. .. .. .. .. .. .
. .

Tiramisu - RECEPT 14

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov)


Tiramisu


[ recept č. 14 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

piškóty * rum * pohár silnej čiernej kávy * 2 sladké smotany * 2 nátierkové maslá neochutené * 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru * na posypanie kakaový prášok * pri príprave som použila tortovú formu s odnímateľným okrajom * mixér so šľahacími metlami

POSTUP PRÍPRAVY

Je úplne jednoduchý a výsledok úplne fantastický. Vo veľkej mise šľahacími metlami šľahajte 2 nátierkové maslá s dvoma šľahačkovými smotanami a 8 PL kryštálového cukru, šľaháte 3-4 minúty, až vznikne výborná hladučká masa. Dno tortovej formy vysteliete piškótami, poriadne pokvapkáte silnou čiernou kávou, potom to pooblievate rumom. Dáte na to polovicu vrstvy, uhladíte, znova dáte vrstvu piškót, ktorú pooblievate silnou kávou a rumom a nakoniec prikryjete druhou polovicou krému. Uhladíte, a poriadne posypete cez sitko kakaovým práškom, aspoň 2 mm vrstvu, a hotovo :-) Rum, ktorý Vám ostal, zbytočne neodkladajte, rovno ho vypite.
A nesporne zaujímavý by bol výpočet tých oných - džaulov :-) Nemám poňatia o tom, koľko má tento výborný HRIECH kalórií, takže ak držíte diétu, tak si iba oliznite a všetko nechajte "žráčom" okolo Vás, a ak diétu nedržíte, tak si kľudne naložte, k tomu pridajte bagetu, gyros, knedlo-vepřo-zelo, zopár drinkov, chipsy, zmrzlinu... a jete až po rysku na krku, ja ju mám dosť vysoko :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. vymiešame si do peny 2 ks nátierkové maslá neochutené s 2 ks šľahačkovými smotanami a 8 PL kryštálového cukru


2. na dno tortovej formy poukladáme piškóty


3. piškóty pooblievame silnou čiernou kávou a rumom - poriadne!


4. na piškóty dáme polovičku masy a uhladíme


5. na to poukladáme znova piškóty a uhladíme


6. znova dobre pooblievame silnou čiernou kávou a rumom


7. na pooblievané piškóty navrstvíme ďalšiu polovičku zmesi


8. uhladíme, a posypeme nahrubo kakaovým práškom, dáme do chladničky stuhnúť.
Neviem, ako dlho torta vydrží, nám vydržala iba 20 minút :-))



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Tvarohové TIRAMISU | Tiramisu | Cestoviny ala Adriena >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 29 (zobrazuje sa 21-29)<< predošlé 1, 2
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (14.5.2006, 22:14)
Ahojte dievčatá! Veľmi ma teší, že sa Vám recept páči, a musím sa pochváliť, že ho robím veľmi často a chutí všetkým domácim, cezpoľným :-[ aj zahraničným (IP) návštevám :-) Je to vááážne (^) dobrota. Ahooojte, Marcela
ODPOVEDAŤ
Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (27.5.2006, 14:13)
cezpolnym,dialnicnym a co ja viem este komu urobila a sestre este neurobila :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-$
ODPOVEDAŤ
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (10.5.2006, 10:16)
Baby, toto je naozaj bozsky recept, tento vikend som ho robila a bol uchvatny! Sme mali oslavu a kazdy pytal recept! Dakujem! Teraz je zo mna (*). Ale este raz vdaka za tento absolutne super receptik (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (10.5.2006, 0:10)
dakujem za super receptik,,,naozaj to chuti ako "original" len sa tak zaprasilo,,odteraz ho robim kazdy druhy den :-P,,,ale kde kupim na leto take obrovske plavky????????????????? (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva L. (EvkaL) ID 158 (25.4.2006, 17:40)
Ahojte, aké nátierkové maslá používate na tiramisu? Eva
ODPOVEDAŤ
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (29.4.2006, 19:56)
Pouzila som MANA, co robi Zilinska mliekaren. (Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (25.4.2006, 20:59)
Ahoj Evka, používam obyčajné NEOCHUTENÉ nátierkové maslo, na značke nezáleží, väčšinou majú pomer soli rovnaký - soli sa neobávaj, ten cukor ho prebije. :-P
ODPOVEDAŤ
Anka P. (andulka) ID 1280 (18.4.2006, 19:15)
Naozaj musim potvrdit Vilinine slova lebo nam ho pekne naservirovala a ako sa za nim zaprašilo super ked ho niekto pripravi a druhy zje diky Vily pa (L :-) (Y) (^)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (25.4.2006, 16:13)
No žienky moje zlatééé,kam vy chodíte na také skvelé receptíky,tak taky dobrý a rýchlo"napečený"zákusok sme dávno nejedli... (Y)Neda sa to ani slovami vyjadriť.Tá chuť,tá jemnosť a lahodnosť....Mňaaaaam
Zákusok ako stvorený pre nas"veľkych","malým"ho budem nabuduce robiť s jahôdkami-to však už nebude tiramisu. :-) :-) :-) (PI)
ODPOVEDAŤ
Viola P. (vili) ID 449, mimibazar.sk/vili (18.4.2006, 19:21)
Ale švagrinka moja ani nevieš aká som rada, že Vám všetkým chutilo :-P ...aj na budúce. (K) (D)
ODPOVEDAŤ
Viola P. (vili) ID 449, mimibazar.sk/vili (18.4.2006, 12:07)
Tak som neodolala a vyskúšala som ho aj ja.Doteraz som ho robila s mascarpone a mandľovým likérom ale musím uznať že náhrada lacným nátierkovým maslom a rumom je na (Y).Iba sa za tým zaprášilo, odteraz budem používať na Tiramisu iba tento receptík .A ešte aj ušetrím ;-)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (14.4.2006, 19:59)
Ahoj,
super fotky,ale naozaj je to super.Ja som tiez robila toto Tiramisu s natierkovym a bolo super.Pekne sviatky.Deni. (B) (^) (D) (PL)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (10.4.2006, 22:10)
ja som to robila uz davnejsie...natierkove musi byt bez pazitky :-)))) ale nie..ja som dala obycajne mana :-)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (9.4.2006, 23:38)
(^) (^) mňam mňam, zasa som ju robila a zasa sa po nej iba zaprášilo :-D
ODPOVEDAŤ
Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (12.4.2006, 0:04)
a sestre z nej nedala :-))))))) 8o| 8o| 8o| :-P :-P :-P iba sa s nou pochvalila :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (13.4.2006, 16:21)
Ahoooj Ty jeden (6) (6) (6) (6), Tebe som neponúkla, lebo Ty veľa ješ!!!!! :-D :-D :-D Posielame Ti s Laurinkou virtuálnu (K) (K) (K) a (F) (F) (F)!!!
ODPOVEDAŤ
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (10.4.2006, 21:24)
Môžem poprosiť o radu? Ktoré natierkové maslo to je konkretne, mam obavy aby som kupila spravne a aby to všetkym chutilo. :-P
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (11.4.2006, 20:04)
Ahoj Deniska, davala som neochutene, ktore ma najmenej soli - vobec neodporucam ziadnu znacku, lebo si na to nepotrepim, len v obchode pozriem, ktore neochutene ma najmenej soli a to kupim. Inak cukor tu slanu chut uplne prebije, takze aj ked bude mat viac soli, to neva. A aby som nezabudla, tortu robievam vecer pred dnom, kedy ju chcem podavat, aby dobre stuhla a dala sa krajat. Inak ju potom papame lyžičkou z formy - ale pekne vyzerá aj naložená lyžicou do ozdobných pohárov. Ahoj, M.
ODPOVEDAŤ
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (12.4.2006, 13:49)
Dakujem za radu. Presne tej slanosti toho masla som sa obavala. No, tak to skusim .Dakujem (^)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 29 (zobrazuje sa 21-29)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu