Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 230 návštěvníkov)
granadir - ako ho robime my - vobec nie suchy!!!
[ recept č. 11303 zo dňa 17.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cestoviny fliacky (najlepsie domace,ale ked nie je cas, posluzia aj kupovane) * zemiaky * cibula * mleta paprika * mlete cier.korenie * maslo * olej * sol
POSTUP PRÍPRAVY
Toto jedlo pozna snad kazdy a urcite je tu aj dost receptov, ale pridavam aj ten nas, mozno niekoho inspiruje :o) Postup som dnes nefotila, nebolo casu, ale stihli sme navarit za 30 min. :o)))
Možnosť A: Dame si varit na male kocky nakrajane zemiaky (Original sa davaju v supke uvarene,ale my robime takto a je to uplne v pohode) . Fliacky si uvarime v osolenej vode. Na oleji a masle si oprazime nadrobno nakrajanu cibulu (vylepsovak pre chlapov - najprv si osmazime kocky slaniny, na nej oprazime cibulu a potom pridame olej a maslo alebo poprazime nakrajane parky,spekacky,resp.klobasku), ked je oprazena zasypeme mletou paprikou (nesetrime, jedlo ma byt cervenkaste) a chvilocku este prazime (nie dlho,aby nezhorkla).
A teraz prichadza trik T, ktory zabezpeci, ze granadir nie je suchy, cibulovo-paprikovu zmes zalejeme vodou (cca 1- 1,5 dcl), osolime, pridame mlete cier.korenie a nechame chvilu povarit. Nakoniec zmiesame cestoviny, zemiaky a pripravenu zmes.
Možnosť B: použijeme veľkú panvicu alebo hrniec - na cibuľovo-paprikový základ dáme surové na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme. Do udusených zemiakov, kde sa nám z cibule a podliatej vody urobila fajnová "omáčka" pridáme uvarené cestoviny a šťavnatý granadír je hotový. Pokiaľ by tej vody po udusení bolo priveľa, treba ju nechať vydusiť alebo proste odobrať, jedlo nemá byť polievka :D Podavame s kyslou uhorkou alebo calamadou. |
Celkom: 93 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
| Denisa R. (denca13) ID 14351 (28.2.2013, 9:39) |
Včera som išla robiť granadír a spomenula som si na Váš trik T tak som ho použila a musím povedať že už inak ani granadír robiť nebudem. Ja pred smažením cibule ešte osmažím klobásku, pretože chlap vyžaduje. Zaliala som to z vodou zo zliatych zemiakov ako písala Ivanka, asi za šálku. Robím granadír na dva dni, ale včera sme ho zožrali za jeden Janka ďakujem za vylepšovák |
ODPOVEDAŤ |
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (19.2.2013, 14:01) |
Tak tento granatierik som dnes robila aj ja, a je jednoducho . Strašne chutil aj mojej a to som jej ešte dvakrát dokladala. Takže môžem iba odporučiť. |
ODPOVEDAŤ |
Ľubomír C. (maniakwap) ID 252101 (19.2.2013, 12:56) |
Dobry den, prave sme si uvarili granadir podla vasho receptu a musim vas pochvalit,vazne dobry recept.Dakujeme za typ drzte sa! S pozdravom Lenka |
ODPOVEDAŤ |
Martin T. (mamhut) ID 242275 (10.2.2013, 13:44) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Ivana V. (mniau) ID 104768, mimibazar.sk/mniau (7.2.2013, 10:58) |
Vynikajúci nápad s tou slaninkou alebo klobáskou, aj s tou vodičkou ale dala so vodu, v ktorej sa predtým varili tie zemiačky a je to výborné |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (26.1.2013, 13:31) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.1.2013, 21:38) |
|
ODPOVEDAŤ |
Elena M. (emelichova) ID 266837 (26.1.2013, 12:07) |
milujem ho |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.1.2013, 21:38) |
som velmi rada, Elenka |
ODPOVEDAŤ |
| Janka B. (MonSherry) ID 176411 (9.1.2013, 23:59) |
musim povedať, že výbornýýýý... |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.1.2013, 15:58) |
dakujem, som velmi rada, ze chuti |
ODPOVEDAŤ |
| magdaléna c. (megi118) ID 105517 (27.11.2012, 19:46) |
dnes som ich robila,a boli skvelé,ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| magdaléna c. (megi118) ID 105517 (26.11.2012, 17:42) |
super nápadík,dakujem,dlllllllho sme ho nemali |
ODPOVEDAŤ |
| Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (26.11.2012, 17:33) |
tento recept nemá chybu! S. |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta H. (Bejča4) ID 207170 (19.10.2012, 8:26) |
Ďakujem za fantastický recept už som ho robila viac krát,naozaj je super |
ODPOVEDAŤ |
denisa p. (01kvapka) ID 226650 (16.10.2012, 13:00) |
Práve sme doobedovali- vynikajuuuuuuuci . dakujem za inšpiráciu |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.10.2012, 17:12) |
za malicko, Deniska. som rada,ze chuti |
ODPOVEDAŤ |
| Janka B. (jankaa2) ID 38216 (2.10.2012, 14:48) |
|
ODPOVEDAŤ |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (1.10.2012, 21:37) |
podobne robim grenadir uz davno,len akurat ten postup si zlahcujem tym,ze na tom cibulovom/paprikovom zaklade oprazim surove zemiaky porezane na platky/skor zmaknu/,podlejem malym mnozstvom vody,dusim pod pokrievkou domakka,nakoniec pridam uvarene cestoviny a premiesam,je to stavnate,udeniny ziadne nedavam,len dochutim |
ODPOVEDAŤ |
Jana U. (pacica) ID 235481 (1.10.2012, 20:21) |
vyborne |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (8.9.2012, 11:24) |
TENTO GRANADIR ROBIEVAM UZ PAR ROKOV,A JE FAKT SUPER STAVNATY,VYSKUSAJTE. |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (7.9.2012, 12:40) |
janik, fantastický granadír! velmi chutny, najlepsi aky som jedla http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=873168 |
ODPOVEDAŤ |
Anna Ď. (Anina5) ID 230131 (1.8.2012, 16:34) |
Prvy krat v zivote som robila grenadir,je vynikajuci este sme mali aj malo.A co je hlavne chutil aj mojm trom ratolestiam.Budem robit castejsie dakujem za recept. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.8.2012, 10:33) |
tak to sa tesim velmi, Anka a ked chuti aj detickam, je vyhrane |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 93 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |