. .. .. .. .. .. .
. .

Výýborná kakaová marlenka - RECEPT 4463

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 35030 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1066 návštěvníkov)


Výýborná kakaová marlenka


[ recept č. 4463 zo dňa  ]


Výýborná kakaová marlenka


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryštálového cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa. Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je konkrétne recept na kakaovú marlenku, ale dá sa ľahko zmeniť na karamelovú - do cesta nepridáte kakao a do krému dáte namiesto smotanovo-vanilkových pudingov karamelové,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode
Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med....
... a cukor.
Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny..
... s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca
Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa.
Takáto hnedá pena.
Potom primiešame múku zmešanú s kakaom.
ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka.
Cesto NEnecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo)
rozdelíme ho na 6 rovnakých častí.
Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka.
Predtým, ako cesto dáme piecť, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo. Rovnako si upečieme aj ostatné pláty.
Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť.
Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo....
... a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko.
Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov...
... ktoré potom preosejeme cez vyváračku.
No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom.
Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí.
Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:)
posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku.
Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Netreba ju dávať do chladničky, kým nezmäkne.
Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta k zajtrajším Natálkyným 2- narodeninám | Výýborná kakaová marlenka | Kokosový šišmiš >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 241-248)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13
Gabriela J. (gabi2) ID 19386 (18.3.2008, 16:58)
čaute baby, mam len otazočku ked je také náročné vymiesiť to cesto nemôže sa dať miesiť do domácej pekárne-sledovať a po troške prilievať mliečko? :^)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (18.3.2008, 18:48)
Gabika, ja osobne domácu pekáreň nemám takže neviem poradiť... No zišla by sa ;-) ;-) Ale veď kludne vyskúšaj a potom daj vedieť :-) :-) :-$
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (upravené 21.3.2008, 17:59)
stale sa sem chodim kochat a zbierat slinky, ale asi sa neodvazim urobit ju doma :-S
ODPOVEDAŤ
simona k. (simkaaa) ID 13003, mimibazar.sk/simkaaa (17.3.2008, 20:06)
jeeej, my uz aj skusame ;-) ;-) ;-)
snaaad vyjde :-$ :-$ :-$, potom odfotime |:o) |:o) |:o)

super receptiiiik (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (18.3.2008, 15:30)
Určite sa podarí :-) a foto pošlite, každopádne :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Miiriam S. (máriaterezia) ID 32700, mimibazar.sk/mariaterezia (17.3.2008, 19:05)
Určite to vyskúšame, marlenku máme radi. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (18.3.2008, 15:42)
To som rada, a potom napiste ci sa podarila :-) :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (17.3.2008, 18:31)
Evka vyzera super (Y) (Y) (Y) kolko mlieka prip. vody ide do toho cesta?
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (18.3.2008, 15:27)
Ďakujem Maťka :-), toho mlieka ci vody tam davaj postupne, asi po pol deci alebo tak podobne... podla toho ake sa podari cesto. A keď už sa bude pekne spájať, tak je dobre vymiesené a nič tam netreba pridať, veď to určite spoznáš :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária V. (frezia) ID 904 (17.3.2008, 16:22)
(clamp) (clamp) (clamp)
Pani Evicka, ja by som sa chcela spytat na rozmer Vasej marlenky. Dakujem (L)
Totizto, ja som ju tiez robila podla tohto receptu, ale som sa dala ovplyvnit diskusiami, tak som to robila z dvojitej davky :-@ Nemala som sa podla coho orientovat a vyslo mi 8 platov cca 38x28cm. Aj tie sa mi zdali hrube a po naplneni vyse 10 cm, hotova katastrofa. No a moje ruky (6) (6) (6) Prejedla sa rodina, susedia aj hostia, od Vianoc som si na to znova netrufla. Ale ako pozeram, ze by som to skusila podla Vas ;-) Maja
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (17.3.2008, 17:14)
Milá Majka, naša marlenka mala rozmery asi 33x26cm, mala 6 platov a bola vysoka priblizne 4 cm.... A kedze bola velmi dobra, tak sa nam aj zdalo malo tych kuskov ;-) ;-) Ale myslim, ze to bolo tak akurat, aspon sme sa neprejedli ako vy na tie Vianoce (smich)
A to Vam teda verim ze ruka bolela.... Ved je dost tazke vymiesit takto velke cesto, nieto este z dvojitej davky ;-) Ale obdivujem Vas (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária V. (frezia) ID 904 (17.3.2008, 17:33)
Dakujem krasne za skoru odpoved (L) (L) (L)
Ja som kuchynsky maniak, mali by ju zamykat predo mnou :-P a chudak moj manzel snazi sa schudnut :-(
Mam vsak co dohanat ;-) Neviem, neviem, ci sa mi podari na tak tenucko vyvalkat tie platy. M.
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (17.3.2008, 18:38)
Rado sa stalo :-) :-)ja som tiez tak trochu kuchynsky maniak, takze sme na tom podobne ;-) ;-) Stale tu nachadzam nejake super recepty a neviem, co mam upiect skor (smich)
Tak manzelovi drzim palce v chudnuti (Y) :-) a tiez drzim palce vo valkani platov, ale nie je to az take narocne, horsie je to miesenie :-( A verim, ze sa Vam marlenka podari :-)
ODPOVEDAŤ
Mária V. (frezia) ID 904 (18.3.2008, 14:56)
Dakujeme krasne pani Evicka, uz sa tesim, len aby ju mal kto jest ;-)
A manzel asi nema sancu schudnut, vyvaram robotnikom na stavbu, takze nasa chladnicka vacsinou praska vo svikoch, vzdy ma co (hotdog) aj robotnici sa :-P , kedze sa tu vzdy niecim inspirujem. Uz sa minule vypytovali manzela, ci som vyucena kucharka :-D :-D :-D Este ze mam takych vdacnych stravnikov (Y) a nasa (&) to isti, tej chuti vsetko ;-)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (18.3.2008, 15:47)
Myslim, ze sa nemusite obavat toho, ze by ju nemal kto jest, pretoze jej nie je moc vela... ;-)a je (zajic) :-) a keby s tym bol nejaky problem, tak myslim ze tí robotníci určite s velkou vdakou pomozu (hotdog) :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Mária V. (frezia) ID 904 (18.3.2008, 17:04)
To hej, len ci pridu :-| po tych sibackach a akosi sa moc (zima)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (jasas) ID 25917 (16.3.2008, 12:49)
fíha to vyzerá fajkt super, už len (C) na Veľkú noc vyskúšame aj my. (Y)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (16.3.2008, 12:55)
vyskusajte, naozaj je vyborna :-) (zajic) takisto drzim palce (Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (16.3.2008, 11:02)
(Y) (Y) (Y) ......dobry postup, dufam, ze sa mi to podari, skusim na Velku Noc.. (D)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (16.3.2008, 12:53)
dakujem :-) a drzim palce (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 241-248)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu