. .. .. .. .. .. .
. .

***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY*** - RECEPT 35553

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 1104 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 228 návštěvníkov)


***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY***


[ recept č. 35553 zo dňa  ]


***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY***


POTREBNÉ PRÍSADY

...tak maminky, recept na"pardubický" perníček tu možno nenájdete, možno áno, ja pridávam ten svoj... je naozaj úžasný, nie je to klasický medovník, je to ešte čosi viac, perníčky sú mäkulinké a prudko jedlé... plnené skvelou sladkokyslou plnkou .. no uvidíte samé, keď ho vyskúšate...

POSTUP PRÍPRAVY

.....
a ideme na to....
...z jednej dávky vyjde cca 100-110 celých perníčkov... záleží od veľkosti vykrajovačky a taktiež na akú hrúbku si cesto vyvaľkáte...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

SIRUP: 1kg kr. cukru, 1/2l vody 2kávové lyžičky sódy bicarbony - varíme 5 minút za stáleho miešania....necháme odstáť 5 hodín
CESTO: 2kg hl. múky , ja som dala špeciál...38dg medu, 8dg džemu, 4 celé vajcia, 2dg salajky, 1prášok do pečiva, 2kávové lyžičky škorice z o surovín vypracujeme cestíčko.... do neho vylejeme pripravený a odstáty sirup a necháme 12 hodín odležať v chladničke
...takto vyzerá vypracované cestíčko....po odležaní... po 12 hodinách, ak sa vám zdá masa riedka, pomôžte si múkou, aby ste dostali taký pekný nelepivý bochník...ak máte pocit, že sa lepí, v kľude múku pridajte.. cestíčko musí byť pevné, nie lepivé...je to naozaj náročné vypracovať pekný bochník.. ale verte, všetko závisí práve od toho ako si dáte záležať na vymiesení cesta a na jeho vypracovaní- vymiesení... masa nesmie byť riedka....
a tu je časť cestíčka z tej veľkej misy.... cestíčko si vyvaľkáme na 5mm, nie tenšie!!!
takto si cestíčko vyvaľkám a vykrajujem...robievam vždy kolieska, nakoľko tvar sa aj tak pri pečení trošku deformuje...
.....a ukladáme na vymastený plech... mne sa zmestilo 20 koliesok... nedávajte ich bližšie, lebo ešte narastu a zlepili by sa:).. pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri teplote 160stupňov a rúru aspoň 7 minút neotvárame- perníčky by spľasli...
tak a tu sú perníčky už upečené.. vidíte ako sa zväčšili??? nepečte ich v rúre dlhšie, aby nevyschli... ak sa vám aj bude zdať, že je to málo, tých 10 minút je naozaj až-až... z plechu ich vyberáme nie zahorúca. lebu sú mäkučké.. počkáme, kým trošku vychladnú......
je ich požehnane... kuk... z nich si 30 koliesok odoberieme bokom a pomrvíme... budú v plnke:)....
no a tu sú suroviny na plnku, ktorou budeme kolieska-perníčky zlepovať...30 koliesok sa rozmrvi, zaleje horúcim čiernym čajom-dala som doň 2 lyžičky cukru-môžete dať aj viac ako za pohár, a 1dl rumu, kto má rád rumovejšie, kľudne nech dá viac.. v tej plnke sa to stratí.... do plnky ešte pridáme 10dg orechov a džem-podľa chuti, ja som dala ríbezľovo-malinový-ak chcete aby to bolo šťavnaté a kyslasté, s lekvárom nešetrite, ja som dala celý nafotený a aj polovicu ďalšieho téglika:), orechy samozrejme zomelieme a všetko dokopy zmiešame....
... asi takáto plnka by to mala byť:), môžete ju vkľude urobiť aj mokrejšiu...záleží od vašej chuti a ľubovôle.... a
...no a takto časť perníčku natrieme a spojíme s druhou časťou...
... tu sú zlepené perničky, ešte smutné, neozdobené...., no hneď to napravíme....
no a tu je poleva.... ja kupujem tieto čokoládové peniažky v COOP Jednote, nekupujte lacné čokolády, naozaj, táto je super, a výsledok stojí za to... 200g čokolády rozpustíme nad parou s 200g cery a vrchnú časť perníčka namočíme a ozdobíme...
a takto vyzerajú namočené v poleve a posypané guľôčkami...
odporúčam ich jesť na druhý deň, čo ale nevydržíte(viem o čom píšem), a budete degustovať... perníčky sú úžasné , keď sú odležané, kedy úúúúúúplne zmäknúúúú a čím dlhšie stoja tým sú mäkšie.... uskladňujte ich v dobre uzavretej nádobe, aby nevyschli a nestvrdli.. prajem krásne Vianoce a dopečenia:)
.. táááááááák a ešte jedna na záver.. tu je len časť perníkov, ktoré som dnes zliepala a namáčala do čokoládky.... no nemáte chuť si zobrať??? Pozývam vás na skvelý recept:))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Myšky pre Mišku | ***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY*** | Somlói galuska >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 112 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Dana Ch. (atreyu) ID 28109 (22.12.2020, 14:31)
3 roky som sa odhodlavla na tento recept :-) robila som z polovičnej dávky, sirup stal 5 hodín, ale cesto som mala len pol hodinu v chladnicke a vôbec to nevadilo lebo pernicky sú dokonale :) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (Monikame7) ID 332850 (24.11.2020, 22:00)
Vyborne, z celej davky je to masaker ale hned su prec (Y)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (13.12.2018, 15:09)
ani tento rok nebudú chýbať u nás na Vianočnom stole... [A] (andel)
ODPOVEDAŤ
Stanislava K. (standa011) ID 167115 (15.12.2015, 18:09)
ahoj, prosim ta kolko cm formickou je to najlepsie vykrajovat? dakujem
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (13.12.2018, 15:13)
záleží od Teba, aké ich chceš veľké.... (Y)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (11.12.2015, 10:24)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea B. (adka28) ID 84095 (13.12.2014, 16:30)
už su hotové (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (4.12.2014, 14:55)
ahoj, chápem to správne: ten sirup sa má variť 5 min nie od zapnutia sporáka ale až od dosiahnutia bodu varu? :-$
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (4.12.2014, 17:42)
áno Jani, musí sa variťod dosiahnutia bodu varu :)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (4.12.2014, 20:27)
jee ďakujem za odpoveď, ale asi mi to aj tak nepomože, keďže som zistila, že tu nikde nemajú, a ani len nepoznajú salajku, takže budem asi musieť čakať do návratu domov na Slovensko, aby som to upiekla :-S
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (6.12.2014, 14:07)
veru so salajkou je problém... ja sa na ne chystám budúce we :) |:o) (pernicek) (pernicek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (bambulka 11) ID 181087 (3.12.2014, 13:50)
aha teraz som si to ešte raz pozrela a toho lekváru a salajky bude asi 80 a 20g? správne :-|
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (3.12.2014, 16:41)
áno Katka, správne :) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (bambulka 11) ID 181087 (3.12.2014, 13:12)
dobrý deň, chcem sa spýtať na tie množstvá medu a lekváru do cesta, ide tam 380 gramov medu a 800g lekváru? (koľko je to ml)? a ešte ide tam 200g salajky? vďaka
ODPOVEDAŤ
Jana Z. (zidella) ID 252579 (21.12.2013, 18:16)
perníčky,sú naozaj vynikajúce,robila som z polovičnej dávky,vyjde ich neúrekom tiež,odporúčam ich
ODPOVEDAŤ
Andrea J. (andrea000) ID 65701, mimibazar.sk/andrea000 (20.12.2013, 21:46)
Upecene a su famozne
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (21.12.2013, 21:18)
tešííím sa....
prekrásne Vianoceeee (kolednici) (andel) (kolednici) (andel) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária V. (majka_v) ID 8319, mimibazar.sk/majkav (20.12.2013, 20:28)
ja by som sa rada opýtala, či nevadí, že cestíčko po vyliatí nálevu a spracovaní nemá úplne jemnú konzistenciu...semo tamo je tam nejaká hrčka, ale nepodarilo sa mi to rukami vypracovať do hladka...cestíčko už odpočíva v chladničke
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (20.12.2013, 20:30)
MAjka, jasnééééé.. nevadíííí :)
som zvedavá.... ako sa podaria.. dajte potom echo... jedlé sú už na 2. deň.. ale čím dlhšie odležia-aj po týždni a viac sú mnam mäkučkéé..
Ja už doma nemám ani kúsok... musím robiť ďalšie 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Mária V. (majka_v) ID 8319, mimibazar.sk/majkav (20.12.2013, 20:46)
tak super, už som sa zľakla tých hrčiek *-) ráno idem na to, dúfam že sa podaria (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (18.12.2013, 0:03)
tak som práve domiesila cesto, uf.... neviem, či ste ho mali niektorá také riedke ako ja, po doliatí cukrovej vody? *-) musela som pridať skoro 3/4 kg múky, aby sa nelepilo. a to už som si nie istá, či to nebude na perníčkoch cítiť... ak sa podaria, tak bude 200 g čokolády na polevu žalostne málo a množstvo nebude pre jednu skromnú rodinu, ale celý vojenský regiment :-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (21.12.2013, 16:43)
Katka....veru týchto perníčkov býva neúrekom... ja som piekla pred 2 týždňami, no dnres už nemám ani jediný kúsok... moje kobylky ich všetky rozchystali na desiate do školy a teraz nariekajú, že už krabička zíva prázdnotou...
verím, že aj Vašej rodinke tak pochtia (zajic)
Krásne sviatky (andel) (andel) (andel)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (Iva68) ID 93319 (10.12.2013, 9:17)
Perníčky som piekla podľa receptu, len som pridala 1,5káv.lyžičky perníkového korenia, aby to malo tú správnu chuť a vôńu. Skoro celé som ich máčala v čokoláde. Takže aj padlo dosť veľa čokolády. Originál pardubických perníčkov sa môžu schovať! Majú obrovský úspech v celej mojej rodine a už ani neviem koľkým kamarátkam som dala recept. Mirka ďakujem za super receptík, nechápem že som ho našla len tento rok. Fotky nemám, akosi neovládam túto počítačovú techniku. Prajem krásne Vianoce (banky) (kolednici) (darecek) (stromecek) (pernicek) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (20.12.2013, 18:50)
Ivetka, ďakujeeeeem...
želám krásne a požehnané (andel) (andel) (andel)
ODPOVEDAŤ
Miriama J. (elmima) ID 115879 (upravené 7.12.2013, 17:43)
Uz som pernicky piekla aj minuly rok, boli vyborne (Y) (Y) (Y).Teraz idem znova. Tak snad budu mat zasa uspech.
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (7.12.2013, 20:25)
ďakujem za echo :)
som veľmi rada....
mne cestíčko práve odstáva... zachvíľku idem piecť...
a ráno budem plniť :) ^o) (pernicek) (zajic) (kolednici)
ODPOVEDAŤ
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (20.11.2013, 15:08)
Ja budem asi za čudnú, ale mne tam chýbal v tom ceste tuk, boli aj maké, aj tá plnka je fakt super, len mne to príde ten medovník taký ako náhrada, niecčo menej kvalitné, prepáčte mi, ja len že by som odporúčala piecť z menšej dávky na začiaFakt neberte to v zlom vaše recepty mám rada, tak len som si dovolila takúto poznámku. :^)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (16.11.2013, 20:13)
tak idem tento rok na to ,-)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (20.11.2013, 13:39)
super , teším sa... ani u nás nebudú chýbať :) (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (29.3.2013, 17:51)
(L) (C) (C) (L)
ODPOVEDAŤ
Kamila Č. (karmala) ID 83251 (29.3.2013, 15:45)
Miruško,celá naše rodina vás zdraví z ČR a posílá dík za super perníčky (L) (Y) (F) (F)
Přejeme krásný víkend a Velikonoce (velikonoce8)
Díky (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (21.12.2012, 11:19)
robila som ich aj tento rok, postup do bodky splneny, len dizajn iny, je to vyborny recept (clamp) (clamp) (clamp) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=882868
ODPOVEDAŤ
Celkom: 112 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu