. .. .. .. .. .. .
. .

LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/ - RECEPT 810

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 545 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1231 návštěvníkov)


LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/


[ recept č. 810 zo dňa  ]


LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/


POTREBNÉ PRÍSADY

1 Kg hladkej múky, 2 vajcia, 400ml mlieka, 250g kyslej smotany, 4 KL soli, 50g droždia, 1 kocka cukru, na dochutenie, cesnak, smotana, kečup, syr

POSTUP PRÍPRAVY

Najlepsie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problem, ked je niekto veľmi hladný aj hned ale neskor ciže také odležané cesto je potom ako fantázia. Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku,/ tu som si nechala poradiť od mamičiek a dávam už cesto do vejkej misky a prikryjem / a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni. Ako pri kom?/ A pre tých ktorí nevydržia hned vyprážaju na rozpálenom tuku, stačí ked sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta s a vyprážame spôsobom : prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, ale skúšala som to aj bez pokrievky / takto Vám olej neprska / boli tak isto dobré. Sledujte však pre istotu je to rýchlo, aby neprihoreli . Dochutíme podla chuti, najlepšie všetko. cesnak, smotana, syr, kečup.
<< Kurča pod perinou | LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/ | Oškvarkové pagáče >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 389 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,20 ďalšie >>
Daniela D. (duchon) ID 6038, mimibazar.sk/duchon (24.8.2011, 18:21)
Ja som zarobila cesto a po pol hodinke som robila prvé langoše a sú skveléééé (Y) (Y) (Y) Perfektný receptík (clamp) Ďakujem (kytara)
ODPOVEDAŤ
Lucia L. (diablicaXYZ) ID 110415, mimibazar.sk/diablicaxyz (13.8.2011, 17:16)
Dnes som prvýkrát robila langoše. Spravila som ich podľa tohto receptu a sú skvelééééé. (Y)
ODPOVEDAŤ
Offélia S. (Offeli) ID 209788 (4.8.2011, 12:00)
Vynikajúci recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) vďaka tomuto receptu som sa sem aj zaregistrovala....musela som hodiť aj ja koment :)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (upravené 15.7.2011, 14:46)
kocky idem opat robit langose ale nemam doma kyslu smotanu iba banovecky smotanovy biely jogurt. Myslite ze by to narobilo nejaku galibu ci radsej ist kupit tu smotanu?
ODPOVEDAŤ
Dominika F. (dominika28) ID 205697 (9.7.2011, 19:21)
no uzasne (Y) dnes som ich spravila a moj drahy povedal, ze este taky dobry langos nikdy nejedol ,-) a to som langose v zivote nerobila :-$
ODPOVEDAŤ
Katarína D. (katkarapotacka) ID 23880 (28.6.2011, 22:31)
Výborný recept! Langoše podľa tohto receptu som v priebehu mesiaca robila dvakrát a deti si ich pýtajú znova :-).
ODPOVEDAŤ
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (22.6.2011, 14:41)
kočky, koľko ks víde z tejto dávky?????? *-)
ODPOVEDAŤ
Eva R. (evkabevka) ID 199713 (17.6.2011, 12:57)
super cestíčko....veľmi nám chutilo (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (9.6.2011, 21:30)
Mhmmm, ja som dnes spravila cesto, ale bolo veeeelmi huste, takze som nakoniec dala 400 g smotany a este asi deci mlieka navyse.....Langose som este nerobila, ale z casti som spravila pagace so skvarkami :)
ODPOVEDAŤ
Maria R. (Majka366) ID 200148 (31.5.2011, 18:03)
Vyzerajú vynikajúco určite vyskušam *-)len neviem či sa aj mne také pekné podaria ,-)
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (4.6.2011, 13:12)
...treba vyskúšať, naozaj odporúčam a som presvedčená, že sa Vám vydaria (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (seluska) ID 201786 (29.5.2011, 19:16)
Musím sa priznať, že už som jedla všelijaké langoše, podľa mňa najlepšie robili svojho času v Žiline na farských schodoch, ale tieto langoše sú ešte lepšie, jednoducho famoooooooozne. Ďakujem za receptík!!!! (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (29.5.2011, 22:19)
Janka, veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeľmi (L)pekne (L)dakujem (L) za pekné hodnotenie (L)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (23.5.2011, 20:19)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (23.5.2011, 23:20)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa D. (parafka) ID 21551, mimibazar.sk/parafka (11.5.2011, 11:59)
Ahojte, som rada, ze som natrafila na tieto komentare k langosom, potrebovala by som poradit. Vcera som robila langose, cesto mi krasne vykyslo ale ked som ich vyprazila boli tvrde ako betoooon :-| ale robila som ich z podobneho cesta, ibaze som do neho akosi nedala vajcia a smotanu. Myslite, ze to mohlo byt preto? Velmi budem vdacna za radu, lebo moj syn si skoro vylamal zuby :-|
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (11.5.2011, 13:55)
....no povedala by som že práve preto.... treba sa držať receptu a budete spokojná Vy aj celá rodinka,. :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Soňa D. (parafka) ID 21551, mimibazar.sk/parafka (11.5.2011, 16:17)
Dakujem, len v recepte som nemala pisane vajicka. Tak hadam druhy pokus sa podari
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (zuzkab13) ID 192910 (4.5.2011, 8:52)
Mile maminky, co ste to urz robili, potrebujem radu ohladne langosov :-$

Chystam sa ich robit, lenze neviem, ci ked sa uz idu robit, ze ci treba ich rozvalkavat a na aku hrubku? (Myslim, ked uz idem robit langos z pripraveneho cesta, ci si vezmem za hrst a tu mam rozvalkat na pomucenej doske)?

Dakujem moc za poradu :-$
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (4.5.2011, 17:39)
Zazanka, ja ich len roztlacim prstami na poolejovanej kuchynskej linke a potom este roztaham dookola vo vzduchu rukami tak podobne ako sa robi pizza a sup s nimi rovno do horuceho oleja, cim tensie, tym lepsie, okraje maju menej ako 1 cm stred je niekedy celkom priesvitny, oni napuchnú pri vyprazani :) (L) tak zelam nech sa podaria

Lucia
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (zuzkab13) ID 192910 (5.5.2011, 16:52)
Lucka, velmi pekne dakujem za radu (Y)

Chystam sa ich robit asi buduci tyzden, tak napisem ako sme dopadli :-)
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (13.4.2011, 13:32)
práve som zamiesila cesto z polovičnej dávky na vyskúšanie ale musela som pridať viac ako 2dcl mlieka a neviem či som to nepresolila, dala som 2KL soli a cesto je dosť slanné, tak uvdím keď vykysne a budú z neho langoše aké nakoniec budú. Nedalo mi nevysúšať ho po tým slovách chvály, ktoré som si prečítala... (Y) (Y) (Y) ,-)
ODPOVEDAŤ
Judita K. (juditkaK) ID 52776 (6.4.2011, 13:57)
tieto langoše nemali chybu, vždy som chcela vedieť urobiť ako predávajú v stánkoch ale tie sa ani na tie nechytajú aké su dobré. (Y) |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (6.4.2011, 15:09)
Dakujem krasne, dobre sa to číta (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (slnieckoMK) ID 127135 (17.3.2011, 12:19)
Ahojte, langoše sú úžasné, tento receptík používam niekoľko rokov, poradím Vám ako s nimi najlepšie narábať,
Keď s cestom manipulujete, majte potreté ruky olejom, aby sa nelepilo na prsty, taktiež si potrite olejom umelohmotnú dosku alebo plech, kde to cesto vyklopíte. Múka potom pri smažení na ceste nehorí, olej v panvici je čistý, a máme peknú voňavú kuchyňu.
Ja potieram hotové langoše rozotretým cesnakom so soľou,pridám trošku oleja a trošku vlažnej vody,- to mám pripravené zvlášť v malej miske.
Dobrú chuť!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Romana H. (ramonka) ID 38707 (14.3.2011, 22:00)
ahoj,
prosim ta mam v tom trosku chaos. chcela by som vyskusat polovicnu davku, tj 200 ml mlieka, cukor, 25g drozdia, 2kl soli, 1vajce a 0,5kg hladkej muky?
a ta kysla smotana ide tiez do cesta alebo je len na dochutenie?
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (15.3.2011, 22:32)
kludne dá sa aj polovičná dávka,... A smotana ide do cesta, a potom ked chceš aj na hotový langoš. Tak nech sa vydaria (Y) (pl) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Veronika D. (vevik060) ID 89356 (9.3.2011, 12:11)
:-) (Y) :-D ,-) ,-) [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A]
ODPOVEDAŤ
Veronika D. (vevik060) ID 89356 (9.3.2011, 12:10)
(plavec) (svatba)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 389 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,20 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu