. .. .. .. .. .. .
. .

Domáce bosniačiky zo zemiakového cesta - RECEPT 5486

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)


Domáce bosniačiky zo zemiakového cesta


[ recept č. 5486 zo dňa  ]


Domáce bosniačiky zo zemiakového cesta


POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, v šupke varené zemiaky 3-4 väčšie (asi 200g) kocka droždia, trochu cukru, šálka teplej vody, lyžička soli

POSTUP PRÍPRAVY

z tohto cesta robievam aj zemiakový chlieb............................................
jedna šikulka na českom MMB upravila tento recept aj pre pekáreň a to..........
... RECEPT PRO PEKARNU -250ml mleka, vice mouky-tak 550-600g,1 majolka (100ml).....ostatni jako vy....teda este 3-4 zemiaky, trocha cukru, lyzicka soli a dava balicek suseneho drozdia - tak skuste aj takuto variantu


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

do misy dame muku, postruhane varene, vychladnute zemiaky, najlepsie z predosleho dna a zalejeme kvaskom, ktory si urobime tak, ze v salke teplej vody rozmiesame drozdie a lyzicku kr.cukru a nalejeme hned do jamky v strede a nechame napucat, ako je na obrazku, asi 10 minut
ked nam kvasok tosku nakysne pridame sol, vymiesime cesto a nechame nakysnut, mozme pridat aj mletu rascu alebo susenu bazalku
cesto potom dame na dosku, urobime valcek a krajame na kusky
bosniaky dame na mukou posypany plech reznou stranou a zvrchu zo trikrat sikmo postlacame nozom
upecieme rychlo, aby neboli suche, asi 12minut na 250 stupnov do ruzova, upecene oprasime od muky, ja som to s nou kapanek prehnala, az tolko jej nemusi byt na plechu, a nechame vychladnut
su krasne vonave a dobrunke


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zapeceny chlebik s paradajkami, olivami a mozarellou | Domáce bosniačiky zo zemiakového cesta | Tortička pre Barborku k 6.narodeninám >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dagmar B. (Campanula Carpatica) ID 329966 (26.6.2018, 13:34)
Tieto bochnicky, bruschette atd. su urcite dobré -zial, BOSNIAKY TO NIE SU.

Tieto sa pecu z RAZNEHO KVASKU (ziadna kocka drozdia, prosim)
- z psenicno-raznej muky (razna muka 40-50%, nie menejcenna vyrazkova)
- ano, ide tam aj maly postruhany zemiak
- psenicna muka ale nie je biela -bosniak je chlebovina, nie kolac
- bosniak je min. dvakrat tak velky ako zemla
- okruihly
- vysoky ako maly chlebik, nema formu plostice
- pred poslednym vykysnutim sa trochu poprasi mukou
- bosniak sa nikdy na povrchu nenakrajuje, on ma pekne prasknut.
ODPOVEDAŤ
Lenka K. (bejbo777) ID 199981 (7.12.2011, 21:15)
:-p [A] :-$ ,-) (H) :-D :-) (Y) (tudledudle) (child12) (plaz) (podzim) (darecek) (silvestr)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.5.2009, 19:14)
(clamp) (clamp) (clamp) to je fantastické, doma vyrobiť také profesionálne pečivo alebo chlieb. obdivujem, fakt (clamp) (clamp) (clamp) No a nezostáva mi nič iné, len nabrať odvahu a vyskúšať teda. Snáď sa to podarí. ďakujem za recept (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) ja idem zbierať odvahu *-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.5.2009, 21:11)
Kristínka, nemusíš sa báť (F)moja skúsenosť je taká, že cesto nemá byť moc tuhé, raz som robila sladké kysnuté rožteky a táák strašne sa mi lepilo cesto na ruky a vyzerali teda všelijako, ale nakoniec boli najlepšie a najmäkšie, aké sa mi dovtedy podarili, netreba to dlho piecť, lebo kysnuté dlhým pečením schne. Prajem nech sa darí a prípadný a úplne náhodný prvý neúspech nech Ťa určite neodradí (L) (L) (L)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Olga F. (honda) ID 29673 (20.5.2009, 17:16)
Prajem pekný deň. Tak tieto bosniaky pečiem stále dookola-raz sú to žemle,raz chlieb,inokedy bagetky. Sú neskutočne dobré. No a najnovšie dávam namiesto zemiakov/lebo nie vždy mám uvarené/ zamiakovú kašu v prášku a to tak,že 3 lyžice zalejem asi 2 dl vody a po napučaní pridám k ostatným surovinám. Ináč dodržiavam celý postup,čo sa týka surovín. Už asi 3 x som piekla chlieb priamo v pekárni,ale na program sprint a bol úžasný. Ja ešte pridávam rozne semiačka/slnečnicu,tekvicu,sezam/. Vyskúšajte a uvidíte aký fajny chlebík budete mať. (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) Múku niekedy pomiešam pol na pol s vyrážkovou-aj to je (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.5.2009, 21:23)
Olinka, to je super |:o)teším sa, že tak cestíčko chutí |:o)ja keď nám náhodou chýba chlieb, tak len toto cesto robím alebo majolkové (Y)podľa toho, na čo mám suroviny (L)ďakujem za tipy (L)
ODPOVEDAŤ
Olga F. (honda) ID 29673 (26.12.2008, 21:13)
No tak ja som ich dnes piekla a sú neskutočne dobré. Všetky suroviny z toho základného receptu som dala do pekárne,nastavila program príprava cesta a potom som ich piekla v rúre ako je to v postupe. (Y) (Y) (Y) :-) :-) Je pravda,že skoro mi utieklo z formy,ale s cestom sa výborne robilo a tá chuť!! |:o) Nabudúce skúsim upiecť z toho cesta chlieb. Potom dám vedieť ako to dopadlo. Ďakujem za super recept. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (27.12.2008, 17:10)
To sa tesim, ze chutilo |:o) |:o) |:o)aj chlebik je vyborny a tá vôňa (Y) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (24.8.2008, 13:16)
Je to bosansky recept alebo sa to len tak vola? (Y)vyzeraju skvele |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (23.7.2009, 0:11)
Názov vznikol v čase, keď žila Žofia Bosniaková na hrade Strečno. Územie okupovali Turci a panoval veľký hlad. Žofia piekla malé chlebíky a rozdávala ich hladujúcim - no a tým chlebíkom sa potom hovorilo bosniaky. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.8.2008, 18:56)
bosniaky to sa len tak volaju take velke zemle na slano, z podobneho cesta ako chlieb, byvaju aj posypane hrubou solou (F)dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (yanity) ID 11628, mimibazar.sk/yanity (24.8.2008, 13:08)
Chcem sa spytat kolko si davala vody do salky a ci si nechala kysnut aj kvasok ak nao tak kolko. Dakujeeem, vyzeraju fantasticky, tak by som skusila
(Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (upravené 24.8.2008, 19:24)
Janka, moja salka ma asi 250ml, nemusi sa robit kvasok klasicky, staci si do misy nasypat muku a nastruhane zemiaky a na to do jamky v strede nadrobit kvasnice dat trosku cukru a zaliat teplou vodou a nechat kym to nie je podobne ako na prvom obrazku a potom uz len vymiesit, ked treba este trosku muky, mozes pridat, kym sa cesto moc nelepi, ale zas aby nebolo az moc tuhe, ale musi byt tvarne, ja mam skusenost taku, ze ked nie je az velmi tuhe, tak su potom po upeceni nadychanejsie. Tak som hadam pomohla a dufam, ze sa podaria a budu chutit (L)
ODPOVEDAŤ
petra k. (kolicek) ID 918, mimibazar.sk/kolicek (23.5.2008, 16:26)
aj ja by som chcela mat take zlate rucicky!!!!!! [A] (hello) si proste hviezda lucia! (*)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (upravené 24.5.2008, 12:54)
petra, vdaka, ale neprehanaj ;-)ved je to jednoduche ^o)naucim ta (flower)pa (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu