. .. .. .. .. .. .
. .

Žiarske rezy - RECEPT 17033

Jarmila P. (jatea) ID 106659
.
Oblasť: Žiar nad Hronom
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.8.2009
Naposledy: 20.10.2020 19:19
Aktualizácia: 6.7.2010 18:14
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 21
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 32
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Žiarske rezy


[ recept č. 17033 zo dňa  ]


Žiarske rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

I.cesto: 10 žĺtkov, 25 dg práškového cukru, 2 polievkové lyžice vody, 20 dg hrubej múky, 5 dg kakaa, 1/2 balíka prášku do pečiva II.cesto: 5 bielkov,6 polievkových lyžíc práškového cukru, 5 žĺtkov, 8 zarovnaných polievkových lyžíc hrubej múky, ¼ balíka prášku do pečiva Plnka: 2 dl mlieka, 30 dg kryštálového cukru, 2 balíky vanilkového cukru, 30 dg mletých orechov 37,5 dg masla. Lekvár, najlepšie ríbezľový

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

I. cesto: vyšľaháme si žĺtka s práškovým cukrom a s vodou
zľahka zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom
cesto rozdelíme na dve časti a upečieme dva tmavé pláty pri 220 st. C asi 7 minút.
II.cesto: z bielkov vyšľaháme sneh, zašľaháme cukor a po jednom žĺtka. Zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva a upečieme 1 žltý plát pri teplote 200 st. C
Plnka: rozvaríme si mlieko s cukrom
do vriaceho mlieka zamiešame orechy. Po vychladnutí dobre vymiešame s maslom.
Tmavý plát potrieme orechovou plnkou. Priložíme žltý plát, ktorý je vopred natretý z obidvoch strán lekvárom, natrieme na to orechovú plnku a prikryjeme druhým tmavým plátom a mierne zaťažíme. Potom natrieme zvyšok orechovej plnky, posypeme mletými orechami a ozdobíme čokoládou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ananásový koláč | Žiarske rezy | cigánska pečienka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka M. (Lenka79) ID 88410 (27.7.2011, 15:51)
Jarka dakujem pekne tak taketo rezy vidim prvy krat, este som o tom veru nepocula, ale vyzeraju velmi pekne , dakujem velmi pekne za tip. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (16.8.2009, 13:32)
vypada super.. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (16.8.2009, 9:13)
no,15 vajec?dost nakladne,hlavne v zime *-)ale isto je chutny
ODPOVEDAŤ
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (16.8.2009, 16:01)
Je to síce 15 vajec - 10 vajec a 5 žĺtkov, ale myslím, že to stojí za to. Je to asi môj najobľúbenejší. Ja to robievam z polovice dávky, a tmavé cesto dávam na jeden plech, to potom rozkrojím na polovice a bledý robím na takom malom-polovičnom plechu.
ODPOVEDAŤ
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (16.8.2009, 9:04)
Tento recept už dávno hľadám. Ďakujem (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.8.2009, 8:32)
môže to byť lahôdka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu