. .. .. .. .. .. .
. .

Tekvicový prívarok - RECEPT 6308

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

OMÁČKY

ID 29601 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Tekvicový prívarok


[ recept č. 6308 zo dňa  ]


Tekvicový prívarok


POTREBNÉ PRÍSADY

Tekvica, olej, sladká smotana 12%, hladká múka, kôpor, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Suroviny
Tekvicu olúpeme, vyberieme dužinu a postrúhame.
V hrnci rozpálime olej.
Pridáme tekvicu, osolíme, okoreníme, pridáme kôpor, premiešame a necháme dusiť. Ak treba tak podlejeme vodou, ale tekvica si pustí dosť šťavy, takže podlievať moc netreba.
Pripravíme si záprašku z oleja a múky (podľa to ho aký hustý chcete prívarok) - ja som dala 1 a pol veľkej lyžice.
Keď je tekvica mäkká pridáme do nej pripravenú záprašku a premiešame.
Prívarok zjemníme smotanou - ak sa Vám bude zdať prívarok riedky, môžete do smotany pridať múku.
Počkáme, kým zovrie a hotovo - podávame so zemiakmi a klobáskou (prírodným mäskom, volským okom), čo má kto rád. Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Paprika v oleji | Tekvicový prívarok | Vyprážaná cukina >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zorka K. (tamarkak) ID 123358 (12.7.2011, 8:03)
|:o)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzminátor) ID 78611 (27.6.2011, 9:30)
Vyborny receptik dakujem, akurat sme nemali tekvicku tak sme pouzili cukinu a je to rovnako dobre (clamp) (clamp) (clamp) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Jana L. (lilijana) ID 138752 (26.5.2011, 11:44)
Dnes som si kúpila na trhu čerstvú,mladučkú.Už sa teším,mňam mňam. (jidlo) (jidlo) (jidlo) Milujem toto papaníčko a najradšej s hovadzím maskom na kocky.Ale ja na začiatku opražím cibulku a až potom dám tekvicu. (Y)
ODPOVEDAŤ
zlatica j. (17fanny) ID 157476 (6.11.2010, 10:34)
|:o)
ODPOVEDAŤ
zlatica j. (17fanny) ID 157476 (6.11.2010, 10:34)
|:o)
ODPOVEDAŤ
Lucia Bajči Berková (Lutzka) ID 87715, mimibazar.sk/lutzka (13.10.2010, 11:52)
tak to musim vyskusat mojej rocnej dcerke navarit, ale urcite si dam aj ja :-)
ODPOVEDAŤ
Jana D. (BEATE) ID 7569, mimibazar.sk/beate1 (8.8.2009, 10:33)
výborný recept,moj malý ho celý zjedol,aj ke´d nie je veľký papkáč....´dakujem... (clamp)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (euridika31) ID 70208 (7.8.2009, 18:08)
kto nema rad kopor moze skusit aj bazalku je to vyborne, ale odporucam cerstvu.
ODPOVEDAŤ
katka p. (kkaattkkaa) ID 96002 (13.5.2009, 16:52)
(Y)mnammmaaamm
ODPOVEDAŤ
Erika P. (babulina21) ID 59418 (2.11.2008, 19:35)
vyborne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
BADBOY00012 B. (BADBOY00012) ID 60904 (5.10.2008, 22:01)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Zdena K. (zdena169) ID 29601, mimibazar.sk/zdena169 (15.7.2008, 15:40)
Každý podľa svojej chuti, ja to robievam takto . :-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (15.7.2008, 13:58)
Odporúčam dusiť postrúhanú ekvicu na cibuľovom základe ( do sklenena) a namiesto zásmažky rozmiešať do smotany 1 PL múky. Kôpor pridať až keď je tekvica hotová. Z cukiny je obzvlášť jemná omáčka.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu