. .. .. .. .. .. .
. .

Fantastická kokosovo-čokoládová tortička / koláč - RECEPT 60735

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 214481 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Fantastická kokosovo-čokoládová tortička / koláč


[ recept č. 60735 zo dňa  ]


Fantastická kokosovo-čokoládová tortička / koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis je na formu s priemerom 20 cm - kokosové cesto : 3 bielky, 80 g práškový cukor, 80 g kokosová múčka, 25 g hladká múka, 1/2 prášok do pečiva, štipka soli čokoládový krém : 3 žĺtky, 85 g práškový cukor, 35 g horká čokoláda (aspoň 50%), 1 ČL vanilkový extrakt, 1 PL kakao, 85 g maslo poleva : 70 ml smotana na šľahanie, 70 g horká čokoláda zdobenie : biela vo vodnom kúpeli rozpustená čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto vyšľaháme z bielkov a štipky soli sneh, zašľaháme cukor a varechou vmiešame kokosovú múčku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rovnomerne rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie (dno). Pečieme v rúre vzohriatej na 180°C do ružova (cca 15-17 minút, treba sledovať, keď sa vrch sfarbí do ružova vyberieme von z rúry, korpus by mal byť hotový - vyskúšame špajľou). Korpus necháme vychladnúť.
Na krém šľaháme nad parou žĺtky s cukrom, vanilkovým extraktom a čokoládou (ja som postupne hádzala kocky čokolády) do zhustnutia - ja som šľahala asi 20-25 minút, aby sa žĺtky dostatočne tepelne spracovali. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a následne po častiach zmiešame s vychladnutou čokoládovou zmesou a kakaom (ja som vymiešala maslo s kakaom a pridávala som ho do čokoládovej zmesi). Ja som dala viac čokolády a zmes bola príliš hustá, musela som pridať ešte kondenzované mlieko v tube (Jesienka), aby som dostala krémovú konzistenciu. Plnku natrieme na vychladnutý korpus a dáme chladiť. Ako polevu som použila ganache zo sladkej smotany a čokolády - smotanu som zahriala po bod varu a zaliala som ňou polámanú čokoládu (použila som aj na polevu aj do krému 52% čokoládu z Lidl), nechala som 2 minúty postáť a vymiešala som do hladka. Naliala som na vychladený koláč a nechala v chladničke stuhnúť. Dekorovala som bielou čokoládou, mätovými lístkami a jedlými kvietkami. Pri servírovaní som posypala červeným kokosom.
<< Autíčková | Fantastická kokosovo-čokoládová tortička / koláč | Narodeninová - Lacoste >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (10.4.2019, 11:59)
do tortovej formy? akej veľkosti?
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (11.4.2019, 23:41)
priemer formy bol 20 cm
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (10.4.2019, 15:13)
Hneď na začiatku je napísané, že s priemerom 20 cm ,-)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (10.4.2019, 15:22)
Ďakujem, pozerala som len postup, zatiaľ nie suroviny, kde to je :-D
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (25.3.2019, 11:11)
(Y) (Y) (Y) (^) (^) (^) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu