. .. .. .. .. .. .
. .

Plnené žemličky - RECEPT 54132

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 149855 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Plnené žemličky


[ recept č. 54132 zo dňa  ]


Plnené žemličky


POTREBNÉ PRÍSADY

1000 g polohrubej muky, 1 kocka drozdia, 400 ml teplej vody, 200 ml tepleho mlieka, 2 KL cukru, 200 ml oleja, 3 KL soli, vajicko na potretie (ja som robila z polovičnej dávky a vyšlo ich asi 15 ks ) , pridala som do cesta ešte ľanové semienka Plnka: 200 g Fety (nahradila som balkánskym syrom z Lídla) , mensi zvazok petrzlenovej vnate, 1 PL kyslej smotany, pažítka, na posypanie slnečnicové semienka (alebo iné) a postrúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvasok. Doporucujem mierne poprasit mukou a zakryt tanierikom, aby sa kvasinky pekne aktivizovali:) cca 10 minut.
Ja som si dala cesto urobiť do pekárničky .. (postup asi poznáte : najprv mokré prísady, potom suché, do jedného rohu soľ, a v stede urobím jamku a dáme kvások a cukor)
Cesto by sa malo spracovavat na silikonovej podlozke, aby sa nepridavala muka. Mala by byt aj pomastena, ale ja som nemastila, nebolo potrebne. Velmi dobre sa pracovalo s cestom. Malo taku elasticku konzistenicu
*
*
*
Recept nájdete aj tu : www.facebook.com/photo.php?fbid=386820344762060&set=a.184031425040954.34942.182718235172273&type=1&theater


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Foto som si požičala z FB , kde som tento recept našla . Je na ňom pekne vidieť, ako "vyrábame" žemličky a napĺňame ich .. Urobime sulok a podelime na rovnake casti. Spracujeme do bochnikov vo velkosti mensej zemlicky - kaiserky. Fetu (balkánsky syr, nivu alebo iný syr ktorý chcete použiť na plnku) pomrvime, pridame nadrobno posekanu petrzlenovu vnat , pažitku a kyslu smotanu. So smotanou opatrne, aby sme nemali velmi riedku plnku. Tak pokracujeme dalej so spracovanim cesta. Kazdy bochnicek vyvalkame na velkost cca o priemere 8-10 cm. Nemerala som ich presne. Rozvalkany kruh zarezeme na hlbku cca 3 cm na styroch miestach (zarezy oproti sebe) Do stredu kruhu (na miesto , ktore ostalo nezarezane) polozime plnku a jednu stvrtinu cesta uzatvorime okolo plnky. Vznikne akoby prvy lupen ruze. Nebojte sa cesto okolo tej plnky obtocit a konce spojit urobime dalsi lupen ruze . Pokracujem vzdy protilahlou castou cesta. Potom treti a ten posledny stvrty, Konce trochu podlozime pod spodok, aby sa ruze neotvarali.
nechame postat asi 15-20 min. na plechu. Pred pecenim potrieme rozslahanym vajickom. Posypeme semiačkami a môžeme dať hneď aj postrúhaný syr . Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie , pri 190 stupnoch cca 20 minut. Ak budú krásne žlté, tak viete že sú hotové ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta s krémom z bielej čokolády a mascarpone | Plnené žemličky | gaštanovo-čokoladová torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu