. .. .. .. .. .. .
. .

Moje prvé lasagne - RECEPT 8927

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov)


Moje prvé lasagne


[ recept č. 8927 zo dňa  ]


Moje prvé lasagne


POTREBNÉ PRÍSADY

750g mletého mäsa bravčové s hovädzím, jedno 500g balenie lasagní, jedna veľká mrkva, jedna konzerva lúpaných paradajok, 750ml bešamelu ( 500ml mlieka, 1 šlahačková smotana, jeden syr v črievku, asi 30g masla, hladká múka, soľ, biele korenie, muškátovy oriešok) 500g tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

Miery nemusia byť také presné, ja som všetko robila len tak od oka. Keď ich budem robiť nabudúce, tak pridám obrázky, terazky som netušila, že sa tak podaria:o)

Najprv som dala podusiť mleté mäso, bolo to miešané bravčové s hovädzím, asi trištvrte kila, na troche oleja som dala pokrájanú jednu cibuľu a jeden na drobno pokrájaný strúčik cesnaku a na hrubo postrúhanú vacsiu mrkvu, na to potom masko a ked obelelo, tak som pridala koreniny, cierne mlete, stipku mletej rasce, bazalku susenu, ale to sa da podla momentalnej nalady a chuti:) potom som pridala jednu konzervu lupanych paradajok aj so stavou a nechala dusit. Az ked bolo hotove som este posolila. Mozu sa pridat aj sampinony, ale moj syn ich nema rad, tak som zvolila tu mrkvu:)a niekto dava aj rajc.pretlak.

Treba si nachystat aj kopu tvrdeho syra, ja som kupila ten najlacnejsi v Tescu bolo ho skoro pol kila.

Kym sa maso dusilo, tak som si urobila besamel: odrezala som kusok z masla (taky centimetrovy) a pridala muku a miesala, jednoducho taku bledu hustejsiu zasmazku a potom som to zaliala jednou slahackovou smotanou alebo smotana na varenie a mliekom, vytlacila som tam jedno bambino a nechala rozpustit, ked je besamel riedky, este si rozrobim v troche vody skrob (kukuricny alebo zemiakovy) a zahustim, ked je moc husty, rozriedim opatrne mliekom. Do besamelu som este dala biele mlete korenie a sol. Besamelu bolo asi tristvrte litra. Treba ho tam celkom dost, aby sa platy v nom vlastne uvarili.

Fotka lasagnovych platov v obr.postupe, boli 500gramove a na jedno poschodie mi vyslo 4 cele platky a jednym-dvoma som platala, takze spolu cca 5-6 kusov

Vsetko nachystane, mozme vrstvit, mam plech taky s uskami dlzky 36cm siroky 19cm a vysoky asi 6,5 cm. Na spodok som rozotrela besamel (jednu mensiu naberacku), pekac som nevymazavala, v besameli je dost masla aj tuk zo slahacky a ten stacil. Potom som naukladala lasagnove platy, nepredvarene, suche, rovno z krabice, nebojte sa toho, v zahyboch som ich jednoducho ulomila na potrebny tvar a dala som tam aj tie ulomky, na krajoch kde ostalo volne. Na tieto platy dame zase besamel, potom vrstvu mäsa a na to posypat syr, potom zase platy, besamel, mäso, syr....zmestilo sa mi tam 5 poschodi cestovin, styri s mäsom, navrchu teda je posledne piate poschodie suchych lasagnovych listov a tam uz date cely zvysny besamel a cely zvysok syra. Treba si to od oka vyratat, na medziposchodia az tak vela syra ist nemusi, nech ho ostane dost na vrch a aj besamelu tam treba tak aby boli vzdy vsetky listy potrete a na vrch moze ist kludne viac. To se vsákne:)))

Dala som to do rury na 180stupnov zakryte, piekla som to az kym som nezacala citit vonu, cele pecenie trvalo asi tristvrte hodinu a potom som to este na 200 st. nechala dopekat, ale len chvilu a na horuce som nasypala z vnatky petrzlenu, ci zeleru z mrazaku.

To je cele, dufam, ze som na nic nezabudla:)))krajat sa to ma az ked to trochu vychladne. Taketo pokyny mam od sesternice, ktora ich podobne robieva, preto je popis taky dlhy:o)Su fakt vyborne.

Dobru chut!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

tieto platy som pouzila, ine v tom obchode ani nemali, tak som aj tak nemala na vyber, ale boli super
z druhej strany:o)
Najprv som dala podusiť mleté mäso, bolo to miešané bravčové s hovädzím, asi trištvrte kila, na troche oleja som dala pokrájanú jednu cibuľu a jeden na drobno pokrájaný strúčik cesnaku a na hrubo postrúhanú vacsiu mrkvu, na to potom masko a ked obelelo, tak som pridala koreniny, cierne mlete, stipku mletej rasce, bazalku susenu, ale to sa da podla momentalnej nalady a chuti:) potom som pridala jednu konzervu lupanych paradajok aj so stavou a nechala dusit. Az ked bolo hotove som este posolila. Mozu sa pridat aj sampinony, ale moj syn ich nema rad, tak som zvolila tu mrkvu:)a niekto dava aj rajc.pretlak
Kym sa maso dusilo, tak som si urobila besamel: odrezala som kusok z masla (taky centimetrovy) a
.pridala muku a miesala, jednoducho taku bledu hustejsiu zasmazku a potom som to zaliala jednou slahackovou smotanou alebo smotana na varenie a mliekom,
.vytlacila som tam jedno bambino a nechala rozpustit, ked je besamel riedky, este si rozrobim v troche vody skrob (kukuricny alebo zemiakovy) a zahustim, ked je moc husty, rozriedim opatrne mliekom.
.Do besamelu som este dala biele mlete korenie, muškatovy oriesok a sol. Besamelu bolo asi tristvrte litra. Treba ho tam celkom dost, aby sa platy v nom vlastne uvarili.
,Vsetko nachystane, mozme vrstvit, mam plech taky s uskami dlzky 36cm siroky 19cm a vysoky asi 6,5 cm.
,Na spodok som rozotrela besamel (jednu mensiu naberacku), pekac som nevymazavala, v besameli je dost masla aj tuk zo slahacky a ten stacil
,Potom som naukladala lasagnove platy, nepredvarene, suche, rovno z krabice, nebojte sa toho, v zahyboch som ich jednoducho ulomila na potrebny tvar a dala som tam aj tie ulomky, na krajoch kde ostalo volne.
,Na tieto platy dame zase besamel
,potom vrstvu mäsa a syru
,platy
.besamel
.maso, syr
,....zmestilo sa mi tam 5 poschodi cestovin, styri s mäsom, navrchu teda je posledne piate poschodie suchych lasagnovych listov a tam uz date cely zvysny besamel a cely zvysok syra. Treba si to od oka vyratat, na medziposchodia az tak vela syra ist nemusi, nech ho ostane dost na vrch a aj besamelu tam treba tak aby boli vzdy vsetky listy potrete a na vrch moze ist kludne viac. To se vsákne:)))
,Dala som to do rury na 180stupnov zakryte, piekla som to az kym som nezacala citit vonu, cele pecenie trvalo asi tristvrte hodinu a potom som to este na 200 st. nechala dopekat, ale len chvilu a na horuce som nasypala z vnatky petrzlenu, ci zeleru z mrazaku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta pre oslávenca a výroba čokoládových lístočkov bez modelovania | Moje prvé lasagne | polevy na torty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dáša G. (Dolynka) ID 851, mimibazar.sk/dasa (2.5.2011, 9:25)
Mali sme včera na obed a naozaj boli super a celkom ľahká príprava.....takže zaraďujeme lasagne do nášho jedálnička.... (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.5.2011, 8:49)
Dáši, veľmi sa teším a ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Natália H. (natali_hr) ID 85673, mimibazar.sk/natali-hr (20.2.2010, 17:36)
dakujem za super recept.
tiez som ich robila prvykrat. mali sme ich dnes na obed.
boli supeeeer. :) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.4.2010, 14:41)
Natalka, ja som si až teraz všimla komentárik ,-)tuším by som fakt mala ísť k očnému (H)
Som veľmi rada, že lasagne chutili, nám chutia náramne |:o)a veru sme dlhšie nemali, tak aspoň spravím zas (pl) (pl) (pl)
ĎAKUJEM a pozdravujem, papa (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Renata S. (Pyrenka) ID 28989 (18.2.2010, 22:12)
OOOOhaaaaa, dnes mali u nas lasagne premieru a musim ich teda pochvalit! Velmi som si neverila, ale nakoniec to dobre dopadlo (clamp). Dakujem za recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.2.2010, 10:01)
Renátka, to som veľmi rada (Y) (Y) (Y)veru som ich dávnejšie nerobila a teraz som na ne dostala takú chuť ,-)musím spraviť zas (jidlo)ĎAKUJEM (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (isaac) ID 30024, mimibazar.sk/isaac (9.5.2009, 21:07)
Lasagne sú výborné, aj ja takéto robievam a veľmi nám chutia (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.5.2009, 8:01)
Ďakujem (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
paula j. (paula.j) ID 35044 (4.3.2009, 9:52)
Ahojte zienky,prosim o radu kde kupujete lasagne,ja som ich kupovala v tescu,ale zrusili nam ich,zevraj nesli na odbyt,a my ich tak zboznujeme,tak mi poradte,uz sa dlhsie chystam,ze ich spravim,no nemozem ich zohnat,vdaka Paula. (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.3.2009, 12:27)
Ahoj Paulínka, to kde ich dostaneš kúpiť u vás ti neporadím, ale ja myslím že z klasického cesta na rezance ako píše Anka budú super a ja sa napríklad chystám urobiť toto cesto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432 lebo mám doma troch žrá@ov a teda nás to výjde draho s tými kupovanými, lebo musím robiť na veľký plech a jedno balenie čo je tu odfotené som skoro celé minula ;-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (4.3.2009, 9:57)
urob si ich sama, pozri dole.
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (25.11.2008, 11:20)
Hotové lasagne sú drahé, ja si ich robím sama, urobím tuhé cesto ako na domáce rezance do polievky, vyvaľkám na tenko a nechám trochu obschnúť. Vôbec ich nekrájam, ale vyrežem z každého cesta na veľkosť plechu, v ktorom budem lasagne zapekať.Zo zvyšku nakrájam rezance do polievky. Na veľký plech na jedno poschodie 1 celé vajce a 2 žĺtka, hrubá múka, štipka soli.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.11.2008, 13:08)
Anička, presne tak som aj ja hútala ;-)fakt je to dosť nákladné a ešte pri takých žrá@och ;-)musíme mať toho veľa (pl)síce to vyšlo na dva krát pre všetkých na obed, ale nabudúce urobím vlastné cesto (Y)ďakujem, super nápad s tým vyrezaním cesta (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa B. (DenaB) ID 3225, mimibazar.sk/denab (24.11.2008, 20:57)
Uz sa tesim na postup, vyzera to lakavo (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.11.2008, 11:05)
uz som doplnila .....obrazkovy bude nabuduce, lebo som netusila ako to dopadne, trochu som sa toho bala, ale nic to nie je |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (24.11.2008, 18:17)
Booooooože,iba robite chute!!!! Vyzeraju dobre,ale nejako nemam na to odvahu...
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.11.2008, 11:04)
Marti, vobec to nie je tazke urobit, myslela som, ze je to zlozitejsie, ale nieje ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (sisina) ID 9063, mimibazar.sk/sisina (24.11.2008, 14:31)
(Y) (Y) (Y)vyzeraju nadherne, hned by som si dala (pl) my sme tiez lasagnovi ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.11.2008, 18:10)
vdaka, ani som nevedela, ze to je take lahke spravit :-$boli vynikajuce a mozem povedat, ze raz davno som to ochutnala v restike a nechutili mi a potom na jednej recepcii a tiez to nebolo ono, ale mamine a aj tieto boli vyborne (Y)trochu neskromnosti nezaskodi ;-)ale tieto fakt vsetkym chutili (pl) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (24.11.2008, 14:23)
(pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.11.2008, 18:07)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu