. .. .. .. .. .. .
. .

Vynikajúca domáca treska v majonéze ***** - RECEPT 1389

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 152 návštěvníkov)


Vynikajúca domáca treska v majonéze *****


[ recept č. 1389 zo dňa  ]


Vynikajúca domáca treska v majonéze *****


POTREBNÉ PRÍSADY

rybie filé 800-1000 g * 2 veľké cibule * 3 dcl octu * 2 mrkvy * 3-4 PL horčice * 5 ks veľkých bobkových listov * soľ * celé čierne korenie * mleté čierne korenie * veľká majonéza *

POSTUP PRÍPRAVY

Základom úspechu tejto najsamsuperbomba špica domácej tresky je vydržať a zotrvať pri zatvorenej chladničke aspoň 24 hodín, minimálne toľko času potrebuje treska na odležanie!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Rozmrazené filé uvaríme v kyslom náleve: k nálevu potrebujeme menší hrniec, do ktorého dáme 3 litre vody, pridáme pohár octu, celé čierne korenie a 5 veľkých bobkových listov, alebo 7 - 8 menších.
2. Nálev nechajte variť asi 5 minút,
3. a až potom pridajte rozmrazené filé. Varte asi 10-15 minút.
4. Filé potom vyberte do misy a nechajte ho vychladnúť. Zatiaľ si očistite dve mrkvy.
5. Nožíkom alebo vidličkou dôkladne rozsekajte filé na drobučké kúsky, a dajte variť mrkvu do osolenej vriacej vody na pár minút, 3-4 minútky od bodu varu.
6. Mrkvu nechajte vychladnúť a postrúhajte ju do misy.
7. Pridajte nakrájanú cibuľu na drobné kúsky,
8. stredne veľkú majonézu,
9. dve-tri alebo štyri polievkové lyžice horčice (záleží od Vašej chuti),
10. dve lyžice octu (taktiež sa prispôsobte svojim chuťovým bunkám, ak máte radi tresku viac kyslú, pridajte viac octu - t.j. veľmi logická myšlienka :-)))
11. Na záver dochuťte soľou - opatrne!, a tiež pridajte aj trocha mletého čierneho korenia. Teraz nastane zaťažkávajúca skúška, treska by mala poputovať do chladničky na 24 hodinový oddych. Tento čas potrebuje na odstátie, odležanie a zmiešanie všetkých chutí. Potom, za 24 hodín, ju ochutnajte a dochuťte ako máte radi - buď pridáte ešte celú majonézu, horčicu, soľ alebo ocot. Záleží na Vašej chuti. Ak túto tresku ochutnáte, určite budete nadšené, je to asi najlepší recept na tresku, aký mám. Dobrú chuť!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kuracie prsia s brokolicou v syrovej omáčke | Vynikajúca domáca treska v majonéze ***** | Tvarohova bublanina >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 36 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
eva t. (mimi1968) ID 114154 (18.5.2020, 20:49)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jozef B. (jozino1) ID 329024 (3.2.2018, 22:17)
iba nejake desatiny percenta chybaju aby som mohol povedat tento recept je na 1000 percent identicky s receptom ktory pouzivali v kosickej RYBE v rokoch 1981-85 chut ma preniesla do mladosti ja akurat mrkvu nestruham ale krajam na kocky tisickrat dakujem (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927, mimibazar.sk/nikol2204 (19.1.2015, 12:08)
Minuly tyzden som robila tresku podla Vasho receptu a bola uuuzasnaaa,receptik mam ulozeny.dakujem. |:o)
ODPOVEDAŤ
Henrieta P. (Henko) ID 16362, mimibazar.sk/henko (24.8.2014, 13:26)
Ja akurat idem vyskusat... ale ako tu citam, isto bude vyborny. Kazdy den v obchode uvazujem, ze kupim tresku, ale ked si precitam co vsetko obsahuje, vzdy ma to odradi...nejedla by som ju a svojim detom by som ju nedavala duplom. Tak som sa rozhodla vyhladat nejaky receptik na domacu tresku...a tu je! :-) hodim info potom ako sa mi vydarila... :-)
ODPOVEDAŤ
Henrieta P. (Henko) ID 16362, mimibazar.sk/henko (25.8.2014, 23:06)
Takze, receptík vyskusany, treska vynikajuca! Urcite ju budem robievat pravidelne! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (Luzla1) ID 58386 (5.1.2014, 20:00)
|:o) (Y) (clamp) Marcelka dakujem skvelý recept..dokonca sme vydrzali aj 24hodin ,-) tresku som nejedla roky a velmi som si pochutila (jidlo) urcite budeme robit casto (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna K. (dahanka) ID 79961 (16.12.2013, 8:24)
Včera môj manžel urobil tresku v majonéze podľa tohto receptu. A je naozaj vynikajúca. Samozrejem lepšia ako tie kupné octovo-cibuľové napodobeniny!!!! Ďakujeme za zdieľanie a všetkým čo ju ochutnali prajeme dobrú chuť, a tým, čo ešte len uvažujú vrelo ODPORÚČAME!!!! (F) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
stefani p. (fifalco) ID 157848 (16.12.2013, 18:13)
Hanka, máš šikovného mangela ,) tvoja spolužiačka, stefani l.
ODPOVEDAŤ
Jana Korduliaková (JameeShop) ID 215477, mimibazar.sk/jameeshop (13.12.2013, 13:26)
Ďakujem za super recept, už som minule skúšala a veru bola fantastická (Y) Dnes idem robiť znova, už sa teším (jidlo) Jediný problém je vydržať tých 24 hodín :-p
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (šmudlinka) ID 25987, mimibazar.sk/smudlinka (29.8.2013, 15:42)
mňam
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (Luzla1) ID 58386 (6.5.2013, 21:29)
(Y) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (6.5.2013, 21:26)
(Y)receptik, idem ju zajtra vyskušat :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (4.5.2013, 9:51)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (4.5.2013, 6:45)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (zuzaka1) ID 164552 (4.5.2013, 0:28)
(Y)vyskusali sme , vyborna (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (1.11.2012, 22:37)
(Y) (Y) (Y) (Y) mnaaaaaaaaam tak toto je vyborne (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (Monique2008) ID 209826 (11.6.2012, 11:45)
ja neviem ako sa mam podakovat. Furt ked niekto ide na navstevu ku nam do UK tak pytam tresku ale teraz som sa nastvala a urobila domacu podla vasho receptu. to je nieco neskutocneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. jaj taka som stastna :-) vy ste (*)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (zuzika81) ID 179386 (10.5.2012, 13:26)
vynikajúci recept (Y) (Y), len som musela držať 24-hodinovú stráž pri chladničke (hadka) :-D, aby sa mi do toho skôr nepustili. Nabudúce z dvojitej dávky! (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Dana M. (danka54) ID 45002 (21.2.2012, 8:49)
Po ochutnani tejto tresky,moj manzelik zahlasil,ze uz ziadna kupovana sa u nas jest nebude,lebo tato doma vyrobena je fantasticka (clamp) (clamp) (clamp).Takze naozaj super receptik za ktory VELMI PEKNE DAKUJEM.Robila som ju uz 5x a to mam recept len dva tyzdne ,-) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
beata s. (kristina82) ID 47078 (30.1.2012, 18:08)
mrkva sa má uvariť v celku?Bude jej to staciť iba tak krátko povariť?Nemože sa uvariť v tej vode co aj ryba?
ODPOVEDAŤ
Anka D. (fabianka) ID 53068 (10.5.2012, 15:15)
ja som ju varila spolu s rybou, po 15 min som rybu vybrala a dovarila mrkvu, lebo bola este tvrda, mrkve to neuskodilo :-)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (30.1.2012, 17:18)
akurat idem nato, je to vynikajúci recept!!!! |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (krniluma) ID 169908 (22.10.2011, 14:51)
(Y) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 36 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu