. .. .. .. .. .. .
. .

Marinády na grilované rezne - RECEPT 7224

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

GRILOVANIE

ID 9334 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Marinády na grilované rezne


[ recept č. 7224 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Grilované plátky mäsa budú jemnejšie, ak sa deň vopred alebo aspoň hodinu pred vlastnou prípravou naložia do marinády a niekoľkokrát sa v nej obrátia. Vhodné sú hovädzie, bravčové, jahňacie a hydinové stejky, karé a rezne, ako aj kuracie či morčacie prsíčka. Mäso krátko pred grilovaním dobre osušte, položte na naolejovaaný grilovací rošt, z obidvoch strán nechajte grilovať a pri každom obrátení potierajte pripravenou marinádou. Len čo sa na povrchu mäsa perlí číra mäsová šťava, posoľte ho a duchuťte zvyškom marinády a prílohami podľa vlastného výberu, napríklad šalátmi.

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpočet na jednolivé marinády postačí na 4 veľké kusy mäsa po 150 g.

Americká marináda na hydinu a bravčové mäso:

1 najemne nastrúhaná cibuľa, 4 lyžice oleja, 2 lyžice vínneho octu, 4 lyžice kečupu, 4 lyžice pomarančovej šťavy, 1 lyžička worcesterskej omáčky, niekoľko kvapiek omáčky Tabasco, 1/4 lyžičky drveného oregana


Papriková marináda na hydinu, bravčové a jahňacie mäso:

50 g cibule nakrájanej na tenké kolieska, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 1/4 l ťažkého červeného vína, 6 lyžíc oleja, 3 lyžice mletej červenej papriky, 1 lyžička drveného rozmarínu, štipka štipľavej papriky


Ostrá sladká marináda na ryby:

100 g cibule nakrájanej na tenké kolieska, 1/4 l silného bieleho vína, 1/8 l sladkej sójovej omáčky, 1 strúčik pretlačeného cesnaku, 4 lyžice oleja, štipka cayenského korenia alebo niekoľko kvapiek omáčky Tabasco


Bylinková marináda na stejky:

1/8 l červeného vína, 1/8 l oleja, 1 strúčik pretlačeného cesnaku, 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžica provensálskej koreniacej zmesi (rozmarín, majoránka, tymian, fenikel a pod.)
<< môj prvý pokus o bonboniéru :-) | Marinády na grilované rezne | Jablkový šťavnatý koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (21.9.2010, 15:52)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka R. (VCELA333) ID 37587, mimibazar.sk/vcela333 (1.4.2010, 9:37)
:-D
ODPOVEDAŤ
Lenka R. (VCELA333) ID 37587, mimibazar.sk/vcela333 (1.4.2010, 9:37)
(velikonoce16)
ODPOVEDAŤ
Lenka R. (VCELA333) ID 37587, mimibazar.sk/vcela333 (1.4.2010, 9:36)
(velikonoce10)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu