. .. .. .. .. .. .
. .

Cesto na pizzu - pravú taliansku - RECEPT 8815

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 21660 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 113 návštěvníkov)


Cesto na pizzu - pravú taliansku


[ recept č. 8815 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

* 300 - 400 g hladká múka * 2 PL olivový olej * 1/2 ČL soľ * 1/2 ČL cukor * vlažná voda cca 2,5 dcl * 30g čerstvé droždie alebo 7g sušené

POSTUP PRÍPRAVY

1. vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie)
2. pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
3. cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (pozor na prievan v kuchyni:))
4. cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem - trvá to asi 2 hodiny
5. cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky
6. nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm.
7. cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh (z dávky by vám mali vzniknúť 2 ks cesta/pizze)
8. hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, nie kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch
9. pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené

Dobrú chuť!

Tento recept som objavila na stranke www.domacnost/sme.sk a odvtedy ine cesto na pizzu nerobim. Je to rychle a velmi chutne.
<< Broskyňové rezy so šľahačkou | Cesto na pizzu - pravú taliansku | Anglicky cheesecake >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Katarína G. (KAG) ID 51273 (20.9.2016, 22:09)
(Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Miriama B. (miruška001) ID 135244 (17.2.2013, 15:54)
(Y) (Y) (Y) to vyskúšame :-) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (Etelka44) ID 247203, mimibazar.sk/etelka44 (5.1.2013, 10:32)
Cesto je super pizza ešte lepšie, nestíham piecť. :-) , (Y) (clamp) ^o) (silvestr2)
ODPOVEDAŤ
Monika G. (Monie1) ID 53421 (19.8.2012, 14:00)
výborný recept, pizzu robievam odkedy som ho našla už len takto.. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Erika V. (Emika23) ID 246081 (14.8.2012, 14:23)
výborné cesto a skvelá pizza, pouzila som mozzarellu , je to omnoho lepsie ako iny syr! :)))
ODPOVEDAŤ
Monika F. (monicca2327) ID 127814 (2.8.2011, 19:41)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka V. (lenka6288) ID 19357, mimibazar.sk/lenka6288 (3.7.2011, 16:08)
Ja toto cesto robievam uz dlllho, rozdiel je v tom, ze ho nedavam kysnut, ale hned valkam a peciem.... :-) to bolo v recepte, ktory som davnejsie nasla, ze nemusi kysnut.... |:o)
ODPOVEDAŤ
Monika G. (Monie1) ID 53421 (3.7.2011, 15:37)
super, robievam (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava K. (cekovka) ID 122738 (26.6.2011, 19:04)
:-)
ODPOVEDAŤ
Martina H. (mata2223) ID 64506 (14.1.2011, 11:55)
:-(
ODPOVEDAŤ
denisa g. (gaylle) ID 135388 (4.7.2010, 13:37)
(Y)
ODPOVEDAŤ
denisa g. (gaylle) ID 135388 (4.7.2010, 13:37)
(smich)
ODPOVEDAŤ
MÁRIA B. (junovcatko09) ID 105335 (30.6.2010, 19:59)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (8.5.2010, 11:58)
dala by som si ihneĎ, len už mám navarené ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Zita Š. (Tora) ID 139758 (8.5.2010, 11:50)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (29.3.2010, 14:05)
(zajic) takú istú robím aj ja, len dávam aj vajíčko (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Samuel S. (Sitko19) ID 144250 (29.3.2010, 13:51)
recept je výborný a pizza ešte lepšia,mňam...
ODPOVEDAŤ
Samuel S. (Sitko19) ID 144250 (29.3.2010, 13:49)
(velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (winona) ID 27165 (31.1.2010, 13:43)
akurát som dokončila pizzu (Y) (Y) konečne som na šla skvelé cesto na pizzu..ďakujem (clamp) :-) ;-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (linnetka) ID 21660, mimibazar.sk/linnetka (9.3.2010, 7:33)
aj ja robievam uz len toto cesto, aj dnes sa chystam
ODPOVEDAŤ
Jakub B. (kubuldo) ID 115533 (12.12.2009, 13:15)
(jidlo)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu