. .. .. .. .. .. .
. .

Makovy kolac s višňami - RECEPT 58508

Alena P. (saska) ID 3921
.
mimibazar.sk/saska
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2006
Naposledy: 22.3.2024 14:06
Aktualizácia: 8.11.2023 23:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 1
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 736
RODINNÉ FOTOGRAFIE 5
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 29
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Makovy kolac s višňami


[ recept č. 58508 zo dňa  ]


Makovy kolac  s višňami


POTREBNÉ PRÍSADY

Na tento recept potrebujeme: •300g čerstvo pomletého maku •4 bio vajcia •100g masla •120g med •100g biely jogurt alebo kyslá smotana •250ml smotany na šlahanie •200g vykôstkovaných višní •50g višňového džemu (najlepšie bez cukru) •1 lyžička kypriaceho prášku z vínneho kameňa •štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Mak siaty je bohatým zdrojom vápnika, ktorého obsahuje až 12-krát viac ako kravské mlieko, ale aj iných minerálov, vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. Obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, tukov, ale predovšetkým kyselinu linolovú a vitamín E. Nielen kvôli týmto vlastnostiam je mak surovinou, ktorá má v pečení sladkých dobrôt významné miesto.



Koláčik je sýty, vláčny, plný maku a živých chutí. Tak vyskúšajte!


Postup:

Vajcia rozdelíme. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh. Vo väčšej mise premiešame mak s kypriacim práškom. Pridáme žĺtka, med, roztopené a vychladnuté maslo, jogurt. Dôkladne premiešame. Na záver zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Masu vylejeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm a upečieme. 170ºC približne 40 minút. Skúška špáratkom.

Po upečení korpus necháme aj vo forme približne 10 minút vychladnúť, potom ho vyklopíme alebo vyberiem. Na mriežke necháme dôkladne vychladnúť.

Korpus prerežeme na polovicu. Spodnú časť natrieme višňovým džemom, navrstvíme víšne, potrieme polovicou vyšľahanej šľahačky a prikryjeme druhou časťou korpusu. Na vrch potrieme džem a celý koláč (vrch aj boky) potrieme zvyšnou šľahačkou.

Potretý koláč môžeme posypať pomletým makom a dáme dobre vychladiť aby sa všetky komponenty dobre spojili.

Autor receptu: Kuchár Pepe
<< kapustnica MOJEJ MAMKY | Makovy kolac s višňami | Pernicky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (10.6.2016, 22:51)
Ak môžem odpovedať - na vrchu je šľahačka. Jedna šľahačka sa mi zdá málo, preto keď ho pečiem, dávam dve šľahačky.
ODPOVEDAŤ
Monika Á. (caroline03) ID 191405, mimibazar.sk/caroline03 (10.6.2016, 8:25)
ahoj, čím je poliaty? ďakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Andrea78969) ID 292391 (9.6.2015, 17:58)
V nedelu som ho piekla (Y) (Y) (Y)
úžasný (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
akorát som piekla len 25 minúta a stačilo.
Andrea (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (isaac) ID 30024, mimibazar.sk/isaac (24.5.2015, 14:38)
Úžasný koláč (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Robila som s broskyňami a domácim marhuľovým džemom. Určite si ho dávam do zoznamu obľúbených receptov (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Antónia Ž. (cecil5) ID 52242 (21.5.2015, 19:39)
ten kypriaci prášok je nejaký špeci??? alebo môže ísť obyčajný???
ODPOVEDAŤ
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (20.5.2015, 17:21)
Teraz som ho dokončila, ani komponenty sa nestihli spojiť a už som zjedla dva kusy a utekám si dať ďalší. (zajic) je jednoducho super (L)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (19.5.2015, 22:07)
určite vyskúšam :) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (19.5.2015, 20:53)
(pl) (^) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (Luzla1) ID 58386 (14.5.2015, 20:29)
:-o |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (14.5.2015, 19:35)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (14.5.2015, 14:38)
(Y) určite stojí za vyskúšanie, dobre vyzerá a ešte je aj zdravý (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (14.5.2015, 13:57)
Tak toto stojí za vyskúšanie... :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu