. .. .. .. .. .. .
. .

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - RECEPT 3675

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 12317 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov)


Mäsové guľky v paradajkovej omáčke


[ recept č. 3675 zo dňa  ]


Mäsové guľky v paradajkovej omáčke


POTREBNÉ PRÍSADY

Guľky-0,5kg ml.mäsa, 0,5kg ryže,3 vajcia ,2lyžice hladkej múky, 2 káv.lyžičky soli,štipku MČK,majoránku aspoň pol.lyžicu.
Omáčka-cibuľu,5klinčekov,soľ,parad.pretlak,cukor,mlieko


POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso zmiešame s uvarenou a vychladnutou ryžou,pridáme všetky ostatné prísady a poriadne zmiešame.Môžeme tvarovať guľky aby sa vám nelepili a nerozchádzali vždy si namočte ruky do letnej vody.

OMÁČKA - vodu tak 1,5l,cibulu na štvrtky,klinčaky a soľ dáme variť.Keď voda vrie pridáme pretlak a povkladáme guľky,ktoré necháme vrieť 20-25 min.Povyberáme ich a dochutíme omáčku zápraškou,pridáme cukor,soľ/a to dookola kym to správne nedochutíme :-)))1dcl mlieka.Ak je riedka pridáme ešte múky a necháme zovrieť potom precedíme.Dobrú chuť
<< Placka z tekvice /cukety/ | Mäsové guľky v paradajkovej omáčke | Najlepšie šišky na svete :-)))) (alebo šišky pre tie,čo sa boja hrať sa s kysnutým cestom) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Mária D. (Majka23) ID 17026, mimibazar.sk/majka23 (3.6.2020, 11:34)
V gulkach je prilis vela ryze, staci dat polovicne mnozstvo a 5ks klincekov na 1,5l vody je straaaasne vela, podla mna staci 1-2ks. A este by som poprosila upresnit mnozstvo paradajkoveho pretlaku. Dakujem.
ODPOVEDAŤ
zuzana m. (alex2201) ID 70048, mimibazar.sk/alex2201 (24.11.2018, 12:10)
wau
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (8.6.2013, 7:20)
Fajnovučké skúšala som dať na miesto ryže sóju a tiež sa dalo papať (Y)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (7.6.2013, 21:19)
ach to ja milujem,mňaaaaaam. (Y) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Petra H. (petra13379) ID 113018 (28.1.2013, 15:15)
práve ich robím-ja ale robim bez ryže-nemáme radi s ňou a dávam struhanku..omáčka je ale chutná aj ked aj tu som trošku upravila (H)
ODPOVEDAŤ
Natália C. (cicka200) ID 249599 (3.8.2012, 20:28)
Je to vyborné :) dnes som to robila ..
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (belinea) ID 46899 (23.7.2012, 10:02)
(H) ide sa na to (G)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (metoyou4) ID 54247, mimibazar.sk/metoyou4 (23.2.2012, 12:05)
najlepsia paradajkova......zjedla sa vsetka,len treba dat viac vody (Y) (Y) (Y) (Y) |:o)
ODPOVEDAŤ
Edita P. (ediika) ID 8930 (3.5.2011, 12:45)
vyborne (Y) robim ich uz 3-ti krat podla tohto receptu... (jidlo) mnaaam
ODPOVEDAŤ
renata b. (renata32) ID 73649 (14.4.2011, 13:28)
ja tiez robim take to gulky v paradajkovej omacke ale je fakt ze ta ryzza´musiiii byt vychladnuta inac je to zle a vsetko sa rozpada (Y) (Y) (Y) (Y) takze babenky treba to skusat a ona to raz vyjde :-) :-) len pozor ryza vychladnuta celkkommmmm :-$ :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Jitka K. (Ika123321) ID 191805 (12.3.2011, 20:23)
Zeny tak toto nikdy nevarte preto,ze je to nezmyselny recept.Uz len si predstavte 1,5litra vody a v tom 0,5kg ryze+0,5kg masa atd.A ta masa z ryze a masa.... je same blato a masa nikde.HUMUS NA VYHODENIE! Odporucam varit tie masove gulky od KRISTINA S.ID 32120.
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (20.1.2011, 13:00)
aj ja dávam uvarenú ryžu,obalím v hl. múke a šup do omáčky, povarím pol hodinu a hotovo. Práve ich dojedáme odvčera s knedľou. Sú fakt výborné (zajic)
ODPOVEDAŤ
Lenka J. (lenka9481) ID 56796 (20.1.2011, 12:58)
Vyborny receptik (Y) (Y) (Y) ja tiez davam menej ryze ale predvarenu tak ako pise Alenka v recepte :-) :-) a ak sa niekomu gulky rozpadavaju skuste si ich pred varenim obalit v hl. muke a zostanu cele :-) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
lenka j. (lenkajan11) ID 151736 (15.10.2010, 12:40)
konecne mam recept moj by si to dal a mam co varit!dakujem! (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika M. (monina1) ID 1046 (17.6.2010, 14:47)
už dávno mám na také chuť, konečne mám receptík..kujeem (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava P. (Mirusik) ID 23059 (19.3.2010, 13:07)
práve som dovarila a degustovala... môj malý 3r pomocník "zdegustoval" hneď 2 guľky - jednoducho mňňňňňňňamka. ďakujeme za receptík. (pl)
ODPOVEDAŤ
Alena K. (AJKA77) ID 12317 (26.3.2010, 12:09)
tak to som rada ,že mu chutilo (child10)
ODPOVEDAŤ
Lenka C. (A-lenka) ID 129067 (23.1.2010, 13:10)
no baby,idem to skúsiť :-p milujem to ale nikdy som to nerobila,tak dúfam že u nás v kuchyni nebudú lietať hrnce :-)
ODPOVEDAŤ
mima f. (joja22) ID 83508 (15.11.2009, 8:38)
ja davam menej ryze a predvarim ju,,a vajco tiez staci len jedno na spevnenie,, *-)inak su fajn |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
mima f. (joja22) ID 83508 (15.11.2009, 8:34)
krasny pohlad ake su perfektneeeeeee cerveneee :-o :-o :-o mnam (Y)
ODPOVEDAŤ
Žaneta M. (100murko100) ID 80203 (2.2.2009, 19:57)
Pekný deň, chcela by som sa opýtať na paradajkový pretlak a jeho množstvo k pomeru 1,5 l vody. Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu