. .. .. .. .. .. .
. .

SVIEČKOVÁ NA SMOTANE - RECEPT 3036

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 10464 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 138 návštěvníkov)


SVIEČKOVÁ NA SMOTANE


[ recept č. 3036 zo dňa  ]


SVIEČKOVÁ NA SMOTANE


POTREBNÉ PRÍSADY

600-800 g sviečkovice - ja zvyknem použiť mäso z hovädzieho stehna, slaninka, 1 cibuľa, kúsok zeleru, 1 petržlen, 3-4 kúsky mrkvy, bobkový list, 4-5 zrniek celého čierneho korenia, 1 nové korenie, rasca, soľ, koliesko citrónu a citrónová šťava - prípadne ocot, sladká smotana, hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Takto ma to učila moja maminka a všetkým nám ohromne chutí....a vôbec s tým nie je veľa roboty, vyskúšajte, stojí to zato!!!!!! A čím dlhšie je mäsko v páce - tým je lahodnejšia!!!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mäso umyjeme a osušíme......
...koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska, pridáme celú cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie a koliesko citrónu - ak nemáte citrón, čo sa stalo aj mne, prilejte asi deci octu a všetko spolu uvaríme asi v 1 l vody......
...nálev necháme pár minút prevrieť a odstavíme, kým nálev vychladne prešpikujeme mäso tenkými prúžkami slaniny....
... prešpikované mäsko vložíme do vychladnutého nálevu...
... a šup do chladničky. Môžeme to pácovať 2-4 dni, pričom mäsko denne obraciame. Ja ho zvyknem chystať deň dopredu, čím dlhšie ale stojí, tým je jemnejšie.
Je ďalší deň a začíneme variť. Mäso vyberieme, necháme trošku osušiť....
...sprudka ho opečieme zo všetkých strán na oleji.....
....pridáme uvarenú nadrobno pokrájanú cibuľu z nálevu....
... a zalejeme zeleninou a troškou vody z nálevu. Necháme dusiť, najlepšie v tlakovom hrnci hodinku až hodinku a pol, podľa toho či ste kúpili mladé alebo staré mäsko:-))).
Hotové mäso nakrájame na plátky.....
...a udusenú zeleninku rozmixujeme ručným mixérom, prípadne prepasírujeme cez sitko.....
...ak je omáčka dosť hustá prilejeme len samotnú smotanu, ak nie, rozmiešame ju s troškou hladkej múky a vlejeme do omáčky. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou - prípadne octom, kto má rád sladšiu pridá ešte KL cukru.
Mäsko šupneme späť do omáčky.....
.. a obed je hotový. My k tomu ľúbime makaróny ale klasická knedľa dá tomu tie správne "grády"!!! Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Sedliacke fondue | SVIEČKOVÁ NA SMOTANE | Lokse >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Simona U. (uzovka) ID 182382, mimibazar.sk/uzovka (10.1.2014, 12:26)
Dobry den, ked masko dusim v normalnom hrnci, ako dlho asi odporucate? Dakujem. Simi
ODPOVEDAŤ
Júlia M. (julinka75) ID 281920 (11.8.2013, 16:43)
(cigo) (cigo)
ODPOVEDAŤ
Adriana I. (iada) ID 126542 (11.8.2013, 14:49)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dáša J. (dadatn) ID 67422 (10.11.2012, 16:14)
Výbornááááá, ďakujem moc za recept!
ODPOVEDAŤ
Lucia S. (luciaj) ID 16010 (2.11.2012, 14:18)
Robila som dnes svieckovu podľa vášho receptu a bola vynikajúca!!! Manžel ohodnotil, že to bola naj svieckova, aku kedy jedlo. A masko z pacu bolo skutočne jemnucke aj pre moje "nemasove" deti :) ďakujem za receptik :)
ODPOVEDAŤ
Maria H. (lasenka 831) ID 134261 (15.8.2012, 9:33)
(hello)
ODPOVEDAŤ
ena v. (kvietok158) ID 202288 (26.11.2011, 12:06)
(pes) pod spravime si svieckovu (palice) a dalej (pl)
ODPOVEDAŤ
ena v. (kvietok158) ID 202288 (26.11.2011, 12:05)
:-D
ODPOVEDAŤ
heny p. (heny6020) ID 222996 (23.11.2011, 22:30)
...no bohuzial ja nemozem pochvalit tento recept je mi to luto :-(
ja mam pocit ze ja som to spackala... masko bolo nenormalne makucke, supeeer |:o) ale omacka :´( mala veeelmi az neprijemne silnu hovadziu chut.... v recepte stoji po prudkom opeceni pridat trocha nalevu, no ja som ho tam dala cely a tym som to pokazila :-@ :-@ ...este raz ho niekedy vyskusam ale z nalevom budem setrit ,-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (LA1982) ID 119830 (4.2.2012, 20:26)
napodobne :)ale zjemnila som to smotanou sladkou..mňam (pl) (Y)
ODPOVEDAŤ
heny p. (heny6020) ID 222996 (22.11.2011, 17:35)
janka vcera som masko ,,nalozila,, zajtra alebo pozajtra ho budem robit ^o)
som veelmi zvedava ake bude :-)
ODPOVEDAŤ
helga s. (74Hegi) ID 210481 (5.11.2011, 20:06)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Ján H. (dixy) ID 150041 (11.12.2010, 6:54)
VZBORNÝ RECEPT
Tento recept na sviečkovú ktorý je s technologickým postupom v poriadku, neviem si predstaviť aby sa mäso nemarinovalo, po vybratí z marinády neopražilo na tuku,(ako poniektoré recepty tu uvedené) tie chute by sa stratili a nebola by to sviečková ale ,,iba" hovädie na smotane. Výborný recept tak ho robím aj ja a varím ho v raz takom množstvo zeleniny,pridám 5 zrniečka borievok a trochu korenia na divinu a do uvarenej omáčky pridávam2 lyžice zaváraných brusníc a tak isto ešte aj na tanier, brusnice to zjemnia ,okyslia a dajú neopakovateľnú chuť, vtedy sa gurmánsky rozplývam. (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
iveta u. (qixi3) ID 6881 (16.10.2010, 12:37)
(Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) Učila ťa ju variť moja mama???? (mamca) ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Je presne taká ako naša (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka H. (hoblik) ID 10464, mimibazar.sk/hoblik (20.10.2010, 14:41)
Tak to sa potom asi aj rovnako zalizujeme :-D :-D :-D a máme SUPER MAMINY !!! (mamca) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (kaca25) ID 102538 (24.9.2010, 20:40)
(C) (D)
ODPOVEDAŤ
Michaela R. (misenka1) ID 11589, mimibazar.sk/misenka1 (25.5.2010, 9:08)
Ahoj, skvely recept (Y) (Y) (Y)
svieckova sa mi podarila a bola vyborna. :-) :-) :-)
(hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (mirkadrobec) ID 147885 (19.4.2010, 20:13)
(clamp) (clamp) (clamp)kuaaa mnaam :)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (7.2.2010, 18:37)
hodinu a pol v tlakáči?To by muselo byť mäso z koňa. *-) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (28.1.2010, 20:52)
(hello) ahoj, akurat pozeram super postup az sa mi slinky zbiehaju, veru vyskusam niekedy..... (clamp) (clamp) a na 1 obrazku som si vsimla ze mate v kuchyni presne tie kachlicky co aj my (F) (F) (F) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
milan m. (fesak252) ID 32070 (19.12.2009, 11:01)
(destnik) (witch) (witch)
ODPOVEDAŤ
dusana k. (sabka1) ID 79357, mimibazar.sk/sabka1 (3.10.2009, 9:50)
ahojky dnes sa pustam do svieckovej dakujem za suuuper postup konevne ma to premohlo tesim sa papa (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Janka H. (hoblik) ID 10464, mimibazar.sk/hoblik (13.10.2009, 8:50)
|:o) |:o) dúfam, že sa podarila Dušanka (clamp) (clamp) a hlavne chutila ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu