. .. .. .. .. .. .
. .

Domáci fantastický krémeš - RECEPT 248

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 302 návštěvníkov)


Domáci fantastický krémeš


[ recept č. 248 zo dňa  ]


Domáci fantastický krémeš


POTREBNÉ PRÍSADY

8 dcl mlieka * 2 žĺtky * 2 PL hladkej múky * 1 vanilkový cukor * 2 Zlaté klasy * 15 dkg práškového cukru * 2 PL rumu * 1 celé 250 g maslo * 1 balenie medových plátov * čokoláda na poliatie * 2 šľahačkové smotany * 2 stužovače smotany * a to je už asi naozaj všetko

POSTUP PRÍPRAVY

Baby, tento krémeš zvládne každá z Vás! To je jeden dôvod na jeho vyskúšanie a druhý pádny dôvod je ten, že krémeš je krásny ako z cukrárne, ale chuťovo omnoho lepší, priam vynikajúci. No neochutnajte. Tento dezert som pridala ako jeden z mnohých zákuskov na veľkej oslave a bola som rada, že sa vôbec oslavy krémeš dožil. Recept je tak strašne jednoduchý, až neuveríte a uveríte až po vyskúšaní. Týmto krémešom naozaj ohúrite hostí – a to viem, o čom hovorím, aj mne sa to už párkrát podarilo. Len mi nikto neveril, že som ho robila ja a nedoniesla z najbližšej cukrárne.. fňuk. Tak pridávam aj obrázkový recept, a Peter, Monika, Zuzka, Ildikó, Maťko, Kubko, Cecilky, Marišky, Izidorovia a Bonifácovia, kuknite, že som ho robila ja!!! A nie sériová cukrárenská výroba, kde žltý krém pozostáva z margarínu.... to už človeka urazí xi xi xi...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Do mlieka šupnite vanilkový cukor.
2. Ďalej pridajte 2 zlaté klasy.
3. Na rade sú žĺtka.
4. A naposledy dve polievkové lyžice hladkej múky.
5. Varíme až do úplného uvarenia – t.j. stav, keď je puding riadne hustý a čo je veľmi dôležité, nechajte ho úplne vychladnúť.
6. V ďalej mise si vymiešajte maslo s 2PL lyžicami rumu alebo rumovou arómou a 15 dkg práškového cukru do peny.
7. Spojte krémy. VŽDY – za každých okolností, aj keby boli riadne zaťažkávajúce, vždy pridávajte puding do masla a nie naopak. Takže puding primiešavajte so šľahačom na nízkych obrátkach pomaly po kôpke, až urobíte vynikajúci krém, ktorý radšej ani neochutnajte, pretože ho zjete pred tým, ako postavíte deťom krémeš.
8. Začnite stavať krémeš. Iste ste si všimli, že v balení sú 4 kusy plátov, aj tento recept je na 4 kusy plátov, ja som v skutočnosti robila polovičnú dávku, čiže som použila iba dva kusy plátov. Na podnos, ktorý sa Vám zmestí do chladničky, dajte vedľa seba na dva medové pláty.
9. Na to ponatierajte žltú plnku a dajte si záležať na krajoch, snažím sa vždy urobiť obdĺžnik a šikovne sa mi to podarí dvoma väčšími naberačkami na zákusky.
10. V mise vyšľahajte 2 alebo 3 šľahačky s 2 alebo 3 stužovačmi. Záleží na Vás, či máte radi viac šľahačky alebo nie, ja dávam vždy až 3. Šľahačku neochucujem, pri jedení krémešu sa chute vynikajúco spoja.
11. Na žltú plnku naneste šľahačku, pekne poupravujte a blížite sa ku koncu.
12. Prikryte medovými plátmi....
13. A polejte čokoládovou polevou.
14. Prepáčte mi tú drzosť, ešte si dovolím zopár rád. Krémeš robte deň vopred, aby pláty nasiakli plnku a šľahačku, aby sa spojili, tak sa bude dať lepšie krájať. Aby ste nepopukali čokoládovú polevu, krájajte ho takto: dajte si zovrieť vodu, namáčajte si do nej ostrý tenučký nôž, utrite ho, aby bol suchý ale stále horúci, a pomaly si urobte jemnú linku, čokoláda sa začne topiť a môžete krémeš krájať. Ak naozaj vyšľaháte šľahačku so stužovačom, šľahačka vydrží vo vyšľahanom tuhom stave 2-3 dni za podmienky, že vydrží krémeš. A to asi nevydrží. Želám Vám dobrú chuť a určite sa Vám táto dobrôtka vydarí.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zemiaková placka plnená s mäskom | Domáci fantastický krémeš | Domáca 3-bitka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 67 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Renáta J. (intel) ID 29138 (13.5.2016, 21:57)
vyzerá úžasne. ja by som chcela vedieť, kde ide sóda bikarbóna na obr. 10. ďakujem
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (29.4.2015, 19:23)
vyzerá výborne
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lulu M. (Makanova) ID 311840 (29.4.2015, 13:50)
Ja by som sa chcela informovat o tych medovych platoch nepoznam ich zatial...Je tam napisane ze na podnos dajde vedla seba na dva medove platy ....tak maju sa dat dva vedla seba alebo dva na seba??
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (štaffko) ID 96886 (9.10.2014, 17:21)
Prosím vás, medové platy stačí jedno balenie? Tam sú myslím 4 kúsky, mám plech 40x30. Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Eva S. (sanci) ID 124237 (1.8.2014, 6:05)
(Y) Marcelka si š i k u l k a , vyzerá fantasticky. Cez víkend vysúšam. :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (31.7.2014, 22:07)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (21.12.2013, 15:31)
(koule) (zima) (snehulak)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (davido) ID 66059, mimibazar.sk/davido (17.2.2013, 20:01)
tak koláčik som urobila a mal veľký úspech ,manžel si ho dokonca želá raz za mesiac :-o :-o :-o :-) :-) :-) ďakujem za receptík |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Alena B. (Anita3200) ID 48181 (26.1.2013, 20:41)
(clamp) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Liba B. (babibi) ID 213130 (23.1.2013, 13:39)
(Y) (Y) (Y)je krásnýýýýý (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (davido) ID 66059, mimibazar.sk/davido (23.1.2013, 11:42)
mňam (clamp) (clamp) hneď by som si dala ,cez víkend idem na to (cinky) (cinky)
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (23.1.2013, 10:38)
koláčik je výborný, ale nám nechutil z kúpených plátov, tie som piekla doma.... (Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana š. (zuzuletka) ID 107030, mimibazar.sk/zuzuletka (21.12.2013, 13:11)
platy si robila na klasicky plech? plnky bolo dost? dik
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (30.12.2013, 10:18)
robila som na menší, takže plnky bolo dosť :)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (sway2) ID 225730 (23.1.2013, 10:24)
ahojte, som zaciatocnik, ucim sa a mam jeden problem...prosim vas maslo, ktore sa tu uvadza je klasicke maslo alebo palmarin.....vo vacsine receptov je to tak a ja neviem co tam dat.....palmarinove plnky su take margarinove nie moc chutne, su nejake nahrady zanho? dakujem za kazdu radu [A] [A] [A]
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (23.1.2013, 12:52)
Snáď sa autorka neurazí, že odpovedám ja. Ivanka, do krémov jednoznačne klasické maslo. Palmarin, Heru a pod. len do cesta, keď nejaké robíš. Nech sa Ti darí
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (sway2) ID 225730 (23.1.2013, 15:31)
dakujem, velmi pekne :) (X)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (18.7.2012, 16:58)
|:o) (L) (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (18.7.2012, 14:11)
vyzerá skvele. (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana I. (iada) ID 126542 (18.7.2012, 14:03)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matami) ID 128343 (11.11.2011, 9:38)
výborný recept (Y), len mal jedinú chybičku, veľmi rýchlo sa zjedol :-D ...budem ho robiť častejšie, veľmi nám chutil ...mňam
ODPOVEDAŤ
Ľubica L. (languana) ID 35398 (21.5.2011, 19:06)
(Y) (Y) (Y) super, rýchly, výborný (clamp)
ODPOVEDAŤ
monika h. (PUPICEK78) ID 97674 (19.5.2011, 13:41)
uupoi,b,a,sbll ya,,,,,,,n bm
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (23.1.2011, 14:29)
potvrdzujem- je fantastický (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 67 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu