. .. .. .. .. .. .
. .

najlepšia ČÍNA na svete ! ! ! - RECEPT 17764

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 67403 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


najlepšia ČÍNA na svete ! ! !


[ recept č. 17764 zo dňa  ]


najlepšia ČÍNA na svete ! ! !


POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby: 500g pravej hovädzej sviečkovej !!! NUTNÉ; 4 PL sladkej sojovej omáčky (Ketjab Manis) - Kaufland; 1 ČL čili-omáčky - nemusí byť, ale nie je cítiť; 2 PL škrobu; 2-3 ČL Aceto Balsamico (balsamico-ocot: tmavy,skoro čierny) - Kaufland; 3 PL suchého Sherry (špeciálny typ vína); 2 ČL hnedého cukru; štipka soli; 4 PL arašidového oleja; 2 ČL sézamového oleja; 1 PL sézam.semiačok na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyť, osušiť, nakrájať na tenučké rezance (dĺžka 5cm, šírka 0,5 cm). Dobre pomiešať so sójovou omáčkou 2PL, čili omáčkou a škrobom. Zakryté v chladničke cca. 0,5-1 hodinu nechať postáť.

Zvyšok sój.omáčky miešame s acetom balsamicom, sherry, cukrom, soľou, kým sa všetko nerozpustí (nazvem to koreninová zmes).

2 PL araš.oleja zohrejem vo woku pri najvyššej teplote. Pridáme 1/3 mäsa za stáleho (rýchleho) miešania opečieme do hneda. DOBA OPEKANIA JE CCA. 5-10MIN - PRETO JE NUTNÉ ABY BOLO KVALITNÉ JEMNÉ MäSO. NEODPORÚČAM NA ŇOM ŠETRIŤ A KÚPIŤ FALOŠNÚ SVIEČKOVÚ - inak zostane jedlo tvrdé, a nedostaneme chuťový efekt, ktorý chceme!

Po upečení prvej várky vložíme do misky a prikryjeme, aby mäso zostalo teplé.
Pokračujeme pridaním 1 PL araš. oleja s druhou a treťou tretinou mäsa - obdobne udržujeme v teple.

Koreninovú zmes a sézam.olej pridáme do prázdneho woku, necháme zovrieť, hneď pridáme upražené mäso a pri vysokej teplote necháme tak dlho za stáleho miešania "variť", pokiaľ sa zmes neredukuje a zostane ňou mäso obalené.
Na taniery posypeme sézam.semiačkami.

Podávame s jazmínovou ryžou.

ak vam zachutil, skuste urcite toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13897&user=67403
uuuuuplne genialne jedlo tiez !
<< Rybie filé po labužnícky | najlepšia ČÍNA na svete ! ! ! | TVAROHOVÝ KOLÁČ trochu inak >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (17.4.2011, 3:24)
Recept vyzera vyborne vyskusam z jelenej svieckovice, len balzamiko dam aj do zakladnej marinady aby sa v nej mäso ulezalo a tym octom skrehne ^o) len sa schcem spytat na sezamovy olej, je na chut velmi intenzivny niesu 2 cl vela? nieje to nahorkle? pre zenicky co sa boja tychto ingrediencii, kludne do nich investujte, salat s balzamicom a este ked ho prikvapete 2-3 kvapkami sezamoveho oleja, je bezkonkurencny... (Y) (L) takze suroviny vyuzijete
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (26.5.2011, 10:56)
netreba sa toho oleja bat, je to len trosicku :-$
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (13.2.2010, 11:56)
Tak to ja radšej tatarák s kopcom hrianok a cesnaku (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (6.7.2010, 14:09)
:o) hrianky + cesnak ok, ale tatarak :-S to ja radsej vynecham :-| ,-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 6.7.2010, 22:07)
Anetka,nemyslela som ,že je to zlé,kto má rád čínu,určite si pochutí,ale ja radšej ten tatarák,ked už je sviečkovica ,-) ,-) ,-) (K) (K) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (20.8.2010, 17:44)
*-) ja som aj pochopila, len ja som tatarak nikdy nejedla... ak sa dobre chapeme, to je nasurovo, nie?? :-o :-o :-o to teda nemozem :-S
ale nase 2 (kocka) velmi radi
ODPOVEDAŤ
Monika L. (korinka008) ID 120088 (7.11.2009, 11:38)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Stefania O. (Stefani) ID 37941 (7.11.2009, 11:36)
Vyzerajú vynikajúco niekedy tento týžden určite vyskúšam na večeru (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (13.2.2010, 11:27)
ako dopadlo?
ODPOVEDAŤ
Majka B. (manika222) ID 95048, mimibazar.sk/manika222 (10.9.2009, 12:42)
Recept je dost drahy ale urcite musi byt (zajic) (zajic) (zajic) no mi vacsina potrebujeme lacnejsi a aby bolo vela pre nase (child6) (child5) (child6) (child5) (child6) (child5) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (13.2.2010, 11:28)
veru nic sa neda robit.. ale raz za rok sa to da vyskusat.. velmi sa oplati :-)
ODPOVEDAŤ
Anna Ž. (maryanche) ID 20821, mimibazar.sk/karkuulka (9.9.2009, 16:25)
konečne recept na čínu,do ktorej nejdú všetky koreniny z domácnosti (clamp) (clamp) (clamp) na mňa je recept pridrahý,preto ho nevyskúšam,ale určite je dobrý (L)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.9.2009, 16:35)
(L) velmi dakujem... a ano, bohuzial nepatri medzi lacne, mozno ak bude v Lidl akcia na ingrediencie! (6) :-)
ODPOVEDAŤ
Bibiana V. (raguzza) ID 71704 (9.9.2009, 15:44)
dosť nakladna čina dam si radšej (C)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.9.2009, 16:35)
:'(
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivustek) ID 43509, mimibazar.sk/ivustek (9.9.2009, 15:19)
No z tých prísad skoro nič doma nemám, ale jedlo vyzerá skvelo.
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.9.2009, 15:25)
to je normalne, su to dost netradicne veci..a bohuzial vsetko treba kupit :-(
JE TO DOJEDU ! :-@
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivustek) ID 43509, mimibazar.sk/ivustek (9.9.2009, 16:24)
Ale sľubujem si sama sebe, že to v blízkej dobe vyskúšam.
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (9.9.2009, 15:16)
(Y) čínu mám rada a táto vyzerá byť výborná (Y) ale z pravej sviečkovej si radšej urobím tatársky biftek, ten zbožňujem ;-)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.9.2009, 15:21)
toto nie je "len cina", toto jedlo je basen
(jidlo)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (9.9.2009, 15:29)
vyskúšame (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.9.2009, 15:36)
(L) dajte vediet ako dopadlo ! velmi ma potesi, ak bude chutit..
ma to skor sladkastu chut, nepresolte .. :-)
ODPOVEDAŤ
daniela s. (danculka25) ID 82664 (9.9.2009, 15:10)
tak toto je veeeelmo drahe jedlo :-S :-S
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.9.2009, 15:19)
hmmm, :-S mozno tie prisady vsetky - ok, ale slubujem, ze ked su uz raz doma, tak vydrzia aj rok, lebo vzdy len trosku treba z nich.
Vyskusat sa vsak NAOZAJ oplati, ine som odvtedy viac nejedla s takym nadsenim.
:-$
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (9.9.2009, 15:21)
ked ma niekto rad cinu, tak rok nevydrzia ;-)
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (9.9.2009, 15:13)
ale isto lacnejsie, nez u Cinana ;-) iba to aceto balsamico mi tam nejako nesedi *-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.9.2009, 15:23)
:-D svata pravda ! Ale dokonca ani mi, co ho milujeme, ho nerobim pricasto.
Tak 5x za rok.
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.9.2009, 15:20)
garantujem vysledok, a to balsamico tam MUSI ist. V konecnom jedle, ho nie je citit, je to skor basen spojenych chuti

(Y) (Y)
naozaj sa toho netreba bat.. kto to vyskusa a nic nevynecha, neolutuje
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (9.9.2009, 15:25)
ja sa nebojim ;-) casto robim cinu vo woku (zajic) a este radsej chodim ku cinanovi ;-) ale aceto balsamico som nevidela doteraz este v ziadnom cinskom recepte- asi preto, ze je to taliansky vytvor- a Cinania neradi miesaju ine kultury do svojej kuchyne ;-) aceto pouzivam na salaty http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4753&user=7257
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.9.2009, 15:30)
ten recept je v knizke, kt. bola pri woku.., hmm... no normal som sa sla pozriet do nej. Aceto balsamico zrejme preto, lebo ma len jemnu kyslu sladkastu chut, nie ako slovensky ocot.. to je ozembuch, ale zato nenahraditelny
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (9.9.2009, 15:32)
tak asi preto, ze oni pouzivaju ryzovy ocot- a mozno ten nie je rozsireny na Sk :-p ale tiez je to iba obycajny ocot- teda v porovnani s aceto balsamicom
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.9.2009, 15:33)
no ten som este neskusala, ale dala by som si sake-ci ako sa to vola. ;-)
mozno to je ich alternativa k suchemu sherry
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (10.9.2009, 12:35)
nie nie, sake som skusala a nie je to nic svetoborne ale neda sa to porovnat so sherry. inak recept na tvoju cinu vyzera dokonale, som rada ze sem dal niekto nieco super, pretoze niekedy uz nenachadzam slova na tie "ciny" co sa sem davaju, do ktorych idu take vtipne veci ako horcica, kecup, bazalka a pod... je to skor smutne ako vtipne
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (9.9.2009, 15:39)
no len to je zasa japonske ;-)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.9.2009, 15:42)
no dokelu, fakticky, ale mozno funguje export :-D
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (9.9.2009, 15:48)
;-) no kedysi sa navzajom nemali v oblube, ale export dnesnej doby to zachranil ;-) http://www.mimibazar.sk/rodinne_fotografie.php?album=22618
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu