. .. .. .. .. .. .
. .

Spanielske vtacky s prazenou ryzou - RECEPT 37238

Adriana S. (adrika280) ID 34442
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2008
Naposledy: 29.7.2018 9:04
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 308
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 131
NÁVODY 0

HOVÄDZIE MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)


Spanielske vtacky s prazenou ryzou


[ recept č. 37238 zo dňa  ]


Spanielske vtacky s prazenou ryzou


POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hovadzej rostenky, horcica, prerastana slaninka, 3 vajicka natvdro uvarene, 3-4 sterilizovane uhorky, trochu sterilizovanej kapie, 1 cibula, olej, sol, korenie, 500 ml hovadzieho vyvaru ( ak nemate vyvar pouzite bujon, ale rozhodne vyvar je lepsi) 1 pohar ryze ( pre dve osoby), 1 mensia cibula

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes je retro velmi in. S retro stylom sa stretavame v mode, dizajne, atd... Tak potom preco nie jeden skvely recept v retro style?

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

maso umyjeme, osusime a nakrajeme na platky. Naklepeme ( v mikrotenovom sacku) a
platy masa natrieme horcicou . Ak mate , pouzijte Dijonsku,mne tentokrat postacila aj polska:). Ulozime stvrtku vajicka uvareneho natvrdo, kusok slaninky, polovicu mensej sterilizovanej uhorky, kusok kapie a plat masa pekne zrolujeme
pospajame sparadlom ( ihlicou na maso, prip. omotame nitou - hrubsou) osolime, okorenime
cibulu posekame nadrobno a spenime ju dosklovita. Pridame masove zavitky a opecieme zprudka z kazdej strany
zalejeme masovym vyvarom, stisime ohen a prikryte dusime , aby bolo masko skvele, makkulinke. Ja som dusila asi 1,5 hod. a masko sa nam uplne rozplyvalo na jazyku
tak masko sa nam dusi asi 1 hod., mozeme ist na prazenu ryzu. Niekto iba ryzu vari, ale ja som sa naucila ryzu najprv poprazit a tak udusit a mne takato ryza sa javi 100 %-tne chutnejsia:) Ryzu preberieme a premyjeme v teplej vode 2-3 krat. Nechame dobre odkvapkat, az ususit lebo mokra ryza sa lepi k hrncu a zle sa prazi. Je to vhodne urobit si dostatocne vopred, teda pred zacatim varenia, aby ryza dobre preschla. Takze na dno kajstrola, v ktorom budeme prazit ryzu dame olej. Kedysi sme to robil na domacej masti , ktorej mnozstvo bolo vo velkosti vacssieho vlasskeho orecha:). Takze iba dno zakryt olejom a dame na rozpaleny olej prebratu, umytu, osusenu ryzu. Za staleho miesania ryzu poprazime. To uvidite, uz tak sa zacne akoby stahovat a je taka viac biela. Je to citit aj pod tou varechou. Vtedy ju zalejem horucou vodou. Cize, ak som dala 1 pohar ryze, tak zalejem horucou vodou v mnozstve 1,5 pohara. Dalsie pravidlo plati, ze ryza ma byt zaliata vodou na hrubku 1 prsta. Osolim, zamiesam do stredu vlozim osupanu mensiu cibulu. Prikryjem vrchnakom, stisim ohen na najmensiu moznu intenzitu a pomalicky bubla. Ked uz ryza vsiakla vsetku vodu, tak vypnem a necham este dojst vo vlastnej pare pod pokrievkou. Ak nie ste si iste, ci uz ryza absorbovala vsetku vodu, tak uplne na krajicku mozete jemne odhrnut ryzu a pozriet k spodku kajstrola. V ziadnom pripade ryzu nemiesajte. Ryza bola hotova za necelych 20 minut.
tak by mala vyzerat poprazena ryza
uz zaliata s vodu a uprostred cibula. Uz len prikryt a dusit na najmensom moznom plameni. Este ma napadlo, ak nemate sklokeramicku varnu paltnu, tak robte ryzu na platni. Lepsie sa rozlozi teplo a ryza sa tak lahko nepripali:)
1 natvrdo uvarene vajicko a 1 stredne velku strelizovanu uhorku postruhame na struhadle na jablka
masko vyberieme a do stavy pridame nastruhane vajicko a uhorku. Nechame prejst varom
ponornym mixerom rozmixujeme omacku , aby bola jemna
masko vratime spat do omacky a mozeme podavat
medzitym uz nam v pare pekne dosla aj ryza. Takto vyzera, uz pripravena na podavanie
pred podavanim ostranime sparadla a jeden sulok prerezeme na povicu a druhy podavame v celku. Doplnime prazenou ryzou,polejeme skvelou omackou, ozdobime a potom uz len papkame, vychutnavame a spominame na tradicne jedlo nasho mladi:) Dobru chut!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Amaretto kocky | Spanielske vtacky s prazenou ryzou | Bryndzovo-cibulove zemlicko-pagaciky:) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Simona H. (Simcavari) ID 334000 (14.2.2021, 6:32)
Podľa receptu idem dnes variť na obed, som zvedavá ako sa mi podaria ale vyzerajú úžasne. Ďakujem za najlepšiu stránku na recepty. (hello) (hello) (hello)

https://topden.sk/10-najlepsich-plemien-psov-vhodnych-do-bytu/
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (24.8.2014, 13:47)
Adka, asi sem uz nechodis, ale inspirovala som sa u teba, len som namiesto ryze robila paleo verziu s karfiolom....skvele!!! http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=908962 (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (14.11.2011, 20:30)
vyborny recept. mne ta stava vysla trosku riedka....vlastne uplne, tak som trolinku zahustila solamylom, ale chut fantasticka a budem len takto varievat.
dakujeeeeeeeeeeem. (F) (clamp) (L) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
ingrid k. (inulianka) ID 143374 (31.10.2011, 20:17)
Adrianka,zajtra zas si to zopakujeme na obedík,tešíme sa,súper chutnučké papaničko (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (19.10.2011, 20:41)
Adiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii takto varím ryžu aj ja takto ma to naučila moja zlatulinká ocinova mamina moja naj babka a pritom som bola ešte mlááááádíííí a nalepilo sa to na mňa (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
helena a. (arkoiris) ID 92371 (23.7.2011, 19:30)
AHOJ ADRIKA,PRÁVE ZAJTRA TO BUDE NÁŠ NEDEĽNÝ OBED,MôJ MANŽEL SI ROZKÁZAL,PRESNE TAK ISTO ICH ROBÍM AJ JA ,AJ RYŽU TO JE KLASIKA NAJPRV POPRAŽIŤ POTOM ZALIAŤ VODOU ALEBO VÝVAROM ,A K REZŃOM ,ALEBO KU KURAŤU,PRIDÁVAM DO RYŽE BUĎ ANANÁS,HROZIENKA,KUKURICU,HRÁŠOK,ŠAMPIÓNY ATD...MAJ SA PEKNE ADRIKA A PRIHOĎ NEJAKÉ ZAUJÍMAVÉ RECEPTY,LEBO TY ICH VŽDY MÁŠ.PÁ
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.7.2011, 14:05)
Ahoj Helenka, tento recept je stara dobra klasika :) Nove recepty najdes u mna na blogu : http://adkas-tastyfood.blogspot.com/. Srdecne ta pozyvam na navstevu. Dufam, ze najdes u mna inspiraciu a opat sa ku mne rada vratis. Tesim sa na teba. Pekny zvytok nedele. Pa Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milota M. (atolim) ID 39575 (21.5.2011, 20:20)
Super obrázkový recept.Ďakujem.Milota (Y) |:o) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia P. (lupali) ID 9166, mimibazar.sk/lupali (19.4.2011, 22:18)
waw,krasne vypadaju .....spanielske vtacky milujeme...ja ryzu varim velmi podobne ,najlepsi je na to hrniec s hrubym dnom....len cibulu prekrojim,dam ju tym rezom na rozohriaty olivovy olej a ked chyti peknu zlatu farbu, tak ju vyberiem, poprazim ryzu, zalejem vodou a vratim cibulu...zvyrazni sa tym chut....
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (21.3.2011, 8:09)
môžeme súťažiť,lebo ty máš hovädzie,Darinka kuracie a ja bravčové http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35645&user=130989 ,-) ,-) ,-) ,-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (21.3.2011, 7:51)
(Y) (Y) super, už viem, čo urobím tento týždeň (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (iwet44) ID 178605 (16.2.2011, 22:32)
(Y)mňamkové a nádherne naaranžované......už viem, čo spravím synovi s priateľkou v sobotu....nerobila som ich rokyyyy.......vďaka za inšpiráciu, už si nemusím lámať hlavu |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2011, 10:54)
tak na takýto obed by si ma nemusela dlho pozývať (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (13.2.2011, 20:06)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=778234 Adrika, dnes som varila podľa Teba, mala som vybraté kuracie prsia a nevedela, čo s nimi a keď som zbadal Tvoj recept, bolo rozhodnuté, síce je k tomu zemiakové pyré, lebo som robila ešte vysmážané šampiňóny, ale myslím, že je to jedno. Ešteže som (cinky) dala kúpiť dijonskú horčicu, lebo sa mi minula, a nedávala som žiadny bujón, ale radšej horčicu, omáčka je super, po zmixovaní som ju ešte precedila cez sitko. Tak som zvedavá, čo tomu povie zbytok rodiny, ja už som degustovala, ďakujem za super inšpiráciu. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 20:13)
Darinka, ty si zena cinu. I ked original spanielske vtacky su z hovadzieho maska, tvoje kuracie vyzeraju uzasne a ta zemiakova kasa nadherne doplna tvoje pestrofarebne papanicko. Skvele, paci sa mi to veeeelmi (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (13.2.2011, 20:22)
Ja viem, len hovädzie sme akosi prestali kupovať a z kuracieho som už robila všetko možné aj nemožné, tak prišlo aj na vtáčiky, kaša je so špenátom, mňam, to ma zas inšpirovala Martinka, mám rada pestrofarebné jedlá. (L) (L) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.2.2011, 17:39)
ježiši, to vyzerá prudko jedlo (Y) (Y) (Y) (Y) to sa robí, takto provokovať |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:15)
A keby si vedela ake to bolo mnam (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.2.2011, 11:30)
(Y) milujem retro, milujem spanielske vtaciky. a ryzu varime presne na chlp tak isto. raz darmo, dievky z vychodu ,-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:14)
Ahoj Janicek, rada ta tu vidim. A mas pravdu... :) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (13.2.2011, 11:24)
(Y) (Y)no super nápad a kedze som spanielske vtaciky veru uz davno nerobila, urobila si mi nesmierne chute a v najblizsej dobe idem na ne :-) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:13)
Slavka, veru aj ja som ich robila uz veeeeeelmi davno. Preto mozno pre mna uz aj tak trochu retro receptik. Dnes som bola u teba na navstveve. Velmi prijemne som sa citila. Odisla som veeeeeeelmi najedena a spokojna :). Zmena na tvojom blogu je super. Zda sa mi to takto prehladnejsie a recepty su viac dominantne, o co v podstate ide. Jednoznacne zmena k lepsiemu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (13.2.2011, 19:29)
adrianka som stastná ze som konecne nasla ten spravny vizuál nad ktorým som dumala uz velmi dlho. ,-)dakujem za návstevu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (13.2.2011, 9:14)
(Y) (Y) (Y)opäť super obmena a s tou uhorkou a vajíčkom do omáčky, niekedy vyskúšam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:09)
Ahoj Lucka, omacka je tak mierne zahustena a je aj jemnucka, nie je v nej citit kusky vajicka , prip. uhorky. Nam to takto chuti viac (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu