. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké - RECEPT 3135

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 24970 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 288 návštěvníkov)


Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké


[ recept č. 3135 zo dňa  ]

Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké

POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej múky, 200g práškového cukru, 150g masla, 3 vajíčka, 6 PL medu, 1 ČL sóda bikarbóny, 1ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 2 PL kakaa. Maslo na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov. Na zdobenie môžeme použiť orechy, mandle, alebo sneh z bielkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu spracujeme (nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj "uši" lepiť, to bude OK:-) ). Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk).
Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom.
TIP: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníkov i jabĺčka. Pekné vianočné sviatky


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

ozdobené:-)) Sú potreté vajíčkom ihneď po vybratí z rúry. Po vychladnutí som ich ozdbila a poleva z nich neopadáva...
perníčky už ozdobené...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Napoleonské kloboučky | Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké | Čokoládový kokosový likér a vianočný stromček :o) >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 79 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (28.12.2017, 18:39)
su krasne (Y) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
janka P. (vaneska3) ID 151369 (19.12.2017, 17:53)
Vyborneeeeeee..Ukladam .Už iba tieto robime (Y) (Y)Dakujem za receptik
ODPOVEDAŤ
adriana c. (addda) ID 16778 (18.12.2017, 9:37)
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Janka 4) ID 22686 (10.12.2017, 0:00)
dnes sme piekli, recept hneď ukladám, lebo sú perfektné (Y) (pernicek) (jezisek) (jezisek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Lucia I. (lolalubos) ID 303478 (9.12.2017, 9:23)
sú božské, (Y) len sa po nich zaprasilo ,-) mozeme robit znova ale asi rovno z dvoch varok aby zostalo aj na Vianoce (stromecek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (ada304) ID 308203 (16.12.2016, 15:04)
Perfektne medovnicky....s cestom sa dobre robilo, len som ho dala na hodinku do chladnicky odlezat... (Y) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (8.12.2016, 17:56)
(banky) (banky) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (tinkav33) ID 169345 (7.12.2016, 9:55)
Medovnicky som vcera piekla z polovicnej davky na vyskusanie. Cesto som nechala stuhnut na vonku na okne, tak sa nelepilo a robilo sa s nim dobre. Mozno odporucanie, urobte si taku placku, a tu nechajte stuhnut, nie v guli, rychlejsie to stuhne a dobre sa to rozvalkava. Pernicky boli vyborne, ihned sa vsetky zjedli. Takze urcite ich budeme tento rok piect znova a obavam sa, ze nie len raz. A este, treba ich naozaj piect kratko, ja som ich piekla 6 minut, a nechala na papieri na pecenie trochu vychladnut a az potom som ich prekladala. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) dakujem za recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria S. (majus84) ID 325039 (4.12.2016, 12:14)
(hello) zdravím idem dnes vyskúšať váš recept tak snáď sa podarí. Chcem sa len spýtať či sa musia piecť na vymastenom plechu alebo sa môžu piecť aj na pečiacom papieri..Ďakujem za odpoveď
ODPOVEDAŤ
Jana Ď. (Jankadurka) ID 218027 (20.12.2015, 18:13)
Chcem sa spytat, kde skladujete tie medovniky. Ja som ich mala v komore izbovej teploty v plechove doze vystlanej peciacim papierom a splesneli.
Cast s polevou som dala na balkon, lebo sa mi topila na nich a tie su zatial ok.
Nieviem kde som spravila chybu, jednak ze splesneli a jednak, ze sa mi na nich topi poleva.
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (8.1.2016, 10:46)
Mám ich v plechovej dóze v byte a ešte mi nikdy nesplesniveli...neviem kde môže byť problém, ešte sa mi to nestalo, ani som o takom nepočula. V minulosti som ich skladovala v plastových dózach a boli celý čas v poriadku. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
katarína M. (katakakm) ID 55017 (17.12.2015, 22:20)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (8.1.2016, 10:43)
(pernicek) (pernicek) (pernicek) (jezisek) (F)
ODPOVEDAŤ
Katka R. (sioux) ID 2085, mimibazar.sk/sioux (14.12.2015, 15:36)
cesto je v chladničke, nepíšete, že sa má nechať odpočinúť,ale pri spracovávanú fakticky lepilooooooo , tak snáď po pár hoďkách v chlade pôjde vykrajovať *-) :-$ ...
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (8.1.2016, 10:43)
Vydarili sa? (F)
ODPOVEDAŤ
Ingrid J. (Sofi222) ID 291554 (11.12.2015, 22:52)
Zdravím Gabika (*) Tak dnes som piekla medovníčky podľa vášho receptu- po dlhšej dobe , že zmena. Super (Y) (Y) (Y) Sú mäkkučké, voňavé. S cestom sa robilo super, nelepilo sa, na chvíľu som ho dala na balkón aby bolo pevnejšie... Kakaa sme dali menej, ale to už podľa toho, kto chce svetlejšie alebo tmavšie Uvidím, či z tejto dávky ostane niečo aj na Vianoce (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (8.1.2016, 10:43)
Ďakujem a som rada, že chutili (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (jezisek)
ODPOVEDAŤ
Peter D. (Dubenik) ID 317715 (3.12.2015, 16:52)
:-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (7.12.2015, 21:53)
(andel) (andel) (andel) (stromecek) (pernicek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Lubomira B. (Zojkula) ID 318210 (30.11.2015, 6:20)
Dobre rano vcera som skusala vase pernicky a su naozaj uzasne cela moja rodina si ich vychvaluje. Som rada ze som konecne nasla taky skvely recept. Dakujem (andel) (banky)
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (7.12.2015, 21:52)
ďakujem a teším sa s Vami a (pernicek) (pernicek) (pernicek). Prajem (vanoce) (jezisek) (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Barbara Á. (Lyra22) ID 317823 (17.11.2015, 14:38)
Gabika zajtra sa chystám upiecť medovníčky podľa Vášho receptu a chcem sa spýtať.. to naozaj ich stačí piecť len 4-5 minúť ? Príde mi to až prekvapivo málo :-)
Inak vyzerajú na fotke naozaj úžasne (clamp)
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (7.12.2015, 21:51)
ďakujem za komentárik (F)
ODPOVEDAŤ
Martina W. (Riša) ID 26736, mimibazar.sk/risa (27.12.2014, 19:32)
NAJLEPŠIE MEDOVNÍČKY AKÉ SOM KEDY PIEKLA ...AJ TENTO ROK SME SI ICH UPIEKLI A SÚ AKO VŽDY VOŇAVUČKÉ A MÄKKUČKÉ….MŇAM, INÉ ANI NECHCEME… DRŽÍME V PLECHOVEJ DÓZE VYSTLANEJ PAPIEROM NA PEČENIE A STÁLE SU MÄKKULINKÉ ANI JABĽČKO NÁM NETREBA , DODRŽIAVAM PEČENIE NA 4 MINÚTKY A DOSŤ (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (2.1.2015, 20:03)
Martina ĎAKUJEM za komentár a som veľmi rada, že (pernicek) (pernicek) (pernicek) chutia (jezisek) (jezisek) (jezisek) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína G. (drobec.) ID 55847 (14.12.2014, 12:28)
(andel) Krásny predvianočný čas (stromecek) a opäť poďakovanie za skvelý recept :-) (pernicek). Tento rok som sa k nemu vrátila tretíkrát ,-), takže je jasné, že chutí a chutí a chutí (L) (pernicek). Medovníčky sú krásne, mäkkučké a voňavé a môj syn ich vždy zje do posledného, dokonca si ich potom pýta k desiate do školy ako dezert ,-). Prajem Vám, Gabika, ale aj všetkým ostatným šťastné, pokojné, bohaté Vianoce v kruhu milovaných (andel) (stromecek) (banky) (kolednici) (pohoda)
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (15.12.2014, 10:11)
Katka ďakujem za milý komentár a prianie, veľmi potešilo :-)
Som rada, že (pernicek) synovi a celej rodinke chutia (vanoce) (jezisek) (jezisek) (jezisek). Prajeme tiež krásne, bohaté a pokojné vianočné sviatky (banky) (kolednici) (andel) (stromecek) (darecek) (darecek) (darecek) (darecek) (darecek)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (Siu) ID 8856 (14.4.2014, 19:43)
Idem piecť na poslednú chvíľu velkonocne medovnicky a chcem sa opýtať,ze keď ich date do olechovej dozy,ci ich date este do chladu alebo ich mate len tak v izbe aby bol mäkké. :-$
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (15.12.2014, 10:07)
dávam ich do špajze mimo bytu (vanoce) (jezisek) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Ivana V. (allias) ID 27816 (22.12.2013, 12:01)
Uz minuly rok som piekla podla vasho receptu a boli famozne (Y) tak rychlo sa minali, ze som jednu dozu odlozila a zabudla na nu..po roku vyzeraju rovnako a su stale makke ,-) prave ich robim znova (Y) fakt super receptiik (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (15.12.2014, 10:05)
(kolednici) (vanoce) (jezisek) (andel) (stromecek) (pohoda) (darecek)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 79 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku