Adriana S. (adrika280) ID 34442 |
|
Oblasť: ANGLICKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2008 |
Naposledy: 29.7.2018 9:04 |
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)
Linecke snehove venceky
[ recept č. 20107 zo dňa 15.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 300 g hl. muky, 200 g Palmarinu, 100g pr. cukru, 1 PRDOPEC, 1 vanilka, 1 vajicko, struhana kora z 1 citrona,
Pena: 4 bielka, 360 g kryst. cukru
Na ozdobu: cca 50-70g cokolady, trochu cery alebo 1 PL oleja, jahodovy dzem (asi 230 g) rumova prichut 1 PL
POSTUP PRÍPRAVY
Pri peceni tychto kolacikov ma trochu chytila nostalgia. Zaspominala som na svoje ranne detstvo ( mimochodom to uz bolo dost davno), ked sme mali na vianocnom stromceku okrem saloniek a cokoladovych kolekcii aj snehove venceky. Boli biele a svetlunko ruzove. Ako dieta som ich milovala. Veru, ako tot nedavno pisala Darinka v niektorom svojom komentari, ze sa nam uz nejako "zvianocieva". Tak toto su kolaciky, ktore su na vianocne sviatky priam stvorene. Z uvedeneho mnozstva surovin mi vyslo uctyhodnych 64 kusov vencekov!!!! . Tak hor sa na ne:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
muku, pr. cukor, vanilkovy cukor, prdopec, struhanu citronovu koru zmiesame, pridame tuk a vajicko a zahnetieme cesto |
|
cesto zabalime do potravinarskej folie a odlozime do chladnicky, min. 30 minut |
|
schladene cesto vyberieme z chladnicky a rozdelime na dve polovice. Jednu vratime spat do chladnicky, kympracujeme s 1. polovicou cesta. Cesto rozvalkame na hrubku cca 3 mm a formickou vykrajujeme kolieska |
|
kolieska ukladame na plech vystlaty papierom na pecenie. Pecieme pri 175 stupnoch (teplovzdusna rura) iba 10 minut, maju byt skoro biele. Tie moje boli trochu ruzovejsie akoby mali byt. Nechame v plechu vychladnut. Pripravte si 3-4 plechy na pecenie. Po vybrati poslednej varky stiste teplotu na 90 stupnov (budeme susit snehove venceky) |
|
ked sa pecie posledna varka koliesok, tak si dajte varit do kastrolika 240 g kr. cukru a zalejte to vodou, iba tolko vody, aby zakrylo cukor (asi 100-120 ml). |
|
ked zacne vriet, tak znizte teplotu na sporaku ( el. sporak stupen 4). cukor sa ma vyvarit na husty sirup, ale nie skaramelizovat! Cukor varime bez miesania |
|
kym sa vari cukor, tak vyslahame bielka so stipkou soli. Ked zacnu bielka beliet, tak pridame zvysny cukor ( 120 g) a slahame na lesklu, hustu penu |
|
uvareny sirup za staleho slahania bielkov pomalicky pridavame do vyslahanych bielkov a este spolu cca 3-5 minut slahame. Na spodu kajstrolika mi ostalo trochu cukru. V ziadnom pripade nevyskrabavajte lebo sa ten cukor nevyslaha a upcha vam to cukrarske vrecko. Kajstrolik po vyliati sirupu si hned namocte do vody. |
|
pomocou cukrarenskeho vrecka nanesieme penu na upecene linecke kolieska. Kazdy vencek som dvakrat "obtocila" s penou. Susime v rure pri 90 stupnoch 15-20 minut (doporucujem aj aj viacej, moja pena nebola az taka velmi sucha) |
|
jahodovy dzem (polovicu z 460 g flasky), 1 PL vody a 1 PL rumovej esencie som nahriala v mikrovlnke 1 min. a dobre vymiesala a nechala ochladit |
|
ususene venceky pomocou cukrarenskeho vrecka naplnime dobre rozmiesanym dzemom a pocakame roztopenou cokoladou |
|
detail |
|
xxx |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
| MONIKA K. (jeansi) ID 114393 (7.12.2014, 18:17) |
Ten sirup treba nechat vychladit,alebo za tepla pridavat do bielkov ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michaela B. (Mischab) ID 31598 (20.12.2011, 21:17) |
Tie venčeky na obrázku sú nádherné a tak som neodolala a urobila som ich. Sú ozaj veľmi chutné , chutia aj môjmu manželovi a malému synčekovi. Ten z nich najradšej oblizuje tú penu. Obávala som sa či mi tie venčeky pri sušení peny nezhoria ale sú krásne biele a aj pena sa mi krásne vyšľahala do tuha. Ja som síce do cesta nedávala citron lebo mi nechutí . Venčeky som sušila asi 45 min. Fakt dobrý receptík, krásne Vianoce |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.12.2011, 0:42) |
Miska velmi sa tesim, ze sa ti receptik paci a kolaciky chutia. Dakujem pekne za spravicku a zelam pekne svaitky. Pa Ada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Ildiko B. (Didulka) ID 54799 (17.12.2011, 15:14) |
Ďakujem za perfektný receptík... Sú veľmi chutné... Ak sa môžem spýtať, ako ich skladuješ? Ja bohužiaľ nemám špajzu... Dúfam, že mi vydržia do Vianoc... Tiež mám to bielko také trošku lepkavé... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.12.2011, 23:45) |
Ildiko, ved ani ja nema spajzu . Skladovala som ich v takej doze ( plechovej od cukrikov) a mala som ich uskladnene na takom chladnejsom mieste. Nedoporucujem vonku lebo ta pena by mohla este viac navlhnut a mozno aj roztiect? Nema sa na nich co pokazit, takze rozhodne chladnicku nepotrebuju A ta pena bola aj moja taka nie az velmi sucha. Mozno by ich trebalo viac susit. Postupovala som presne podla receptu. Inak mne ta pena, ze bola taka "soft" vobec nevadila. Inak su to velmi chutne a aj efektne venceky a tesi ma, ze si sa rozhodla ich vyskusat a este viac ma tesi, ze chutili . Pekne sviatky zelam. Ada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Zdenka S. (zdendula) ID 190247 (13.12.2011, 20:44) |
Aj ja sa pripájam a chválim tento receptík dnes som ich urobila a sú naozaj fantastické výzorovo ako aj chuťovo. Bála som sa toho snehu či sa neroztečie, ale vôbec to nie je náročné a nemusíte mať žiadne obavy, len sa pustiť do toho. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.12.2011, 20:02) |
Lenka dakujem pekne za spravicku. Velmi ma potesila. Pekne sviatky zelam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zana g. (janetta1) ID 103505 (11.12.2011, 19:57) |
mnam perfektne určita vyskušam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.12.2011, 20:02) |
Zanetka, budem rada a verim, ze budes s nimi spokojna |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (7.12.2011, 19:25) |
...vyzerajú úžasne...žeby som vyskúšala na sviatky??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.12.2011, 19:53) |
Ak vyskusas, daj mi prosim vediet, ci si bola spokojna s kolacikmi. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
julia p. (macusana) ID 33336 (7.12.2011, 19:07) |
ako dlho asi vydržia myslím časovo ?? ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.12.2011, 19:48) |
Julka, neviem presne, nestopovala som to, ale nema sa na nich co pokazit. Linecke cesto, ususena snehova pena , ta vydrzi a dzem. piekla som ich zhruba tyzden pred Vianocami a vydrzali aj po sviatkoch, kym sa nezjedli |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína P. (katkapel) ID 209425 (26.11.2011, 21:24) |
tieto koláčiky som robila podľa vášho receptu už niekoľko krát, sú úžasné |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.12.2011, 19:52) |
Dakujem Katka za komentarik. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Zdenka S. (zdendula) ID 190247 (12.9.2011, 12:34) |
Dobrý nápad, vyzerajú lákavo, tak určite vyskúšam ....... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.9.2011, 17:54) |
Zdenka budem rada. Dufam, ze budu chutit |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Liba B. (babibi) ID 213130 (12.9.2011, 11:02) |
krásné cukrovíčko |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Maja c. (macis) ID 63536 (12.9.2011, 9:34) |
Adrika, su uzasne pripomenuli mi oslavy ci hody u babky, musela som ich vyskusať. No ešte im konkuruju černiškine cecule ale toto je novinka, a tentokrat su u nas jednotkou medzi kolačikmi. Vdaka za recept http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=824863 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.9.2011, 17:53) |
Majka, tak tie tvoje su take nadherne. Krasne sa podarili, dokonca krajsie omnoho ako moje. Velmi sa tesim. Skvela praca |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Janett O. (nikita0076) ID 6807, mimibazar.sk/nikita0076 (18.12.2010, 18:14) |
Ahojky, ja som ich robila dnes, ale neviem kde som urobila chybu, ta snehova plnka bola dost riedka, takze som nemohla obtocit 2x na kolaciku,ale len som ozdobila vrch, ostalo mi samozrejme vela toho redsieho snehu tak som tam pridala kokos a vyrobila som este uzasne kokosky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.12.2010, 23:39) |
Janett predpokladam, ze chyba bola v bielkoch. Pravdepodobne neboli vyslahane dost tuho. Inak si neviem vysvetlit. Tesi ma, ze si sa tak skvele vynasla a svojou sikovnostou si mala vlastne dva kolaciky. Krasne a pohodove sviatky zelam a statny novy rok |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| andrejočka b. (bejdaska) ID 25143 (21.12.2009, 9:45) |
Adrika, robila som cez víkend koláčiky. No neviem kde som urobila chybu. Sušila som ich dlhšie ako si písala, lebo sneh bol stále lepkavý. No nakoniec som ich usušila. Lenže do druhého dňa mi zase zostal sneh lepkavý a zmäkol. Ak vieš poraď. Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.12.2009, 22:06) |
Andrejka, ani moja pena nebola uplne taka sucha, je to vidiet aj na obrazku. ak chces uplne suchu penu, tak susit iba pri 50 stupnoch aj hodinu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
viktoria p. (viktoria29) ID 93903 (18.12.2009, 11:58) |
aj ja sa ich chystám urobiť. U nás majú veľký úspech. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (18.12.2009, 20:16) |
Nech sa dari v peceni a potom hod foto do plena |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (18.12.2009, 9:58) |
Adrianska, prosím Ťa, aké veľké si mala to kolečko? Chcem ich piecť, tak by som bola rada, keby si dala vedieť. Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (18.12.2009, 20:19) |
Zdenka kolecko ma 5 cm. Je to tak akurat na dvakrat do pusy Nech sa ti dobre vydaria, ak chces mat penu taku uplne suchu, tak treba dlhsie susit. Pekne sviatky, papa Ada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Jana F. (DADIA) ID 18356, mimibazar.sk/slecna (11.12.2009, 6:23) |
Adrika, prdopec je kypriaci prášok?V pondelok vyskúšam Tvoj receptík, budeme s vypekať.Tešíme sa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.12.2009, 21:14) |
Ano Janka je to prasok do peciva , este sa pouziva aj skratka PDP |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Bozena M. (bombiska) ID 79911 (10.12.2009, 23:59) |
Zasa jeden z úúúžasných Adrikiných koláčikov .Krása a iste aj tak chutia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.12.2009, 21:15) |
Dakujem Boba, si velmi mila |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Eva G. (evita.zc) ID 9782 (9.12.2009, 15:12) |
Dnes som ich robila,ešte som nechutnala,ale vyzerajú presne ako vaše,sú nádherné,dakujem za super dobrý receptík.Mimochodom takto pripravovaný sneh som dnes robila po prvý krát,vždy ho drhnem nad parou ale takto sa mi páči viac.Super |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.12.2009, 19:52) |
Evka velmi ma tesi, ze venceky sa vydarili. Kludne mi tykaj, ved sme si tu nedavno hromadne potykali. Papa Ada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janett F. (zany644) ID 34323 (9.12.2009, 11:41) |
Pekný den. Keby som upiekla tieto koláčiky vydržia do Vianoc Obávam sa troška toho snehu. Dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.12.2009, 19:50) |
Zany, ak sa este dlhsie budu susit, tak urcite sa im nic nestane. Ved snehove venceky,ktore sa predavaju v obchode, tak maju minimalnu trvanlivost dlhsiu ako dva tyzdne. Alebo si ich nechaj ako posledne a tak urcite vydrzia. Ja nikdy nepeciem (okrem medovnickov) tak skoro. Ved u nas by to nevydrzalo, pretoze by mi to vsetko se... Snad som ta neodradila a vyskusas ich. Ver, ze neolutujes. papa Ada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |