. .. .. .. .. .. .
. .

Turecký chlieb (Fladenbrot ; Pide) - RECEPT 18602

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 31604 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Turecký chlieb (Fladenbrot ; Pide)


[ recept č. 18602 zo dňa  ]


Turecký chlieb (Fladenbrot ; Pide)


POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 bochníky chleba: 500g naozaj kvalitnej hladkej múky * 1 kocku čerstvých kvasníc * 1 ČL cukru * 80 ml panenského olivového oleja * 375 ml vlažnej vody * 1 a pol ČL soli * 1 vajíčko + 2 PL vody * sezam * olej na vymazanie plechu a trochu múky na podsypávanie

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebík, ktorý najlepšie chutí naplnený kuracím mäskom a čerstvou zeleninkou...(viď moje recepty) V zahraničí a možno aj na Slovensku sa dá kúpiť hotový, ale domáci je domáci, veď to poznáte...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Najskôr si pripravíme kvások: droždie rozdrobíme v rukách, pridáme cukor a 125ml vlažnej vody, dobre rozmiešame. Potom do toho pridáme 2 PL múky a opäť dobre vymiešame. Zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť ca. 15-20min.


Múku preosejeme a zmiešame so soľou. Pomaly do nej nalejeme olivový olej.


Do múky tiež vlejeme zvyšných 250ml vlažnej vody a všetko spolu krátko premiešame.


Napokon pridáme vykysnutý kvások a vareškou vymiešame cesto.


Cesto miešame vareškou poctivo minimálne 5 min., aby sme do neho dostali potrebný vzduch, vďaka ktorému potom dobre vykysne. Hotové cesto je skôr redšej a lepkavejšej konzistencie, ale tak to má byť, pretože tuhšie cesto by bolo po upečení tvrdé a zle by sa plnilo. Misu s cestom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hod.


Cesto pri kysnutí dva až trikrát zväčší svoj objem. Vykysnuté cesto premiešame vareškou, preložíme ho na pomúčenú dosku na vaľkanie (prípadne kto si chce ušetriť patálie s čistením dosky, tak vaľká cesto na papieri na pečenie, ktorý sa posype múkou). Z cesta vypracujem dva okrúhle bochníky - veľkosť podľa okrúhlej tortovej formy, v ktorej sa budú piecť.


Okrúhlu tortovú formu vymažeme olejom a rovnomerne do nej uložíme bochník cesta. Necháme vo forme ešte asi 15 min. podkysnúť.


Do cesta spravíme nožom namočeným do oleja mriežku a do vzniknutej mriežky prstom spravíme niekoľko jamôk. Cesto potrieme vajíčkom rozhabarkovaným s 2 PL vody a na záver posypeme sezamom. Vložíme do vyhriatej rúry na 220 C na ca. 15 min. (treba sledovať, každá rúra inak pečie!).


Upečený chlebík necháme vychladnúť a potom ho rozkrájame na 4 rovnaké diely. Každý diel chleba roztvoríme rukou alebo nožom na polovice a do vzniknutej kapsy vkladáme kuracie mäsko, čerstvú zeleninku, prípadne polejeme dressingom podľa vlastnej chuti.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Slané rožky | Turecký chlieb (Fladenbrot ; Pide) | ...wok s vonou skorice... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana F. (zfilip) ID 96956 (8.3.2010, 9:44)
Ahoj, cez vikendik si môj drahy objednal tento parádny chlebík - trosku som sa bála či sa mi podarí (lebo ja som este len taká nie velmi skúsená kuchárka), ale teda musím sa pochváliť - bol fantastický. 1 chlebík nám zostal, tak sme si ho dali na druhý deň a bol super, vôbec mu to neuškodilo. Fantastický receptík, fantastický obrázkový postup - DAKUJEM! (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (9.3.2010, 16:17)
Ahoj Zuzanka, juj, ale sa teším, že ste s chlebíkom boli spokojní (radost) (radost) a ďakujem za pochvalu (L) (L) Tento chlebík - teda plnený patrí k mojim najobľúbenejším jedlám, som moc rada, že si si aj ty s priateľom na ňom pochutnali (hello) (hello) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.2.2010, 14:21)
Ahoj Evka (child1), chlebík som piekla už skôr, a hneď dvakrát po sebe ;-) Chutil báječne (Y), najprv som ho plnila kuracím soté a dresingom, naposledy so šunkou a zeleninovou oblohou, len som ho už nepotierala vajíčkom, ale len vodou, preto sa Ti bude zdať svetlejší http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=658464 (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (4.2.2010, 16:30)
Ahoj Adrianka, ďakujem za komentárik a veľmi ma teší, že si chlebík skúsila upiecť a že ste si na ňom dobre pochutili (dance) (dance) (dance) A sranda, tvoj chlebík vyzerá viac originálnejšie ako môj ;-) ;-) na tvojom dobre vidieť tú štruktúru zárezov (Y) (Y) (Y) môj je preto taký žltý, lebo som použila domáce vajko a aj domáci olivový olej (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (6.10.2009, 11:45)
superr,,,, dakujem , receptik už je odpisany a na piatok to isto spravim (L) (L) (L) (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (6.10.2009, 17:15)
Ahoj Marika (hello) to som rada, že sa ti receptík páči. budem rada, keď vyskúšaš a aj napíšeš ako vám domka chutilo... (L) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (5.10.2009, 15:40)
Evka a ktoru muku konkretne pouzivas? (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (5.10.2009, 16:52)
Lucka tu som použila nemeckú múku Rosenmehl, ale môžeš použiť aj nejakú kvalitnú slovenskú, len aby to nebola nejaká lacná poľská múka a pod. (hello) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (5.10.2009, 20:15)
(L) (L) (L)dakujem (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (5.10.2009, 10:25)
(Y) (Y) (Y) Evka, vyskúšame, chlebík vyzerá báječne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (5.10.2009, 11:57)
ďakujem Adrianka, verím, že ak vyskúšaš, doma si na ňom pochutnáte... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (4.10.2009, 21:11)
Fiiha..no same dobrotky nam tu dnes pribudli..Evka ty teda davas zabrat mojej dietke ;-) ;-) ;-)..chlebik vyzera na (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (4.10.2009, 22:35)
:-) :-) ďakujem, len vyskúšaj Maťka, určite si pochutnáš... (jidlo) a ešte mi povedz, čo je na tomto chlebíku také kalorické??? :^) :^) mne skôr príde ako "planota" :-D (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (4.10.2009, 23:11)
Evka,uz len ta biela muka :-) :-)pocas mojej dietky nepapam nic mucne..ved vies ,ze tie pecivka,a hlavne domace,makunke,cerstvucke,vonave,su tak dobre,ze clovek sa tazko brzdi ;-)
ale po dietke urcite vyskusam (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (5.10.2009, 12:01)
Maťka máš pravdu - čerstvým chlebíkom je ťažko odolať a rovnako ťažké je ich jesť v malom množstve ;-) ;-) inak ja som tiež kedysi dávno držala takú diétku, že nič múčne a potom po diétke som bola na múčne jedlá ako utrhnutá z reťaze (smich) (smich) (smich) ale verím, že máš pevnejšiu vôľu ako ja :-) držím palčeky v diétke... (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (4.10.2009, 20:15)
Evicek, ty si robila aj domaci chlebik? no bomba! (clamp) (clamp) mas pravdu, domacemu sa len tak hocico nevyrovna! vyzera ohromne dobre! (*) sikulka nasa! (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (4.10.2009, 20:18)
ďakujem Evička za opäť pekný komentárik (L) (L) (L) áno, robila som domáci, lebo keď som si prečítala zloženie toho kupovaného - samé Éčka a spol. tak som sa radšej pekne podujala robiť domáci...a bol výborný :-) :-) niekedy skús... (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (4.10.2009, 19:51)
Evik,pri obrazku cislo 5 mas,ze "cesto miesame poctivo........"miesas vareskou,alebo mixerom s hnetacimi metlickami? *-)Ked az 5 minut
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (4.10.2009, 19:56)
Ľubka miešala som ručne - vareškou, lebo zatial nemám pekárničku. A poctivo 5 min. preto, aby sa dobre prekyprilo :-) :-) Možno by sa dalo aj v tej pekárničke, len tam neviem ako, lebo do toho sa vôbec nevyznám... *-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (4.10.2009, 19:58)
nemyslela som pekrnicku,tu ani ja nemam....................ale klasicky mixer do ruky.Mas tam hnetacie a slahacie metlicky.Hnetacie su take spiralky :-$
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (4.10.2009, 20:01)
ahaa :-) (I) tak ten mám aj ja, no kysnuté cesto som s tým miešať zatial neskúšala... *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu