Marcela N. (Marcelan) ID 6743 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 227 návštěvníkov)
Domáce rožky - 12 kusov
[ recept č. 10112 zo dňa 7.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 gr. hladkej múky, 1 sáčok sušeného droždia, 300 ml. mlieka, 2 ČL soli, 25 gr. masla, 1 vajíčko na potretie a podľa chuti mak, hrubozrnná soľ na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Tak tieto rožky nemajú chybu, rada sa s vami preto podelím o recept. Spucovali sme ich ešte za tepla.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Všetky suroviny okrem vajíčka nahádžeme do pekárne, spustíme program "výroba cesta" a čakáme, kým si s tým pekárnička poradí a urobí svoju prácu. |
![]() |
Cesto potom rozdelíme na 3 rovnaké bochníky a každý vyvaľkáme do kruhu s hrúbkou cca 0,5 cm. |
![]() |
Každý kruh narežeme na 4 dieliky a stáčame od širšej strany. |
![]() |
Vyformujeme do rožkov (mohli byť aj krajšie, ale bol to 1. pokus;o)) |
![]() |
Necháme asi 1/2 hodiny odpočinúť na teplom mieste, rožky ešte nakysnú. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. |
![]() |
Dáme piecť do rúry na 180 stupňov 15-20 minút. Treba sledovať podľa typu rúry, keď sa začnú sfarbovať a celým domom sa nesie omamná vôňa ;o)))).
Mňam, ani nečakáme, kým vychladnú.... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 90 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
Romana B. (Petoro) ID 54428 (6.11.2016, 16:42) |
Práve kysnú Dúfam, že sa podaria  |
ODPOVEDAŤ |
Juraj J. (jjhc11) ID 266232 (17.9.2013, 18:40) |
Nejakým záhadným spôsobom sa mi z toho podarilo spraviť iba 8 rožkov (asi preto že ich vaľkal a balil 5 ročný syn), ale boli úplne úžasné. Použil som celozrnnú múku (pomer 1 ku 2). |
ODPOVEDAŤ |
Adela B. (nelly1971) ID 42759 (28.1.2013, 19:02) |
Sú vynikajúce, robím ďalšiu várku  |
ODPOVEDAŤ |
 | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (23.1.2013, 12:14) |
výborné sú ja som tam dosypala rascu, lanové semiačka a aj pár dyňových. Nabudúce vyskúšam dať 1/2 múky celozrnnej. A troška cukru , tak čajovú lyžičku, kvôli kvasniciam, robila som so sušenými ale skúsim aj s normálnymi nabudúce, tipujem, že tak 1/2 kocky bude stačiť |
ODPOVEDAŤ |
Sylvia S. (Rachel978) ID 242960 (8.10.2012, 11:00) |
Prečo sa mi nikdy rohlíky nevydaria ako Tebe? Moje sú také spľasnuté a malé a konce také divné. V čom robím chybu? Podotýkam že idem presne podľa receptu. |
ODPOVEDAŤ |
Kinga Diana T. (kinguskqa) ID 148506 (22.7.2012, 21:46) |
a nemá ísť do cesta aj trochu cukru? |
ODPOVEDAŤ |
Kinga Diana T. (kinguskqa) ID 148506 (22.7.2012, 15:45) |
mam jednu otázočku, plech treba namazať olejem alebo len tak na suchý plech dať tie rožky? dakujem za odpoved  |
ODPOVEDAŤ |
 |  | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (11.9.2012, 10:04) |
Ospravedlnujem sa, ale otazky som nasla az teraz Ja plech nevymazavam, nie je to nutne. Cukor som tiez nedavala, ale v ikektorych receptoch je, takze by sa asi nic nestalo.  |
ODPOVEDAŤ |
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (8.5.2012, 8:21) |
vynikajuce vydarili sa na 1  |
ODPOVEDAŤ |
monika g. (Monyca) ID 30729, mimibazar.sk/monyca (13.3.2012, 20:54) |
recept je vynikajúci, dokonca aj mne sa podaril a to sa s kysnutym cestom nekamaratim Dakujem  |
ODPOVEDAŤ |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (8.2.2012, 10:33) |
s akou pekarnickou mate najlepsie skusonosti? chcem si kupit aj kvoli tomu, ze dcerka zacala s bezlepkovou dietou tak ocenim dobre rady. dakujem.gabika |
ODPOVEDAŤ |
 |  | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (8.2.2012, 12:37) |
Ja som spokojna, myslim, ze pre "bezlepkacov" je to idealne riesenie. Vecer tam nasypete suroviny a na ranajky mate upeceny cerstvy vonavy chlebik. Perfektne sluzi aj na samotne vymiesenie kysnutie cesta, ak chcete urobit napr. buchty alebo rozky. Ja mozem len odporucat.  |
ODPOVEDAŤ |
|  | gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (13.2.2012, 11:52) |
Marcelka, vcera som piekla tieto uzasne rozky........no na rano som ledva ukoristila, aby zostalo nieco na ranajky.....trochu som si upravila recept - dala som mix bielej a celzrnnej muky.......fantasticke. dakujem za recept  |
ODPOVEDAŤ |
| |  |  | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (13.2.2012, 19:53) |
Gabika, so rada, že chutili.  |
ODPOVEDAŤ |
 | lenka c. (ilenocka) ID 198648 (25.10.2011, 18:01) |
 |
ODPOVEDAŤ |
 | Martina K. (Maťka drobček) ID 217517 (16.10.2011, 14:35) |
Minulý týždeň som sa rozhodla, že vyskúšam tieto rožky, ktoré mimochodom tu na obrázku vyzerájú neodolateľne lákavo proste super. Ostala som však veľmi sklamaná pri príprave cesta použila som všetky suroviny podľa receptu a všetky v takom množste ako sa píše v recepte no aj napriek tomu mi cesto vôbec nevykyslo a do dnešného dňa som nenašla príčinu,že prečo.... Kedže nemám doma pekárničku tak som ho poriadne vymiesila ručne.......Neviete mi niekto napísať, kde mohla byť chyba? čo bolo príčinou toho, že mi cesto vôbec nevykyslo? Skúšali ste to niekto aj s čerstvým droždím? Ja som dávala samozrejme podľa receptu sušené droždie ale ak nazbieram odvahu ešte to niekedy vyskúšať tak asi použijem čerstvé droždie, ktovie či sa to už podarí alebo zase nie....... Ach a keď si predstavím ako som sa tešila na tieto rožky a potom som taká sklamaná a rozčúlená ostala keď som to cesto videla...... |
ODPOVEDAŤ |
 | Hana B. (bioneaukcie) ID 174053, mimibazar.sk/bioneaukcie (28.5.2012, 18:53) |
Dobrý, Vy ste skúšali tie rožky z toho receptu. Nepridali ste cukor, preto Vám cesto nevykyslo. V recepte to nie je uvedené a v tom recepte je tiež príliš veľa soli. Dajte lyžičku cukru a lyžičku soli a robte to tak. Potom pečte v chladnej rúre ktorú postupne vyhrievate na 180 C. Postupne nakysnú aj sa krásne upečú. Do rúry dajte tiež hrncek s vodou pre vyššiu vlhkosť. Počas pečenia možno pár krát potrieť vodou. Pozrite si toto video ako sa to robí ľahko http://domacnost.sme.sk/c/4256811/upecte-si-cerstve-rozky-zvladne-to-kazdy.html |
ODPOVEDAŤ |
 |  | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (16.10.2011, 19:26) |
Je mi luto Martinka, ze sa nepodarili. Ked robim cesto rucne, tak vzdy davam cerstve drozdie - klasicky kvasok. Susene trva trochu dlhsie, kym cesto nakysne tak ako ma. Skus nabuduce s cerstvym. Recept je odskusany, rozky robim pravidelne, tak neviem, kde sa stala chyba.  |
ODPOVEDAŤ |
 | Alena Ď. (sumienka242) ID 184228 (10.10.2011, 11:59) |
minulý týždeň som sa odhodlala a upiekla rožteky prvý krát čo som robila kysnuté cesto, ktorého teóriu som mala naštudovanú veľmi presne od maminy, ale prax žiadna ... našťastie bolo super, krásne vykyslo a aj rožteky boli božské robila som ich pol na pol z obyčajnej hladkej múky a špaldovej hladkej múky |
ODPOVEDAŤ |
 | Erika O. (erika10) ID 40452, mimibazar.sk/erika10 (21.6.2011, 11:48) |
Idem na to, syn sa zmáhal včera, že prečo už nepečiem rožky, že robím lepšie ako z obchodu Tak dnes zasa idem na to... A skúsim tento receptík  |
ODPOVEDAŤ |
 |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (13.2.2012, 12:25) |
skvelé !!!  |
ODPOVEDAŤ |
 | Anna P. (tutuko) ID 18246 (25.10.2010, 16:39) |
No skúsila som aj, no druhýkrát ale z polohrubej múky- no myslím, že sú lepšie a hlavne nie také ťažké- inak díky za super receptušík  |
ODPOVEDAŤ |
LUCIA F. (Luciferica) ID 143174 (28.9.2010, 18:17) |
uz kysnuuuuu  |
ODPOVEDAŤ |
 | Natália L. (jessi21) ID 155347 (26.9.2010, 21:03) |
chcela by som sa opytat ci su chrumkave ked su cerstve pretoze nasa rodina take chrumkave zboznuje a u nas v obchodoch uz dostat kupit len take gumaky Vyzeraju vynikajuco urcite vyskusam!!  |
ODPOVEDAŤ |
 |  | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (28.9.2010, 18:18) |
Natalka, su chrumkave, neboj, vo vnutri su ako oblacik . Zgumovatiet nestihnu, lebo sa zjedia este za tepla, aspon u nas  |
ODPOVEDAŤ |
Věra N. (Věra N.) ID 75068 (22.8.2010, 18:47) |
Dlouho jsem hledala opravdu dobré rohlíky, tak snad budou.  |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 90 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |