vlasta p. (vlastina)

mimibazar.sk/vlastina
ID 106438
Členstvo ZAFÍR
PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Nitra

lapače snov

Nový tovar k prodeji

Lapače snov boli pôvodne indiánske amulety a dnes visia v mnohých moderných príbytkoch ako zaujímavá „etno" dekorácia. Lapač snov je však podľa mnohých viac ako len ozdoba. Bez ohľadu na to, či veríte starým indiánskym príbehom, alebo nie, lapač snov obohatí esteticky každý interiér.
Prvotne ich vytvárali indiáni kmeňa Ojibwe z prútikov a zvieracích šliach. Doba pokročila a dnes sa používajú nitky, kože, pierka a koráliky. Cieľ však ostal nezmenený. Kamienok v strede akoby pavúčej siete symbolizuje spiaceho človeka a chránia ho premyslene pospletané nitky.
Pierka majú pôsobiť povznášajúco a privolávať ľahké sny. Historka o jeho vzniku hovorí, že indiánska matka nemohla upokojiť svoje dieťa a tak poprosila o radu šamanku. Tá jej vyrobila talizman v podobe prvého lapača snov, ktorý mala umiestniť nad hlavu dieťaťa. Amulet zázračne fungoval a tak sa rozšíril naprieč kmeňom a nakoniec do celého sveta.
Indiánska tradícia hovorí, že by mal byť hlavne blízko hlavy spiaceho, ale zároveň nie príliš ďaleko od okna, aby sa do jeho siete zaplietli prvé lúče slnka a mohli spáliť zachytené zlé sny.
Tak hovorí legenda, ale v praxi pokojne stačí, ak lapač snov zavesíte niekde v spálni na miesto, kde sa vám hodí. V prvom rade ide totiž o veľmi pekný a harmonizačný predmet. Vhodné umiestnenie je napríklad na lampu nad posteľou. Vplyvom prúdenia vzduchu a teploty sa často jemne hýbe a vytvára veľmi zaujímavé oživenie priestoru.
Bude slúžiť iba vtedy, ak ho pravidelne budete ometať. Vďaka pierkam, koži a látkam, sa veľmi rýchlo stane lapačom prachu. Preto ho jemne oprašujte aspoň raz do týždňa. V opačnom prípade bude veľmi skoro zdrojom kýchania a ani jeho estetická hodnota nebude tak zaujímavá.
Lapač snov ale tiež slúži ako amulet, ktorý chráni pred negatívnou energiou a môžeme ho nosiť pri sebe pre šťastie :) (v
  • Poštovné a balné: 2,50 EUR
  • Doteraz žiadny záujemca
cena: 10,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky