PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

***JEDLÉ KVETY***Nechtík Lekársky ***20semien

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Vyskúšajte nové kulinárske zážitky! Budete prekvapení chuťou jedlých kvetov, prisudzované sú im aj AFRODIZIAKÁLNE účinky.

Exkluzívne torty! Celé kvety alebo okvetné lístky sa používajú do šalátov, čajov, na dezerty. Dodajú však nové chute aj cestovinám, zmrzline, limonádam či kokteilom.

!!! Konzumujte kvety, ktoré sa pestujú na tento účel alebo ste si ich sami vypestovali bez akýchkoľvek chemických postrekov. Kvety z kvetinárstva nie sú vhodné, boli ošetrené pesticídmi či herbicídmi.

Nechtík Lekársky (Calendula Officinalis) je jednoročná bylina, dorastá do výšky 30 - 80 cm.
Kvety aj listy sú jedlé, majú príjemnú uhorkovú chuť.

Pestovanie: Výsev semien vo februári (predpestovanie) a na vonkajšie stanovisko prídu po odznení mrazov koncom mája. Semená vysievame na stále miesto, lebo presádzanie znáša len v mladom veku. Klíčenie trvá 7 - 14 dní. Semená odporúčame vysievať 0,5 - 1 cm hlboko. Bohato sa rozrastá do šírky. Porast počas vegetácie treba viackrát okopať. Darí sa mu na pôdach hlinito- piesočnatých, vápenatých, stredne vlhkých a výživných. Znesie však aj pôdy ťažšie. Nie je náročný na svetlo, znesie aj polotieň. Kvitne jún až september.
  • Rozmery: Nechtík - počet semien v balení 20ks
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Doteraz žiadny záujemca
cena: 1,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky