PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

**Mäta marocká - Maroccan**SPEARMINT**

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Mäta Marocká - Mentha Viridis
je výnimočne silno aromatický druh Mäty.
Marocká mäta pochádza zo severnej Afriky, má silný obsah mentolu a navyše je sladká. V celej severnej Afrike z nej pripravujú silný mätový čaj, ktorý sa už nemusí sladiť. Samozrejme možno využiť aj do kúpeľa alebo na letnej párty, kedy všetkým pripravíte pravé africké Mojito.
Je to mrazuvzdorná bylinná trvalka. Dorastá do výšky 50 cm, kvitne v lete v kvetenstvách v tvare klasu.

Použitie mäty:
Hlavnou zložkou, ktorú mäta obsahuje je mentol, ktorý vyvoláva pocit chladu a znecitlivuje, čím sa strácajú nepríjemné pocity ako svrbenie, mierna bolestivosť a podráždenie. Pri vonkajšom použití je teda výborná ako odvar na výplachy pri bolestiach zubov a ďasien, pričom spríjemňuje a čistí dych. Čerstvé mätové lístky je možné pridať do vody na kúpeľ, pretože má osviežujúce účinky.
Mäta zaručene pomáha pri všetkých druhoch žalúdočných ťažkostí, uvoľňuje kŕče, zlepšuje žalúdočnú nevoľnosť pri opici, zastavuje vracanie, lieči koliky a choroby čriev, zlepšuje chuť do jedla, tíši bolesti pri podráždenom žlčníka či žlčových kameňoch, celkovo zlepšuje vylučovanie žlče a posilňuje celú nervovú sústavu , má mierne afrodiziakálne účinky.

Využitie mäty v kuchyni:
Silne aromatické mäty dobre chutia v múčnikoch a nápojoch. Skvele poslúži k ozdobenie pokrmov. Medzi najznámejšie koktaily patria Mojito.

Pestovanie:
Semená vysejeme na jar do hrantov na parapetu a po zmrzlákoch môžeme vysadiť von do záhonu, príp. do kvetináčov. Veľmi sa rozrastá, preto treba dať nejakú zábranu.
Vyžaduje slnečné stanovište alebo polotieň a humóznu pôdu, je mrazuvzdorná do - 28°C.
  • Rozmery: počet semien v balení 50ks
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedali 4 záujemcovia
cena: 1,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky