PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

***Portulaka - Veľmi zdravá zelenina-burina***

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Obsahuje viac omega-3 mastných kyselín ako rybí olej!!! a pritom je u nás skôr známa ako nepríjemná burina.

Pridajte portulaku do vašich obľubených smoothies alebo šalátov a obohatíte ich o veľmi prospešné živiny. Mnoho receptov nájdete na internete!

Portulaka zeleninová je bohatá na betakarotén, vitamíny A a C, kys. listovú, vitamíny B-komplex, železo, fosfor, vápnik, draslík, horčik, sodík a riboflavín. Minerály nachádzajúce sa v portulake chránia kosti pred osteoporózou.Portulaka je tiež výborným zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré chránia pred srdcovými chorobami a zlepšujú imunitný systém.

V čínskej medicíne sa portulaka používa na liečbu hnačky, krvácania v črevách, úplavice a hemoroidov.
Portulaka dokáže pri povrchovej aplikácii dužiny listov liečiť viaceré kožné ochorenia, zmierňovať opuchy po uštipnutí hmyzom, znižovať vrásky či odstraňovať jazvy Ak trpíte na vypadávanie vlasov alebo lámavosť nechtov, portulaka dokáže tieto problémy tiež účinne liečiť.

Celá rastlina sa môže jesť ako surová pochúťka. Vyskúšajte použiť portulaku na prípravu šalátov, smoothies, výprážaných jedál alebo ju pridajte do sendvičov, na pizzu a zistite, či vám jej príjemná kyselkavá chuť vyhovuje. Portulaku v podstate môžete použiť do jedál miesto špenátu.
Portulaka má mierne rôsolovitú konzistenciu, takže je vhodnejšia do smoothies ako do šalátov. Portulaka je tiež výborným zahusťovadlom a pridaním do smoothies zabezpečíte, aby zostalo pohromade.

Pestovanie:
predpestujte v parenisku, alebo vysejte priamo na miesto na jar až v lete. Rozostupy 30 cm. Uprednostňuje slnečnú polohu v ľahkých pôdach (ne hnojiť). Chráňte pred slimákmi. Vyzerá dobre v kontajneroch a je veľmi tolerantná, ak ju pestujeme v polotieni a pravidelne polievame.
  • Rozmery: počet semien v balení - 300ks
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 5 záujemcov
cena: 1,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky