PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

>>Amarant - Láskavec - Slonia hlava***100seien

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Amarant - Láskavec - Slonia hlava (AMARANTHUS Gangeticus)

Latinský názov láskavca je Amaranthus a pochádza z gréckeho amarginein, čo znamená nevädnúci. Vyjadruje schopnosť súkvetia vydržať na rastline, ale aj vo váze veľmi dlhý čas. Túto vlastnosť s obľubou využívajú floristi, ktorí do aranžmánov používajú čerstvé aj sušené súkvetia láskavca.

Pestovanie láskavca
Láskavce sa využívajú hlavne v záhonových výsadbách, kde pôsobia veľmi dekoratívne. Uplatnia sa však aj v nádobách. Ich pestovanie je nenáročné. Drobné lesklé semená sa vysievajú priamo na záhon koncom apríla až v máji. Ak ich umiestnite do blízkosti záhonov uhoriek, tekvíc či rajčiakov budú ich výborne tieniť.

Aprílovým výsevom semien do malých črepníkov si môžete predpestovať sadeničky. V druhej polovici mája ich vysaďte na záhon.

Láskavce vyžadujú hlbšie výživné pôdy a pravidelnú bohatú zálievku. Aj keď znášajú aj mierny polotieň, lepšie sa vyfarbujú na slnečnom stanovišti. Neznášajú mráz a pokles teploty na nulu ich zničí.


Listy láskavcov sa počas celej vegetácie dajú použiť ako špenát, prípadne pridávať do zeleninových polievok. Obsahujú množstvo vitamínov a minerálov.

počet semien v balení 100+ ks
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedali 2 záujemcovia
cena: 1,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky