PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

***Nemesia strumosa - Dánska vlajka - 50 semien***

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Nemézia (Nemesia strumosa – Danish Flag) – dánska vlajka
Letnička - Kvitne črvenobielymi kvetmi od júna až do septembra. Tvoria kompaktné guľovité kríčky 20 - 30cm vysoké, bohato kvitnúce. Asi 2,5 cm veľké kvety sú usporiadané v strapcoch. V čase plného kvetu úplne zakrývajú listy.

Rastliny vyžadujú ľahké priepustné pôdy a teplú, slnečnú polohu. Neznášajú prílišné vlhko. Semeno vysievame začiatkom marca do pareniska alebo do hrantíkov kde počas 6 - 12 dní vzíde. Vysievame ich len riedko a opatrne zalievame. Pri hustejších výsevoch vzídené rastliny veľmi ľahko padajú. Predpestované sadenice vysádzame v druhej polovici mája na vzdialenosť 15 - 20 cm. V priaznivých podmienkach sa semeno môže vysievať koncom apríla priamo na stanovište. Rastliny začínajú kvitnúť v júni, kvitnú až do polovice augusta. Odkvitnuté rastliny po zrezaní znovu obrazia a kvitnú. Je dobré ich zároveň prihnojiť.
Veľmi dobre môžeme kvetinu pestovať aj v kvetináčoch. Buď ju pestujeme stále v kvetináčoch, alebo zo záhonu dospelé rastliny opatrne s veľkým koreňovým balom vysadíme do 12 - 16 cm veľkých kvetináčov. Pri pestovaní v kvetináčoch rastliny vo výške 5-6 cm zaštipujeme. Dobu kvetu predĺžime postupným výsevom. Rastliny zo augustového výsevu, prezimované v chladnejšom svetlom skleníku, kvitnú v máji. Z výsevov vo februári až v máji kvitnú rastliny od júna do jesene.

Rezané kvety vydržia vo vode veľmi dlho. Hodia sa k rôznym úpravám v malých vázach alebo miskách.
  • Rozmery: počet semien v balení 50ks
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 10 záujemcov
cena: 1,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky