PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

Momordica – zázračný liek na cukrovku 2. typu

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Liečivá sila Momordica Charantia stojí na reálnych, vedecky podložených základoch. Boli predstavené lekárske štúdie, ktoré dokazujú nielen efektivitu liečby Momordicou, ale aj jej bezpečnosť.
Je jednou z mála bylín účinných proti obezite.
Bolo preukázané na hlodavcoch, že momordica znižuje množstvo tuku v tele zvierat vystavených nezdravej diéte (so zvýšeným obsahom tukov). Tiež znižovala množstvo vnútrobrušného tuku.
Momordica Charantia - horká uhorka, horký melón - Bitter gourd pochádza z tropickej Ázie. Je to jednoročná bylina, výhony dosahujú dĺžku 4 m.
Pripomína naše melóny. Plody na dlhých stopkách majú drsný povrch, hrubé rebrá a bradavice. Tvar plodov je valcovitý až vajcovitý, dĺžka do 15 cm a hrúbka do 5 cm. V zrelosti sa šupka plodov sfarbuje na ostro žlto až oranžovo.
Zbierajú sa nezrelé zelené plody, ktoré majú bledozelenú šťavnatú dužinu veľmi horkej chuti. Zbavujú horkosti niekoľko hodinovým máčaním v slanej vode a potom sa varia alebo dusia alebo nakladajú na kyslo ako naše uhorky.
Plody sú horké, ale keď si na ne zvykneme, budú nám chutiť rovnako ako pivo alebo fernet. Možno ich jesť aj v surovom stave.
Môžeme si urobiť sušené plátky, tie neskôr pripravíme asi 5-minútovým prevarením 5-6 kúskov v 200ml vody, alebo pridáme do akéhokoľvek práve zaliateho čaju na 2-5 minút.
Najdôležitejšie liečebné účinky:
- pri diabete a jeho komplikácií
- proti obezite a ukladaní tukov
- pri žalúdočných vredoch a proti Helicobacter pylori
- zdá sa tiež že má určité protirakovinové účinky u mnohých druhov rakoviny

Horká uhorka má podobné nároky na prostredie ako naša uhorka či melón. Vyžaduje veľa tepla a slnka, tiež vyššiu vzdušnú vlhkosť a bohatú zálievku. Najlepšie sa jej darí v skleníku, kde prvé plody môžeme zberať už po 2 mesiacoch od výsevu.
  • Rozmery: počet semien v balení - 5ks
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 15 záujemcov
cena: 2,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky