PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Ilava

Pšeno - lúpané proso 250g

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Pšeno alebo lúpané proso-bezlepková potravina.Je výživné,ľahko strávitelné a chuťovo výborné.Má priaznivý pomer bielkovín, tukov a sacharidov, blížiaci sa k ideálu. Je významnejším zdrojom minerálov a vitamínov ako ostatné obilniny a nutričnou hodnotou sa približuje ovsu nahému.
Varené pšeno má v kuchyni veľmi široké použitie. Podáva sa ako príloha k mäsitým jedlám, ako samostatné jedlo s rôznymi omáčkami, syrom, alebo dochutené makom, sezamom, jogurtom, ovocím a orieškami. Výborné ako závarka do polievok, knedlí, najrôznejších náplní, nátierok, kaší a placiek, šalátov, omáčok, pečiva a dezertov.
Pred varením je veľmi dôležité dokonale pšeno umyť. Je potrebné ho niekoľkokrát spariť vriacou vodou (2-3 krát). Nakoniec prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať na site. Potom môžeme uvariť vo vode alebo v mlieku.
Na prípravu pšena ako prílohy použijeme 1,5 násobný objem tekutiny, v ktorom ho varíme asi 15 minút a necháme „dôjsť“ v zakrytom hrnci.
Pri varení na kašu zvýšime objem tekutiny na 3-4 násobok, u krémov až na 5-násobok. Pre zvýraznenie chuti môžeme pred varením pšeno nasucho opražiť na panvici.

V ponuke aj volne vážené,cena za 1kg/2,30€.
  • Rozmery: 250g.
  • Značka: NATURAL
  • Poštovné a balné: podľa tarify SP EUR
  • Doteraz žiadny záujemca
cena: 0,60 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky