PREDÁM oblasť Bratislava

Josta Kríženec čiernej ríbezle a egreša

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Použitý tovar k prodeji

Predám mladé 3 ročné, už rodiace, zakorenené výhonky Josty.
Josta (Ribes nidigrolaria) v sebe sústreďuje vitamíny a minerály oboch materských ovocín. Plody majú veľkosť malého egreša a rastú v malých strapcoch. Má osviežujúcu kyslastú chuť so zaujímavou esenciou čiernej ríbezle. Chuť plodov je veľmi dobrá, silne aromatická. Plody sú šťavnaté, tmavé bobule s hladkou šupkou a bez chlpov s hmotnosťou asi 3 g majú zelenkavú dužinu so semenami. Sú vhodné na priamy konzum ako aj spracovanie.Dozrievajú v júli až auguste.
Josta je kríčková rastlina bez tŕňov. Má bohatý koreňový systém a bujný rast. Bežne zaberá plochu o priemere asi 3 m a môže dorásť až do výšky 2 – 2,5 m. Je odolná voči chorobám a škodcom a nenáročná na podmienky pestovania. Sadí sa do priepustnej, neutrálnej pôdy (klasický záhradnícky substrát) na slnečné alebo polotienisté stanovisko s dostatkom vlahy. Na jar je vhodné spraviť rez.. Je opadavá a bez tŕňov, jej listy sú podobné listom rýbezle
Josta obsahuje veľké množstvo vitamínu C a vitamínu P. Kombinácia týchto dvoch vitamínov robí zázraky – čistí organizmus, podporuje imunitu, posilňuje cievny systém a čulosť mozgu.
Pod zjednodušeným označením „vitamín P“ sa skrývajú tisíce špecifických látok, označované ako flavonoidy. Sú to látky, ktoré výrazne pomáhajú spevňovať cievy, a teda napomáhajú liečbe krčových žíl.
Josty váš organizmus potešia aj vitáminom A, B a nerastnými látkami na čele so železom a vápnikom. Štítnej žľaze prospeje jód. Listy a mladé výhonky pomáhajú ako močopudný a potopudný prostriedok na prečistenie organizmu. čierne bobuľky podporujú trávenie.
Cena je za výhonok s koreňmi, výšky 30-60cm.
  • Rozmery: výška 30-60cm.
  • Poštovné a balné: podľa cenníka SP EUR
  • Už odpovedalo 6 záujemcov
cena: 2,30 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky