PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

***Echinacea purpurea***Krásna liečivka**20semien

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

+ Liečivá rastlina + Okrasná trvalka + Stredne vysoká + Do záhonov + Na rez aj sušenie +

Echinacea purpurová , Echinacea purpurea
je vytrvalá bylina dorastajúca do výšky 1-1,2 m. Kvitne od júna do októbra. Kvetné lôžko je tmavo fialové až hnedé, drsné na dotyk - svojim tvarom pripomína šišku borovice. Purpurové lupene kvetu sú 4-6 cm dlhé.

V našich podmienkach bez problémov pestujeme, najlepšie sa im darí v ľahších humóznych pôdach s dostatkom vlahy a vápnika. Rastú veľmi dobre na priamom slnku a v polotieni.

Prípravky z echinacey sa využívajú ako na vnútorné, tak i na vonkajšie použitie. Vnútorne najčastejšie vo forme extraktu z koreňa alebo jazykových kvetov, ktorý je vhodný k liečeniu močového ústrojenstva, chrípky a iných viróz. Osvedčil sa i pri liečbe žalúdočných vredov, gastritíd a prostaty.
Na vonkajšie použitie je vhodný extrakt, nálev alebo masť, a to hlavne v dermatológii na zle sa hojace rany, preležaniny, pooperačné rany a jazvy, omrzliny, na psoriázu a ekzémy. Šťava z čerstvých kvetov vyvoláva zvýšenú zrážanlivosť krvi.
Najvhodnejšia je príprava extraktu, keď sa jazykové kvety alebo korene zalejú 40% liehom v pomere 1 diel drogy na 4 diely liehu. Necháme drogu 3 týždne lúhovať, potom tekutinu prefiltrujeme a nalejeme do hnedých fľaštičiek. Preventívne sa užíva 3 x denne 20 kvapiek, pri začínajúcej chrípke zvýšime dávku až na 50 kvapiek. Masť môžeme pripraviť z extraktu tak, že jeden jeho diel premiešame s deviatimi dielmi lanolínu. Používame ju pri kožných onemocneniach.

posielam aj návod na pestovanie

počet semien v balení 20 ks
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 14 záujemcov
cena: 1,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky