PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

**Aksametnica chráni zeleninu pred škodcami**100ks

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

+Nenáročná letnička + Kvitne od leta až do mrazov + Ochrana zeleniny +

Aksamietnica rozložitá (lat. Tagetes patula) je v našich končinách najčastejšie pestovanou. Dorastá do výšky okolo sedemdesiatich centimetrov. Odrodou aksamietnice rozkladitej je Fiesta, ktorej kvety sú plnšie. Okraje okvetných lístkov sú vlnkované, mahagónovej farby so žltým lemovaním. Táto odroda pôsobí veľmi dekoratívne. Sadíme prevažne do skupín ako ozdoba okenných parapetov. Je kríčkovitého tvaru.
Aksamietnice sú považované za pôdych lekárov.
Vysadenie aksamietnice do záhona môže pomôcť ochrániť okolité rastliny proti škodcom. Šťavy uvoľňované z koreňového systému spoľahlivo ničia najmä hlísty nazývané pôdne háďatká. Korene aksamietnice háďatká, napadajúce najmä mrkvu, zeler, fazuľu, ruže aj jahody, najskôr nalákajú a následne ich nechajú vyhladovať, takže zahynú.
Ďalším významným prínosom pre pôdu je veľmi bohatá biomasa koreňov, ktorá po pestovaní zostane. Pôda jej rozkladom získa toľko humusu, ako pri zelenom hnojení. Vhodné je aksamitníkovými koreňmi zmierňovať únavu pôdy po dlhodobom pestovaní koreňovej zeleniny a fazule na jednom mieste.

počet semien v balení: 100+ ks

Posielam aj návod na pestovanie.
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedali 4 záujemcovia
cena: 1,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky