PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

Rarita**Jaseňovec metlinatý**kvitne v strede leta!

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

+ Kvitne v lete + 30 cm súkvetia + Mrazuvzdorný + Ozdobné polody + Neprehliadnuteľný + Nenáročný +

Ponúkam úplne čerstvé semená MRAZUVZDORNÉHO stromu:
Koelreuteria paniculata je to stredne veľký okrasný strom dorastajúci do výšky a šírky asi 9m je jedným z veľmi malého počtu stromov, ktoré kvitnú uprostred leta !!!
V mladosti rastie rýchlo na slnku aj v polotieni. Najlepšie sa mu darí na priamom slnku vo vlhkých, bohatých, hlbokých a dobre priepustných pôdach, dokáže sa však prispôsobiť aj chudobným, utlačeným pôdam, rozličnému pH, znečisteniu, horúčave, suchu a mestským podmenkam všeobecne. Netrpí žiadnymi chorobami ani škodcami.
Staršie stromy sú veľmi odolné voči chladu.
Jaseňovec má mladé listy bronzové, rýchlo však vyzrievajú na stredne a neskôr tmavo zelené. Na jeseň sa sfarbujú na žlto-zelené alebo zlatožlté. Na začiatku júla sa množstvo jeho zelenožltých alebo výrazne žltých kvetov spája do asi 30m dlhého, veľkého a zaujímavého súkvetia. Tieto súkvetia sú veľmi atraktívne a vytvárajú dobrý kontrast voči zeleným listom. Plody sú zhluky zelených trojstranných toboliek. Vznikajú v lete, pomaly sa ich sfarbenie mení na béžové až červené, počas jesene stredne hnedé a zotrvávajú na strome po celú zimu. Často sa používa ako solitér, stredobod výsadby a tým aj pozornosti v záhrade alebo ako kvalitný okrasný strom v mestskej výsadbe pre svoju odolnosť voči vplyvom mesta a voči tienistým polohám a pre svoje zaujímavé kvety a suché plody.

počet semien v balení: 5 ks

Posielam aj návod na pestovanie.

KU KAŽDEJ OBJEDNÁVKE OD 7 € PRIKLADÁM DARČEK !!!
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 9 záujemcov
cena: 1,50 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky