PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

€€Áron červený - Mrazuvzdorná exotika - 5semien**

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

+ Mrazuvzdorná + Nízka trvalka 30-40cm + Extravagantné kvety + Výrazné červené plody "na palici" + Tmavozelené listy s výraznou kresbou +

Áron Taliansky - Arum italicum
je naozaj veľmi zaujímavá rastlina exotického vzhľadu.
Áron je hľuzovitá rastlina s veľmi nápadnými, mramorovanými listami tmavo zelenej farby s krémovo bielym, takisto nápadným žilkovaním. Listy sú trojcípe a vyzerajú luxusne, s obľubou sa používajú do kvetinových aranžmánov. Prvá fáza nových listov pučí na jeseň a pri bežných zimách prezimujú pod snehom. Druhá fáza prichádza skoro na jar. Odumierajú počas leta, keď rastlina venuje svoju silu tvorbe plodov. Ak je vám áron sympatický pre svoje olistenie, zasaďte ho do polotieňa, kde budú listy veľké a časom vytvorí efektné koberec.

Kvety sa objavujú približne v polovici jari a sú cca 20-30cm vysoké bledo zelenej až bielej farby podobné kalám. Na začiatku leta sa na stonke začínajú tvoriť zelené plody, ktoré ku koncu leta naberajú dych vyrážajúce farby ohnivo oranžovej a červenej. Väčšinou sa tak deje v okamihu, keď listy už odumreli. Ale môže sa stať, že vďaka jesennému pučania nových listov sa stonky s farebnými plodmi stretnú s čerstvo narastenými listami. Ak máte prednostne záujem o farebné plody, rastlinu vysaďte na plné slnko.

Všetky časti rastliny môžu pri konzumácii spôsobiť silné tráviace ťažkosti!

Rastlina potrebuje vlhkú, kyslú zem, dobre odvodnenú, a pre dobrý efekt pravidelné hnojenie bežnými hnojivami. Použite buď tekuté hnojivá každé cca 3 týždne do odumretých starých listov, alebo zjari granulované. Ak chcete zachovať olistenie cez zimu, vysaďte áron na chránené stanovisko. Inak je plne mrazuvzdorný do -28 ° C.

počet semien v balení: 5 ks za 1€
alebo výhodné balenie 25ks za 3,50€
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 6 záujemcov
cena: 1,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky