PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

***Špenát monores - jarný, jesenný 5gramov !!!***

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Špenát MONORES je skorá odroda vhodná pre jarný aj jesenný zber. Rastlina je stredná až mohutná s polo vzpriamenými až vzpriamenými listami. Tie sú oválne so zaguľatenou špičkou, svetlo zelené, slabo bublinaté. Má dobrú odolnosť proti mrznutiu. Termíny výsevov: zimný špenát - 1. - 2. dekáda septembra jarný špenát - marec - polovica apríla jesenný špenát - polovica augusta Vegetačná doba je u jarnej kultúry 52 dní, u jesennej 65 dní, u zimnej 240 dní. Zo 100 m2 možno zozbierať z jarného zberu 200 kg, z jesenného 180 kg, zo zimného pestovania 240 - 250 kg listovej hmoty. Výnosná odroda s dobrou odolnosťou k plesni špenátovej aj k vybiehaniu do kvetu. Rýchlym počiatočným rastom umožňuje skoré zbery. Veľmi dobre prezimuje.
Okrem železa obsahuje špenát aj kalcium, magnézium, zinok a selén. Vitamín E, ktorý je v špenáte bohato zastúpený, pomáha organizmus chrániť pred karcinogénnymi ochoreniami, chráni cievy, pečeň a dokonca bojuje aj proti únave.

Významnú úlohu v špenátových listoch zohráva aj vitamín C. Ten zvyšuje imunitu, spomaľuje starnutie, chráni bunky pred voľnými radikálmi a má nezanedbateľnú funkciu pri stavbe kostí a svalovej hmoty. Špenát tiež pozitívne vplýva na znižovanie cholesterolu, ak vás teda trápi vysoký cholesterol, určite špenát zaraďte medzi svoje top potraviny.

Okrem spomínaných vitamínov nesmieme zabudnúť ani na vitamíny A, K a B, ktoré sa nachádzajú v špenáte a sú pre ľudské telo mimoriadne dôležité. Mimochodom, v sto gramoch čerstvého špenátu sa nachádza až tretina odporúčanej dennej dávky vitamínu B9.Okrem pevnejšieho zdravia získate konzumovaním špenátu aj krajšie nechty, silnejšie vlasy a vďaka zinku aj zdravú pleť, špenát totiž priaznivo vplýva na elasticitu pokožky a účinne bojuje proti štiepeniu nechtov.
  • Rozmery: 5g
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedali 2 záujemcovia
cena: 1,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky