AKCIA NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok
-25%

***Rukola siata - väčšie balenie 1g-cca 600ks***

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar v akci

Rukola siata,(možnosť pestovania na buničine, prvý zber za 3-4 týždne!) veľmi obľúbená zelenina podobná šalátu, najčastejšie využívaná v medzinárodnej kuchyni. Listy majú výraznú aromatickú, prenikavo štipľavú chuť. Ich korenistá príchuť pripomína chren alebo žeruchu. Mladé lístky sa používajú do miešaných šalátov aj ako ozdoba v studenej kuchyni. Staršie listy sa spracúvajú tepelne.
Rukola obsahuje veľké množstvo vitamínu A, C, K, vitamíny radu B, kyselinu listovú, z minerálov je to vápnik, sodík, horčík a železo. Až 100g rukoly obsahuje až 90% dennej dávky vitamínu K, ktorý má schopnosť zabrániť vzniku Alheimerovej choroby. Pôsobí priaznivo na imunitný systém, má mierny močopudný charakter, čistí krv, podporuje chuť do jedla a dokáže v jarných a jesenných mesiacoch zbaviť človeka únavy.
Rukola obsahuje látky, ktoré majú schopnosť chrániť pred rakovinou prostaty, krčka maternice, prsníka a hrubého čreva. Jej uplatnenie je najmä v studenej kuchyni na dochutenie šalátov a na ozdobu jedál, v Taliansku napríklad pizze. Staršie lístky môžeme aj tepelne upraviť. Z koreňov rukoly môžeme pripraviť odvar, ktorý pomáha pri zažívacích ťažkostiach. V prírodnej medicíne sa používa rukola na detoxikáciu pečene.
Rukola siata sa pestuje rovnakým spôsobom ako žerucha, ak nemáte vlastnú záhradku, môžete ju pestovať aj v byte či na balkóne.
  • Rozmery: 1g.....cca 600 semien
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 12 záujemcov
cena: 1,50 EUR
Pôvodná cena: 2,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky