PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

*** Mišpula - Plody pre vaše zdravie ***

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Mišpuľa je ker alebo stromček vysoký štyri až päť metrov. Táto rastlina pochádza z Ázie a v minulosti sa hojne pestovala na našom území, no dnes sa s ňou stretnete len veľmi zriedka.
Mišpule obyčajné (Mespilus germanica) patria medzi jadroviny podobne ako napríklad jablone či hrušky.Mišpuľa má päťpočetné obojpohlavné kvety s veľkými bielymi korunnými lupienkami a nápadne veľkým kalichom.Kvitnúť začína neskôr, kvety sú umiestnené jednotlivo na koncoch výhonkov. Sú obojpohlavné a opeľované včelami, preto je samoopelivá. Kopijovité kožovité listy sú na spodnej strane sivé a plstnaté a na jeseň sa krásne vyfarbujú do zlatistých farieb.
Plody sú červeno-hnedé malvice o priemere 2-3cm. Na jednom strome ich môže narásť až 30 kg!! Spočiatku sú veľmi tvrdé a kyslé a dozrievajú až v novembri. Stávajú sa jedlými, keď zmäknú po prvých mrazoch alebo prirodzeným spôsobom počas dostatočne dlhého uskladnenia. Keď sa začne mäknutie, šupka rýchlo zvráskavie a zmení sa na tmavohnedú. Dužina získava konzistenciu a vôňu pripomínajúcu jablkový rôsol. To môže pomýliť niektorých začínajúcich konzumentov mišpulí, pretože zmäknutá mišpula môže vyzerať ako pokazená. Stáva sa však celkom sladkou a nadobúda absolútne lahodnú chuť, ktorá trochu pripomína štavnaté tropické ovocie. Okrem priamej konzumácie ich môžete primiešať napríklad do hruškového muštu alebo do iných ovocných štiav, prípadne si z nich pripraviť marmeládu.
Na pestovanie je mišpuľa nenáročná a takmer netrpí škodcami. Najlepšie rastie a rodí na ľahších vápenatých pôdach. Dokáže rásť v polotieni, ale aj na priamom slnku a znáša i silné vetry a mrazy. Nie je náročná ani na rez a tvarovanie. V predjarnom období stačí vykonať len mierny výchovný rez, pri ktorom odstráňte zasychajúce alebo namrznuté konáre.
  • Rozmery: 5 kusov semien
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 8 záujemcov
cena: 2,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky