PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok
-43%

***Kvety ktoré MENIA FARBU***Lantana***20semien!!!

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Nádherne pôsobivé sú lantany (libory) pestované na kmieniku. V Nemecku dostali názov "menlivá ružička" práve pre menenie farieb kvetov a kvetenstva. Prvé kvietky lantany libory zakvitnú oranžovo, potom sa začnú meniť do žlta alebo tmavo karmínova. Do ružova kvitnúce lantany libory menia farbu z ohnivo červenej až do fialovej. Kvety lantán sú všetky menlivé, je vzácnosťou (ak vôbec!) uzrieť jednofarebnú lantanu.

Je to malý ker a je možné ho tvarovať aj do kmienika. V záhrade jej treba vybrať svetlé až polotienisté miestečko, v lete jej vyhovujú teploty asi 25°C a v zime by sme ju mali dať na svetlé a chladné miesto pri teplote okolo 10°C, tak ako oleander. Čo je na nej príťažlivé, tak to je to, že kvitne od apríla do októbra. Nesmieme ju však zabudnúť udržiavať rovnomerne vlhkú, nesmie totiž preschnúť, preto je vhodné dať okolo koreňov mulčovaciu nástielku, aby sa substrát udržal vlhký. Je len v jej prospech, ak jej pravidelne pridávame v období vegetácie hnojivo tak 3 – 4x mesačne. Na konci jesene výživu treba pozastaviť a zredukovať jej polievanie a je vhodné zostrihať ju v tomto čase až o 1/3. Zostrihnúť poškodené korene a rastlinku presadiť do novej zeme.

Použitie: Lantana juhoamerická zvaná i Libora sa veľmi dobre uplatní v stromkovej forme v záhradkách pri chodníčkoch, schodoch do domu a vstupoch na terasy. Má rada slnko a dobre znáša aj úpal. Na jeseň alebo na jar ju hlboko zrežeme.
Libora vyžaduje pravidelné tvarovanie hlbokým rezom, ako už bolo uvedené. Kvety vykvitnú od kraja do stredu a počas kvitnutia menia jednotlivé kvietky svoju farbu.

počet semien v balení: 20 ks (( alebo 100ks za ZVÝHODNENÚ CENU 7 EUR ))

Posielam aj návod na pestovanie.
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 36 záujemcov
cena: 2,00 EUR
Pôvodná cena: 3,50 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky