AKCIA NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok
-45%

***Bizarné kvety MUČENKY***ovocie Maracuja***

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar v akci

Passiflora edulis – MARACUJA alebo aj Passion Fruits – má 4-5 cm plody s tmavofialovou až čiernou šupkou a žltou sladkou dužinou (vyrábajú sa z nej džúsy, zmrzlina...)
Takéto exotické a vynikajúce ovocie si môžete vypestovať aj doma – JE TO JEDNODUCHÉ.
A nielen to, Mučenky sa pestujú aj kôli obrovským kvetom bizarného, fantastického tvaru. Mučenka je rýchlo rastúca popínavá rastlina, kvitne od mája do septembra a to už druhým rokom po výseve. V našich podmienkach sa pestuje v domácom prostredí a môžeme ju letniť od mája do októbra. Vyžaduje slnečné miesto, priepustný substrát a dostatok vlahy.
Mučenky môžeme pestovať na drôtenej konštrukcii. Jej výroba je veľmi jednoduchá: odstrihnite si asi 60-100 cm dlhý drôt. Ohnite ho do oblúka a oba konce zastrčte do kvetináča s mučenkou. Potom rastlinu opatrne ovíjajte okolo drôtu raz za 14 dní. Takto si vytvoríte vkusnú dekoráciu, ktorá bude ešte krajšia s rozkvitnutými kvetmi.

Vysievať môžeme celoročne.
Táto vysoko dekoratívna trvalka bude prekrásnou ozdobou vašich domácností.

Z plodov mučeniek sa vytláča príjemne aromatická šťava, ktorá je bohatá na provitamín A, vitamín C a z minerálnych látok na vápnik, fosfor a železo. Používa sa na výrobu džúsov, limonád, ako prísada do zmrzlín, šalátov a pod. Surové plody sa rozkroja a vyjedajú lyžičkou podobne ako kiwi.

počet semien v balení: 15 ks

Posielam aj návod na pestovanie.
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 8 záujemcov
cena: 1,00 EUR
Pôvodná cena: 1,80 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky