PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

**KAROB***čokoládový strom***Svätojánsky chlieb***

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Karob je prírodné sladidlo, ktoré výborne nahradí čokoládu alebo kakao. Získava sa z luskov stromu: Ceratonia siliqua "rohovník obyčajný", alebo tiež "svätojánsky chlieb" je vždyzelený strom so sýto zelenými kožovitými lesklými listami, pochádzajúci z Arábie a východného Stredomoria, pestovaný pre svoje výživné plody. Kvitne na jeseň, v septembri až októbri drobnými tmavo ružovými kvetmi usporiadanými do strapca. Je odolný voči suchu a teplu. Mrazuvzdornosť tejto rastliny dosahuje do - 7 ° C, ale už pri tomto mraze dochádza k poškodeniu rastliny.

Rohovník obyčajný plodí tmavo hnedé tvrdé plody meracie 10-20 cm. V minulosti sa tieto struky sušili a mleli sa z nich múka na pečivo. V dnešnej dobe majú uplatnenie predovšetkým v potravinárskom odvetví. Jeho plody sú veľmi výživné, obsahujú 50% sacharidov, vitamín B, minerálne látky ako je draslík, horčík a vápnik, ale aj stopové prvky (železo, mangán ...) a vlákninu, ktorá pomáha pri trávení a vylučovaní.

Pestujeme ako izbovú alebo prenosnú rastlinu. V lete mu svedčí pobyt na slnku a hojná zálievka, v zime mierna. V zime dáme rastlinu do interiéru 5 - 10 ° C.

počet semien v balení: 5 ks

Posielam aj návod na pestovanie.
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 11 záujemcov
cena: 2,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky