PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok
-20%

€€ Havajský kvet***Pluméria - Imperial Topaz €€

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Pluméria je jedným z najkrajších kvetov sveta.
Jej pôvodnou vlasťou je India, ale je rozšírená takmer po celom svete. Na ostrovoch Havaj a Tonga sa kvety Plumérie používajú k výrobe vencov a girland. Tamojšie ženy používali kvet k vyadreniu svojho stavu – kvet za ľavým uchom vyjadroval, že žena je zadaná a za pravým uchom, že hľadá partnera. V Ázii ju dodnes považujú za rastlinu svätyne a obetí.
Niekedy dostáva prívlastok voskový kvet. Pluméria rastie ako ker, ktorý zhadzuje listy a jeho kvety šíria príjemnú vôňu. Experti na vône ho radia medzi raritu. Môže pripomínať vôňu citrusov, broskýň, jazmínu ... Kvety plumérií najviac voňajú v noci. Z extraktu kvetov sa vyrábajú parfémy. Farebné spektrum kvetov sa tiahne od bielej cez žltú až po tmavoružovú.
Pluméria je stálozelený ker nenáročný na pestovanie so silnými sukulentnými výhonkami. Vetvy majú chumáče dlhých vajcovitých lesklých tuhých listov s výraznými žilkami. Kvety sa tvoria iba na mladých vetvách, preto môžeme rastlinu prestrihať iba na konci kvitnutia. Kvitne prevažne v lete.

V našich podmienkach pestujeme ako prenosné alebo skleníkové, letníme, potrebuje veľa slnka, prezimovať môžeme v tmavšej miestnosti 16-18°C, rastlina totiž zhodí listy.

počet semien v balení: 2 ks

alebo 5ks za ZVÝHODNENÚ CENU 4 € !!!

Posielam aj návod na pestovanie.
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 31 záujemcov
cena: 2,00 EUR
Pôvodná cena: 2,50 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky