AKCIA NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok
-20%

€€Viete ako chutí Narančila?Vypestujte si ju sami*

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar v akci

Vypestujte si exotické ovocie s chuťou jahôd a ananásu doma, na záhrade, v skleníku.
Plody môžete mať už v prvom roku!

Nie je to ale citrus, je to trvalá bylina patriaca do rovnakého rodu ako napr. paradajky.
Chlpatý pomaranč
Medzi najkrajšie ľuľkovité rastliny patrí ľuľok quitský. Celá rastlina má fialový nádych, je pokrytá chĺpkami a dlhými tŕňmi, má veľké dekoratívne listy a oranžové plody pripomínajúce pomaranče.
Poznáme ich pod španielskym menom narančila, čo znamená malý pomaranč. Pochádza z Kolumbie a Ekvádoru, kde ho pestujú na plantážach. Tam táto bohato rozkonárená bylina krovitého rastu dosahuje výšku vyše dvoch metrov. V našich podmienkach dorastie asi na polovičnú veľkosť.
Chuť plodov: Dužina plodu je mäkká, šťavnatá, má sýtozelenú farbu a trochu sa podobá na kivi. Je rozdelená na štyri komory a chuťou pripomína zmes jahôd a ananásu alebo guajavy. Plody sa dajú konzumovať čerstvé alebo upravené na šťavu. V domovine sa spracúvajú na džemy, zmrzliny či krémy.
Narančilu môžeme celoročne pestovať v skleníku alebo v byte, vyhovuje mu teplota nad 20 °C. Veľmi dôležité je dopriať jej dostatočne veľkú nádobu s výživnou pôdou.Vyžaduje bohatú zálievku a pravidelné prihnojovanie. V letných mesiacoch ho môžeme vyložiť do záhrady alebo na balkón, kde je dostatok slnečného svetla. Na jeseň ho však včas prenesieme dovnútra, lebo neznáša ani slabý mráz. Prezimujeme ho na svetlom mieste pri teplote 10 až 18 °C a obmedzíme zálievku. Prezimovanú rastlinu môžeme vo februári hlboko zrezať, aby sa pekne rozkonárila. Odrezky sa dajú použiť na rozmnožovanie.
Príjemné je aj to, že rastlina je schopná vykvitnúť už 4 mesiace od výsevu a už v prvom roku vám zarodí.

počet semien v balení: 10 ks za 2€
alebo výhodné balenie 50ks za 7

Posielam aj návod na pestovanie.
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 7 záujemcov
cena: 2,00 EUR
Pôvodná cena: 2,50 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky