PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

***Kaktusová figa***Opuncia – červená***

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Opuncia (Opuntia maxima) pochádza z trópov Južnej Ameriky a Mexika, dnes však rastie takmer na všetkých kontinentoch, v suchých tropických a subtropických oblastiach. Vo voľnej prírode dorastá do veľkých rozmerov a často aj bizarných tvarov. Často sa používa ako živý plot.
Má oválne, sploštené články dlhé až 50 cm a široké 20 cm. Sú pokryté skupinami tŕňov, ktoré sa pri dotyku veľmi ľahko zabodávajú do kože a len ťažko sa dajú odstrániť.
Tento kaktus krásne kvitne a po odkvitnutí vytvorí jedlé veľmi chutné plody. Sú sladké a šťavnaté s exotickou chuťou, a chladivo pôsobia v ústach aj keď sú rozpálené na slnku. Plody majú 70-300g
S opunciami sa u nás bežne stretávame ako s črepníkovými rastlinami, kde, pravdaže, nedorastajú do takej veľkosti ako v domovine.
Ich pestovanie nie je zložité, dávame si však pozor, aby sme sa neporanili na tŕňoch. Pri manipulácii s nimi radšej používame rukavice. Pestujeme ako iné kaktusy, darí sa im na slnečnom, teplom mieste. Z zime je ideálne 6-10°C a obmedzíme zálievku na minimum.
Opuncie kvitnú veľkými žltými kvetmi až 10 cm velkými, najčastejšie rozkvitajú na jar, kedy je treba mierne zvýšiť zálievku.
Pamätáme tiež na to, že ako väčšina kaktusov potrebujú dostatok svetla a tepla, bez slnka sa im nebude dariť. Vyhovuje im bežná izbová teplota, neznášajú prievan.

počet semien v balení: 10 ks

Posielam aj návod na pestovanie.
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 13 záujemcov
cena: 1,50 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky