PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok
-34%

***Exotická Guajava***vypestujme si ju doma***

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Guajava jablková (psidium guajava - Pink) Rastlina pochádza zo Strednej Ameriky a dnes sa pestuje v trópoch a subtrópoch celého sveta, u nás sa pestuje v bežných bytových podmienkach.
Plody sú bobule veľkosti 4 až 12 cm a hmotnosť do 200 g. Na vrchole je viditeľný zachovaný kalich. Tvar plodov sa podobá sa na jablko alebo hrušku. Zelená až žltozelená tenká šupka je sklovitá, mierne lesklá. Dužina je po dozretí mäkká a šťavnatá. Jej farba je ružová, v strede intenzívnejšie zafarbená dočervena. Má lahodnú sladkokyslú aromatickú chuť, ktorá sa dá prirovnať k hruškám s prímesou figy a dule. Vôňa je veľmi intenzívna a príjemná. V strede plodu v sklovitej dreni je množstvo žltohnedých nesymetrických tvrdých semien. Možno ich konzumovať spolu s dužinou. Plody konzumujú surové alebo sa z nich pripravujú šťavy a marmelády.

Rastlina je veľmi dekoratívna, a keďže je veľmi nenáročná, do jej pestovania sa môže pustiť aj menej skúsený pestovateľ subtropických rastlín a dočká sa chutnej úrody.

* Vyžaduje výživný, priepustný substrát s dobrou drenážou. Môžeme použiť klasický substrát na izbové rastliny, do ktorého pridáme malé množstvo rašeliny a piesku.
* Dobre sa jej darí v svetlom byte s možnosťou letnenia na chránenom balkóne či lodžii. Môžeme ju vyložiť aj do záhrady a črepník zakopať do pôdy. Dobre znáša priame slnečné žiarenie.
* Pred príchodom mrazov ju prenesieme do bytu. Výhoda je, že znáša aj ústredné kúrenie a netrpí škodcami.
* Celý rok potrebuje teplé miesto, kde teplota ani v zime neklesne pod 10 °C

počet semien v balení: 10 ks

Posielam aj návod na pestovanie.
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 10 záujemcov
cena: 2,00 EUR
Pôvodná cena: 3,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky