AKCIA NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok
-25%

Zdravé ovocie, krásny krík **Muchovník**

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar v akci

Indiánska borievka - Muchovník je úžasný pohľadný krík, ktorý neúnavne dáva bohatú úrodu zdravého a chutného ovocia. Znáša horúčavy aj mrazy, je odolný voči chorobám i škodcom a nenáročný - ideálna rastlina pre úžitkovú a okrasnú záhradu v jednom.
Muchovník Lamarkov (Amelanchier lamarckii) je ker dorastajúci až do 2-6m výšky. Kvitne v apríli, máji snehobielymi voňavými kvetmi a je samoopelivý. Plody - malvice - sú veľmi šťavnaté, takmer čierne guličky cca 1cm a pripomínajú borievky. Niekoľkoročný krík poskytne osem až dvanásť kilogramov úrody. Plody bohaté na vitamíny sa zbierajú dvakrát až trikrát za leto a ich využitie je veľmi rôznorodé. Možno ich jesť surové, alebo z nich pripraviť výborné šťavy, džemy, likéry i vína.
Samotný krík je veľmi zaujímavý aj sfarbením listov, ktoré sú na jar pri rašení bronzové, postupne sa pri dozrievaní vyfarbujú do tmavo zelenej a na jeseň do sýto ružovej až žiarivo červenej farby. Amelanchier lamarckii je plne mrazuvzdorný až do – 34°C. Je vhodný zvlášt pre výsadbu živého plotu.

počet semien v balení: 10 ks

Posielam aj návod na pestovanie.
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 6 záujemcov
cena: 1,50 EUR
Pôvodná cena: 2,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky