AKCIA NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok
-34%

Ovocie BOHOV***HURMIKAKI***Mrazuvzdorné

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar v akci

Tomel alebo Diospyros Virginiana (označenie je pôvodom z gréčtiny), čo mimochodom znamená niečo ako "ovocie bohov" asi aj pre výnimočnú kombinácia zdraviu prospešných látok a lahodnej sladkej chuti.

Hurmikaki obsahuje vápnik, čím prispieva k udržiavaniu pevných kostí. Vďaka množstvu vitamínu A, ktorý sa mení na betakarotén, sa odporúča tehotným i dojčiacim ženám, deťom a starším ľuďom, ale aj fajčiarom a tým, ktorí si častejšie doprajú alkohol. Okrem toho obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C a E, ktorý pozitívne ovplyvňuje stav pokožky, spomaľuje tvorbu vrások, škvŕn. Odporúča sa pri problémoch s vypadávaním vlasov. Hurmikaki obsahuje draslík, horčík, fosfor, meď, mangán. Pokiaľ sa konzumuje čerstvé, zlepšuje stav srdcovo-cievneho systému.
Je i zdrojom lykopénu, čím sa z neho stáva účinný antioxidant, ktorý chráni pred rakovinou prostaty, krčka maternice, žalúdka a pľúc. Vďaka železu sa odporúča ako jeden z preventívnych či liečivých prostriedkov pri anémii (málokrvnosti).

Plody majú vysoký obsah vlákniny a prírodných cukrov. Konzumná zrelosť nastáva až po ich zmäknutí a prezretí. Plod opláchneme vodou a konzumujeme ako jablko spolu so šupkou. Hurmikaki je vhodné aj na výrobu lekvárov a džemov.

Odroda Virginiana je najodolnejšia voči chladu a preto je vhodná aj pre pestovanie na Slovensku. Pochádza z východných štátov USA. Má bujný rast a tvorí väčšie koruny. Samičie stromy potrebujú k tomu aby mohli dobre rodiť opeľovača - strom, ktorý vytvára veľké množstvo peľu.
Ebenovníky - Hurmikaki v našich podmienkach takmer netrpia škodcami ani chorobami.

počet semien v balení: 3 ks

Posielam aj návod na pestovanie.
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 16 záujemcov
cena: 2,00 EUR
Pôvodná cena: 3,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky