Zobraziť přihlasovací formulár

Chytré triky pre krásu

  • Publikované:
Chytré triky pre krásu

Pevnejšie prsia, hustejšie mihalnice, dlhšiu dobu sa nemastiace vlasy... kto by to nechcel? A k tomu naviac jemnejšiu pleť alebo nezarastajúce chĺpky? Ono stačí len vedieť, ako na to. Nie je potrebné investovať do drahých kozmetických prostriedkov alebo procedúr, veľa toho zvládneme z domácich zásob za použitia ingrediencií, ktoré máme bežne doma (alebo ktoré si za pár korún kúpime v lekárni alebo drogérii). Ako na krásu chytro?

O ženách sa tvrdí, že sú do seba schopné investovať vlastne nekonečné množstvo peňazí len preto, aby sa páčili (sebe, ostatným, partnerom, komukoľvek). To je ale trošku zavádzajúce - páčiť sa síce chceme, ale rozhodne to imanie stať nemusí!

Čisté a nemastné vlasy. Ak sa vám rýchlo mastia vlasy, pridávajte do šampónu pri umývaní morskú soľ. Vlasy vydržia nemastit sa dlhšie. Rovnako tak môžete použiť soľ do kondicionéru, v takom prípade zase pomôže vlasom prospešným látkam lepšie a rýchlejšie sa vstrebať.

Husté mihalnice. Niektoré séra na podporu hustých mihalníc naozaj fungujú. A jedno také domáce poznáme aj my - vezmite uzatvárateľnú nádobku a dajte do nej ricínový olej, vitamín E (rozrežte a vytlačte vitamínové kapsule) a gél aloe vera. Čistou kefkou od maskary nanášajte túto zmes na mihalnice každý večer - a po mesiaci uvidíte prekvapivé výsledky!

Tmavé kruhy pod očami. Okrem mnohých a mnohých ďalších receptov na tmavé kruhy pod očami funguje kávová usadenina. Zmiešajte ju s kokosovým olejom a nanášajte túto „masku“ na tmavé kruhy pod očami ob deň. Čoskoro sa dostaví výsledok.

Celulitída. Veľa receptov proti celulitíde obsahuje látky, ktoré zrýchľujú metabolizmus - zlepšujú prekrvenie pokožky. Naším tajomstvom bude tentoraz íl a zázvor. Nastrúhajte čerstvý zázvor, zmiešajte ho s kozmetickým ílom a pridajte teplú vodu, až sa vytvorí pasta. Zmes naneste na miesta s celulitídou, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte pôsobiť (ako dlho to len pôjde a ako často to len pôjde). Zmyte teplou vodou a naneste telový olej (ideálne mandľový).

Pevnejšie nechty. Ak máte problém nechať si dorásť dlhé nechty, pretože sa neustále lámu alebo štiepia, môžete vyskúšať zmes kokosového a levanduľového oleja s troškou medu. Nanášajte túto extrémne výživnú zmes na čisté nechty, nielen že ich posilníte, ale tiež krásne vybielite.

Čierne bodky, upchaté póry. Vynikajúci domáci prípravok proti upchatým pórom vás možno prekvapí. Budete potrebovať hladkú múku, trošku medu a teplej vody. Zmiešajte tieto ingrediencie do redšej pasty. Tú naneste na vatový tampón a prilepte ho na problémové miesta. Zhruba po desiatich minútach odstráňte - recept funguje podobne, ako kozmetické strhávacie pásky.

Tmavá koža v podpazuší. Tú môže spôsobovať kde čo - od prirodzeného zafarbenia pleti, po baktérie, znečistenie alebo agresívne dezodoranty (antiperspiranty). Čo pomôže? Natierať podpazušie rozkrojeným zemiakom. Vážne. Koža nám zbledne.

Stvrdnutá koža na chodidlách. Aby sme sa nedostali do začarovaného kruhu obrusovania a nového tvrdnutia kože na chodidlách, je lepšie kožu priebežne zmäkčovať. K tomu skvele poslúži kúpeľ chodidiel v teplej vode, do ktorej pridáme jablčný ocot a jedlú sódu. A stačiť bude 15 minút.

Ultimátne čistá pleť. Do tekutej želatíny pridajte nadrtené tablety aktívneho uhlia. Zmes naneste na vyčistenú pokožku tváre a nechajte pôsobiť asi hodinu. Potom zlúpnite a opláchnite vlažnou vodou.

Biele zuby. Okrem iných receptov funguje skvele na bielenie zubov zmes jedlej sódy a roztlačených jahôd. Bieliace a abrazívne účinky tejto kombinácie sú neuveriteľné! Zmes naneste na zubnú kefku a zuby si „vyčistite“. Opakujte raz týždenne.

Voňavé vlasy. Všetci by sme radi, aby sviežosť našich vlasov po umytí vydržala čo najdlhšie. Bohužiaľ, vlasy do seba nasávajú pachy okolia, takže moc dlho voňať nezostanú. Miesto, aby sme striekali do vlasov parfum, ktorý ich zbytočne vysuší a poškodí, môžeme nastriekať parfum do štetín kefy, ktorou si vlasy sem tam prečešeme.

Pevné prsia. Strata pevnosti pokožky na prsiach je otázka pôsobenia viacerých faktorov. Jedným z nich je gravitácia, druhým strata pružnosti, ktorá súvisí s vekom a čím ďalej tým suchšia pokožka. Ak chcete pevnejšie prsia, natrite si ich každý večer obyčajnou lekárskou vazelínou, ktorá zamedzí strate vlahy, a dajte si pevnejšiu, ideálne bavlnenú podprsenku bez kostíc.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku